Gabriela Firea: Waze este un proiect care apartine Google. Comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze

de I.C.     HotNews.ro

Gabriela Firea
Foto: Agerpres
Candidata PSD la Primaria Capitalei Gabriela Firea sustine in continuare propunerea realizarii unui soft dedicat prelucrarii datelor Waze cu scopul de a facilita traficul din Bucuresti, dupa ce Comunitatea Waze Romania a anuntat ca a fost incheiat deja un parteneriat cu Primaria Generala. Firea afirma ca "Waze este un proiect care apartine Google", iar "comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze". Potrivit candidatei PSD, inscrierea in programul global Waze Connected Citizens presupune o relatie institutionala intre Primarie si Waze. Paul Dorneanu, coordonatorul Comunitatii Waze Romania, a precizat pentru HotNews.ro ca este autorizat de catre compania Waze Google sa poarte discutii cu institutiile statului, si ca programul Waze Connected Citizens la care se refera Gabriela Firea este acelasi program in care au fost demarate deja demersuri de catre Comunitatea Waze Romania si Primaria Capitalei.

Firea explica faptul ca "Programul Connected Citizens Program a fost creat de Waze pentru a veni in sprijinul autoritatilor in scopul imbunatatirii conditiilor de trafic" si va "inrolarea in programul global Waze Connected Citizens presupune o relatie institutionala intre Primarie si Waze (o subsidiara Google), iar rezultatul este un schimb de informatii in timp real, menit sa imbunatateasa traficul."

"Dupa cum se poate lesne observa, pentru inrolarea in acest program nu este necesara contactarea vreunui intermediar, asa cum este Comunitatea Waze din Romania, prin urmare nu aveam niciun motiv sa cer acceptul acestei organizatii inainte de a-mi prezenta public propunerea, mai ales ca aceasta nu se suprapune peste parteneriatul pe care Comunitatea Waze din Romania sustine ca l-a incheiat cu Primaria Capitalei", continua candidata PSD.

Intrebat de HotNews.ro, daca programul la care se refera Gabriela Firea este acelasi cu parteneriatul in derulare pe care il are Primaria Generala cu Waze, Paul Dorneanu, coordonatorul Comunitatii Waze Romania, a confirmat.

"Este vorba despre acelasi program in care am demarat demersurile sa inrolam primaria, Waze Conected Citizens. Asta poata sa confirme si reprezentantul Primariei, dl Alexandru Ichim, inclusiv dl Vieru  (director general al Administratiei Strazilor - n.red.) cu care am purtat numeroase discurtii si urma sa incepem sa vedem efectiv din punct de vedere tehnic implementarea, de exemplu, a traficului de date in sistemul lor de management. Este vorba despre acelasi", a explicat Paul Dorneanu.

"Doamna Firea insista ca exista doua programe diferite, noi ne-am referit intotdeauna la parteneriatul intre Waze Google si Primaria Capitalei, si nu la un parteneriat cu comunitatea. Practic noi am promovat inca de anul trecut acest parteneriat cu Primaria Capitalei care este in curs de implementare. Acctul in sine este semnat intre primarie si compania Google, cea care detine in mod legal compania Waze. Pentru ca Waze nu are un birou, o entitate jurdica in Romania si pentru ca modelul lor de business s-a bazat pe comunitati, membrii comunitatilor, coordonatorii, liderii din fiecare tara, iar eu sunt liderul pe Romania, au reprezentat intotdeauna compania in promvarea Waze in demararea de parteneriate fie ca vorba de parteneriate cu institutii ale statului sau parteneriate cu comanii private, cum ar fi trusturi de presa media cu care avem si astfel de parteneriate in curs de discutie", a adaugat coordonatul Comunitati Waze Romania.

Amintim ca Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei, a anuntat joi ca vrea ca Primaria Capitalei sa se conecteze la programul aplicatiei Waze Connected Citizens si sa faca un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze.

Comunitatea Waze Romania informeaza insa ca la ora actuala au un parteneriat incheiat cu Primaria Capitalei.

"Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei", arata coordonatorul Comunitatii Waze Romania Paul Dorneanu, adaugand ca echipa sa sanctioneaza si de delimiteaza "de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral".

Paul Dorneanu a explicat vineri dimineata pentru HotNews.ro ca el este, in mod oficial, coordonatorul Comunitatii Waze pe Romania, fiind autorizat de catre compania Waze Google sa poarte discutii cu institutiile statului: "Eu m-am ocupat de foarte multi ani de Waze pe Romania si am coordonat de la editori, utilizatori si asa mai departe si acum ma ocup si de partea media, grupul de pe Facebook, site si asa mai departe. Sunt autorizat (de catre compania Waze Google  - n.red.) sa port discutii. Eu angajez in discutii institutiile, trusturile de presa, si alte parteneriate in curs de implementare, nu doar cu Primaria Capitalei, Serviciul de Urgenta, trusturi private de media ca parteneri"


Redam integral comunicatul semnat de Gabriela Firea

In legatura cu afirmatiile facute, prin intermediul unui comunicat de presa de catre un reprezentant al comunitatii Waze din Romania, fac urmatoarele precizari:

Waze este un proiect care apartine Google.
Comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze, care in toate comunicarile precizeaza explicit ca nu reprezinta pozitia oficiala a Waze.

Programul Connected Citizens Program a fost creat de Waze pentru a veni in sprijinul autoritatilor in scopul imbunatatirii conditiilor de trafic.

Inrolarea in programul global Waze Connected Citizens presupune o relatie institutionala intre  Primarie si Waze (o subsidiara Google), iar rezultatul este un schimb de informatii in timp real, menit sa imbunatateasa traficul.

Pentru a deveni membru Waze Connected Citizens, un partener trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
1. sa fie o agentie guvernamentala sau un operator private de drum;
2. completeaza aplicatia de membru CCP si accepta Termenii si Conditiile pentru Licenta de Schimb de Date din Trafic a Google SAU semneaza Contractul CCP al Google;
3. detine date din trafic in timp real si are toate drepturile necesare pentru a furniza date catre Google in corcondata cu Termenii si Conditiile pentru Licenta de Schimb de Date din Trafic.

Propunerea mea este ca Primaria Generala a Capitalei sa intre in programul global Waze Connected Citizens, care ofera autoritatilor informatii in timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje, pe baza datelor colectate de la utilizatorii aplicatiei Waze, si care pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de asteptare la semafoare si pentru coordonarea mai eficienta a mijloacelor de transport in comun.

Dupa cum se poate lesne observa, pentru inrolarea in acest program nu este necesara contactarea vreunui intermediar, asa cum este Comunitatea Waze din Romania, prin urmare nu aveam niciun motiv sa cer acceptul acestei organizatii inainte de a-mi prezenta public propunerea, mai ales ca aceasta nu se suprapune peste parteneriatul pe care Comunitatea Waze din Romania sustine ca l-a incheiat cu Primaria Capitalei.

Imi declar in continuare disponibilitatea de a colabora, in beneficiul bucurestenilor, cu orice organizatie care poate avea o contributie la rezolvarea problemelor orasului, inclusiv cu Comunitatea Waze Romania.

Gabriela Firea
Candidat PSD+UNPR pentru functia de Primar General al Capitalei
11329 vizualizari

 • -5 (11 voturi)    
  bref... (Vineri, 6 mai 2016, 12:42)

  demaGOGU [utilizator]

  ...madama joaca pe franchisa incerta Waze Ro vs. adevaratul Waze.
 • +21 (21 voturi)    
  punem pariu (Vineri, 6 mai 2016, 12:46)

  StefanUrziceanu1 [anonim]

  ca daca aceasta Firea se adreseaza Google pentru acest program, Google o va trimite la cei autorizati din partea lor respectiv comunitatea Waze :D?
  • +5 (7 voturi)    
   dialog (Vineri, 6 mai 2016, 15:59)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui StefanUrziceanu1

   Alegator: Cum ne scapati de traficul infernal din Bucuresti doamna Vranceanu Firea Pandele?

   Doamna Vranceanu Firea Pandele: Dau pe Goagal
 • +24 (26 voturi)    
  Haha (Vineri, 6 mai 2016, 12:46)

  Tze [utilizator]

  Inca un exemplu de duduie politruca ce incearca sa compenseze lipsa neuronilor cu decibeli. Zicea ca se pricepe la curatenie, i-as sugera sa ramana la ce se pricepe.

  P.s. de mult aveam anumite banuieli ca nu o duce capul, dar dupa prostiile spuse in campanie, au devenit certitudine...
 • +24 (26 voturi)    
  Piei satana! (Vineri, 6 mai 2016, 12:57)

  Daniels22026 [utilizator]

  Gabriela Firea nu se pricepe la nimic. Daca o intrebi ce inseamna o integrala, o derivata, o medie aritmetica, regula de trei simpla, o interfata, un PLC, un sistem integrat, etc, iti da cu poseta in cap, crede ca ai injurat-o de familie ceva.

  De ce vorbeste ea despre lucruri la care nu va avea acces intelectual niciodata?! E o impostoare tipica, plina de tupeu si agende birocratice, numai bune pentru sifonat bani.

  Piei satana!
  • +2 (4 voturi)    
   In schimb stie fizica...legea unui om... (Vineri, 6 mai 2016, 15:28)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   Zic: a unui om, nu lui Ohm, adica daca esti om cu mine sint om cu tine. in cazul acesta...oamă.. (!)
 • +6 (10 voturi)    
  Piei satana! (Vineri, 6 mai 2016, 12:57)

  Daniels22026 [utilizator]

  Gabriela Firea nu se pricepe la nimic. Daca o intrebi ce inseamna o integrala, o derivata, o medie aritmetica, regula de trei simpla, o interfata, un PLC, un sistem integrat, etc, iti da cu poseta in cap, crede ca ai injurat-o de familie ceva.

  De ce vorbeste ea despre lucruri la care nu va avea acces intelectual niciodata?! E o impostoare tipica, plina de tupeu si agende birocratice, numai bune pentru sifonat bani.

  Piei satana!
 • +22 (24 voturi)    
  Este pricepută Gabi Firea. (Vineri, 6 mai 2016, 13:24)

  asavreau [utilizator]

  Toți de la PSD sunt pricepuți.La hoții.Deci a găsit Firea un subiect de discuție pentru campania electorală,motiv să nu mai abordeze probleme reale ale bucureștenilor cum ar fi apa caldă și căldura,mizeria de pe străzi și parcuri,bălțile după ploaie datorită străzilor făcute aiurea.
 • +12 (14 voturi)    
  PAPARUDA .... (Vineri, 6 mai 2016, 13:27)

  dagenia [utilizator]

  ....cum sa lasi vacant postul de vivipara ? tarii cat mai muti plozi incuiati la cap !!!

  urata campanie faci, dar ti-o vei fura tu ... daca exista cativa dobitoci la nivelul s4, nu va faceti sperante ca nu vor fi anihilati de cei care au vazut ca "se poate" ... si SE POATE pentru INTREG BUCURESTIUL :)
 • +19 (21 voturi)    
  Saminta de plagiatori (Vineri, 6 mai 2016, 13:41)

  bogdan1477 [utilizator]

  Asha e la PSD, tre sa fure tot timpul cite o idee, cite un proiect, sa-si lipeasca imaginea de cite o chestie care suna bine. Tipic bolsevic.
 • -4 (14 voturi)    
  boicot (Vineri, 6 mai 2016, 13:44)

  CocoMuc1 [anonim]

  Madam uita ca waze foloseste datele utilizatorilor.

  Propun un boicot pe Waze! Nici o informatie timp de o luna, o sa le convina? nu cred
  • +5 (5 voturi)    
   ??? (Vineri, 6 mai 2016, 15:34)

   cvi [utilizator] i-a raspuns lui CocoMuc1

   Pai cum altfel ar putea sa iti spuna ca e aglomeratie pe Magheru?
   Nu te obliga nimeni sa o folosesti, o poti boicota la fel cum poti boicota pc-ul, telefonul si orice device modern. Ramai cu televizorul...
 • +16 (18 voturi)    
  Prostul nu e prost destul (Vineri, 6 mai 2016, 13:55)

  Bogdan_100 [utilizator]

  daca nu e si fudul. madama de casa a infractorului tine sa confirme proverbul.
 • +2 (4 voturi)    
  Oameni buni, (Vineri, 6 mai 2016, 14:02)

  bancher [utilizator]

  intelegeti ca in Bucuresti cauza aglomeratiei este numarul mult prea mare de masini. Toti si-au luat masini, si le folosesc zilnic catre/dinspre serviciu, mai ales daca ploua sau ninge afara.
  Eu propun alte solutii, care nu tin neaparat de primarie:
  -inspectii tehnice periodice facute pe bune, si controale in trafic efectuate de politie, asupra masinilor suspecte ca nu ar fi in stare tehnica buna: adica vine agentul de la circulatie, i se pare lui ca masina ta nu este in parametri (scoate fum negru, nu franeaza eficient, are anvelope uzate....) si te trage pe dreapta. Iti verifica ITP-ul si apoi te pune sa il repeti la o unitate speciala de ITP, agreata de politia rutiera. Daca nu il iei pe bune, nu ai decat sa iti repari masini, sau sa o casezi. Asa mai scapam de rablele din trafic, pentru ca in Romania am ajuns ca orice rabla sa isi ia ITP-ul cu spaga, desi e clar ca masina e un ,,piece of junk".
  -benzi de circulatie pentru RATB, pe care sa nu intre nimeni altcineva decat masinile RATB-ului, politiei sau salvarii. M-am saturat sa vad tramvaie stand la coada pentru ca s-au suit meltenii cu masina pe linia de tramvai
  -buvinieta pentru centru, dar nu una de 50 ron/an, ci cu una gen 50 ron/luna. sa mai vad eu daca toate Daciile si Matizurile isi mai permit sa vina in centru, sa lase masina pe avarii, si soferul sa plece sa manance la McDonalds.
 • +6 (8 voturi)    
  Propun sa incepi colaborarea cu DNA (Vineri, 6 mai 2016, 15:42)

  HalikiBuliki1 [anonim]

  "Imi declar in continuare disponibilitatea de a colabora, in beneficiul bucurestenilor, cu orice organizatie care poate avea o contributie la rezolvarea problemelor orasului"
 • +5 (7 voturi)    
  de unde sa stie toanta (Vineri, 6 mai 2016, 16:05)

  george_13 [utilizator]

  Poate la tras plozi se pricepe, dar la asta sigur nu. Google a cumparat drepturi de la Waze, ca sa implementeze anumite parti si informatii in google-maps. In plus ideea este deja in lucru la primarie, de pe vremea lui Oprescu, deci iar se pune pe furat..
 • +3 (5 voturi)    
  pesedeaua fura tot... (Vineri, 6 mai 2016, 17:15)

  timp tamp [utilizator]

  fa fireo, eu sunt membru waze si urasc bolșevicii, jos labele de pe waze!
 • 0 (0 voturi)    
  padurean.liviu@yahoo.com (Duminică, 8 mai 2016, 19:45)

  HOPA [utilizator]

  Ce mizerie politica scirba si lehamite nu mai vreu sa aud de niste mafioti cae au furat tara romania !!
  toti sunteti la fel ipruna cu iohanis ! caun fraier la-m votat FATILOR NU MA MAI VEDETI LA URNE VECI !!
  PRIETENI DE PE ACST SAYT SCUZE !!


Abonare la comentarii cu RSS
.ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi