PNL a depus o sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) prin care cere stoparea "tehnicilor de manipulare" a opiniei publice, prin "sondaje trucate", folosite de PSD in campania electorala, a afirmat Cezar Preda, purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, potrivit Agerpres.

"PSD vine cu trei lucruri importante: doi candidati - Gabriela Vranceanu Firea Pandele si Nicusor Dan -, vine cu sondaje trucate, folosind aici pe domnul Pieleanu si domnul Palada, si mai vine, intr-un final, cu un program pentru Bucuresti plagiat", a declarat Preda.

El sustine ca "sondajele masluite" incalca legea.

"Platiti fiind, dau eronat orice cifra pentru a manipula si pentru a dezinforma opinia publica. Astazi am depus la AEP o sesizare in care am cerut sa asigure alegeri corecte, o informare corecta a cetatenilor pe toate canalele media si prin toate mijloacele permise de lege, inclusiv analizele sociologice. Trebuie sa punem punct acestor tactici, tehnici, strategii de campanie, bazate pe manipulare si dezinformare, incriminate in Codul civil roman. Aceasta este singura arma a PSD si a doamnei Firea", a spus liberalul.

Preda a adaugat ca, la solicitarea PNL, Nicusor Dan a prezentat o parte din lista finantatorilor sai. "Sunt onorabili, dar sunt ai PSD", a sustinut el.

El i-a nominalizat in acest sens pe omul de afaceri Sir George Iacobescu, dar si pe Iulian Stanciu, care, spune Preda, 'inainte de a deveni patronul eMag, a fost fondatorul Asesoft, alaturi de Sebastian Ghita'.

"Cred ca trebuie sa publice intreaga lista. De ce nu o publica pe toata ? Cine l-a finantat pe domnia sa? Exista oare printre finantatori si firme care au probleme acum, firme care sunt in atentia opiniei publice? Il somam sa faca publice aceste liste", i-a transmis Cezar Preda.

UPDATE In replica, Nicusor Dan a scris pe pagina sa de Facebook:

"Se pare ca am devenit tinta predilecta a atacurilor de campanie ale PNL. Sincer, ma asteptam la astfel de atacuri mizere mai degraba din partea PSD. Ei sunt mai obisnuiti cu astfel de calomnii. Cezar Preda, de la PNL, a facut astazi niste declaratii mincinoase despre mine si o parte dintre oamenii care ma sprijina. Oamenii pe care ii ataca Cezar Preda sunt antreprenori romani autentici, oameni ale caror profesionalism si onestitate au fost recunoscute in cele mai importante tari din Europa. Si da, sunt oameni care au ales sa vina alaturi de mine si care au avut curajul sa faca public faptul ca au sustinut financiar campania mea electorala.

Dar pentru ca Cezar Preda a lansat aceste acuzatii, voi lansa si eu un apel public catre Catalin Predoiu si Gabriela Firea. Va cer sa anuntati public care sunt cheltuielile pe care le-ati facut in campania electorala, care sunt veniturile si de unde ati luat banii. Uniunea Salvati Bucurestiul este singura formatiune care a facut publice toate informatiile legate de finantarea campaniei electorale. Va cer sa dati dovada de aceeasi transparenta."