Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primaria Sectorului 1, a declarat, referitor la actiune DNA de verificare a semnaturilor din dosarul sau de candidatura, ca nu are "nimic de ascuns", in timp ce PNL Bucuresti afirma intr-un comunicat ca aceasta actiune "ar trebui extinsa si la dosarele celorlalti candidati" si ca "niciunuia dintre candidatii PNL din Bucuresti nu ii revine vreo responsabilitate in ceea ce priveste intocmirea listelor de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor depuse la Birourile Electorale de circumscriptii."

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce scrie Nazare pe Facebook:

"Actiunea DNA nu este un caz singular in Capitala, asa cum a anuntat public si institutia judiciara. Aceeasi institutie a anuntat public ca aceasta ancheta nu vizeaza persoane.

Astept cu calm concluzia anchetatorilor, care au raspuns cu promptitudine unei sesizari a unui ONG, facute in urma cu 30 de zile.

Nu am nimic de ascuns! Toata activitatea mea publica se desfasoara in conditii de deplina transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare.

Multumesc DNA pentru reactia prompta si corecta de a informa opinia publica in legatura cu aceasta ancheta care, in mod evident, urma sa fie folosita tendentios de catre adversarii mei politici de la PSD."

***

Comunicatul PNL:

"Referitor la actiunea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de verificare a listelor de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor, PNL Bucuresti considera acest demers ca fiind normal avand in vedere sesizarile venite din partea societatii civile.

Mai mult, PNL Bucuresti sustine ca aceasta actiune ar trebui extinsa si la dosarele celorlalti candidati, de la celelalte partide sau independenti, inscrisi in cursa electorala din Bucuresti.

Mentionam ca niciunuia dintre candidatii PNL din Bucuresti nu ii revine vreo responsabilitate in ceea ce priveste intocmirea listelor de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor depuse la Birourile Electorale de circumscriptii.

Indiferent de culoarea politica a candidatilor, institutiile statului trebuie sa vegheze la respectarea legii si la buna desfasurare a alegerilor locale."

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat, marti si miercuri, acte de la Biroul Electoral Municipal si de la Birourile electorale ale sectoarelor 1 si 4, fiind vizate liste de semnaturi suspectate ca ar fi falsificate pentru alegerile locale din 5 iunie. Unul dintre candidatii vizati ar fi Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primaria sectorului 1, potrivit Digi 24. "Da, s-au ridicat (documente - n.red.) acolo unde au avut sesizari", a confirmat pentru Agerpres judecatoarea Oana Scutelnicu, presedintele Biroului Electoral Municipal din Bucuresti.

Procurorii cerceteaza fapte de coruptie si infractiuni electorale.

Marti, DNA a ridicat de la Biroul electoral al sectorului 1 listele de sustinatori pentru candidatul liberal la functia de primar, Alexandru Nazare, a declarat pentru Agerpres presedintele Biroului electoral sector 1, procurorul Alexandru Stoian: "S-au ridicat ieri de la Biroul electoral sector 1 listele de sustinatori pentru domnul candidat Nazare Alexandru."

Pe 6 mai, procurorii DNA au verificat si liste de semnaturi pentru candidatura la Primaria sectorului 5 suspectate ca ar fi fost falsificate. Vizat atunci de perchezitiile DNA a fost Marian Vanghelie, care candideaza pentru un nou mandat de primar al sectorului 5.

La inceputul lunii mai, alianta civica Initiativa Romania a anuntat ca a depus la DNA documente cu privire la falsificarea semnaturilor pe listele de sustinere a unor candidati la alegerile locale din 5 iunie.