Candidatul PNL la functia de primar al Capitalei, Catalin Predoiu, a declarat, duminica seara, intr-o dezbatere electorala la TVR, ca il bucura "deschiderea" lui Nicusor Dan pentru realizarea unui sondaj care sa arate care este cel mai bine clasat candidat de dreapta in ultima saptamana dinaintea alegerilor locale, afirmand ca astfel "s-a mai facut un pas" pentru infrangerea Gabrielei Firea in cursa pentru primarie, potrivit Mediafax. La randul sau, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a declarat dumnica, laTVR, ca nu se va retarge din competitia electorala si nu le va propune bucurestenilor sa il voteze pe Catalin Predoiu, dar va accepta propunerea acestuia de a realiza un sondaj.

Nicusor Dan si Catalin PredoiuFoto: Colaj foto

Dezbaterea electorala de duminica seara, de la TVR, a adunat cei mai multi candidati dintre dezbaterile de pana acum - 11 candidati la functia de primar general al Capitalei.

Gabriela Firea (PSD) a fost singurul candidat la Primaria Capitalei absent de la dezbatere. Firea a fost invitata, insa a refuzat sa participe.

Un sondaj dat publicitatii pe data de 20 mai, realizat de TNS la comanda USB, in perioada 13-18 mai, arata ca Nicusor Dan era, la acea data, cel mai bine clasat candidat de dreapta in preferintele electoratului: 19,5% fata de Catalin Predoiu - 8,7% si Robert Turcescu - 8,4%. Gabriela Firea era prima clasata in sondaj, cu 37,5%.

  • Nicusor Dan: Nu o sa ma retrag, nu o sa le propun bucurestenilor sa il voteze pe domnul Predoiu

"Alegatorii mei sunt oameni care s-au saturat de coruptia si de jaful generalizat din Primaria Capitalei patronate si de PSD si de PNL. In numele lor spun aici, declar ca nu o sa ma retrag din aceasta campanie si sub nicio conditie nu o sa le propun bucurestenilor sa il voteze pe domnul Predoiu. Sunt in aceasta lupta de 10 ani, nu de trei saptamani si voi mai fi pana cand Bucurestiul va avea administratia pe care o merita", a declarat candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, in dezbaterea de la TVR.

Nicusor Dan a adaugat ca accepta propunerea lui Catalin Predoiu de a realiza un sondaj pentru ca bucurestenii sa voteze in cunostinta de cauza: "Sunt totusi responsabil pentru un grup intreg de bucuresteni care nu vor ca PSD, cel mai corupt partid din Romania, sa castige alegerile si din aceasta perspectiva accept provocarea pe care domnul Predoiu mi-a facut-o si sunt gata ca o mare casa internationala de sondaje sa faca un sondaj supravegheat de USB si de PNL astfel incat bucurestenii sa voteze in cunostinta de cauza stiind cine are sanse mai mari sa o invinga pe doamna Firea."

  • Catalin Predoiu: Gabriela Firea nu va fi primar

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a spus ca il bucura faptul ca Nicusor Dan a acceptat un astfel de sondaj si ca aceasta ar fi o dovada de "deschidere": "Nu pot decat sa ma bucur, este o deschidere importanta fata de ultimele zile. Este adevarat, in urma cu aproape o saptamana, am propus ca cel mai bine plasat candidat de centru-dreapta sa fie sustinut de toti ceilalti. Nu am cerut votul niciunui contracandidat, cer votul bucurestenilor, dar ma bucura faptul ca exista o deschidere in aceasta directie si eforturile din ultimele zile au dat rezultate", i-a raspuns Catalin Predoiu lui Nicusor Dan.

Predoiu a adaugat ca prin acceptarea realizarii unui sondaj, de catre Nicusor Dan, s-a facut inca un pas pentru infrangerea Gabrielei Firea: "Lumea incepe sa vada ca ceea ce am spus acum cateva zile, la GDS, prinde contur, Gabriela Firea nu va fi primarul general al Capitalei. Azi, s-a mai facut un pas in aceasta directie", a mai spus Predoiu, precizand ca nu a vrut sa excluda pe nimeni din propunerea sa, ci a vorbit intr-un studio de televiziune celor prezenti.