Initiativa Romania a depus la DNA noi probe privind falsificarea de semnaturi pe liste depuse de PNL

de V.M.     HotNews.ro


Miscarea civica Initiativa Romania anunta ca a depus, marti, la DNA un set de 25 de pagini cu nume si date personale folosite de catre reprezentanti ai PNL pentru falsificarea unor semnaturi pe listele de sustinere a candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

"Persoana care ne-a pus la dispozitie aceste tabele a fost solicitata de reprezentanti ai PNL, care se ocupau cu stransul de semnaturi, sa copieze nume cu nume de pe respectivele foi si sa le treaca in tabelul cu semnaturi de sustinere pentru candidatii PNL, dupa care sa semneze in dreptul fiecarui nume. Practic, sa falsifice semnaturi. Persoana in cauza este de acord sa fie citata ca martor intr-o eventuala ancheta a DNA", arata Initiativa Romania intr-un comunicat remis marti redactiei, punand la dispozitie aceste 25 de pagini, cu protejarea datelor personale, ce au fost trimise doar catre DNA.

Initiativa Romania, care se autodefineste drept "o miscare civica pentru coagularea cetatenilor si a societatii civile in Romania in vederea schimbarii clasei politice corupte actuale", aminteste totodata ca a formulat pe 25.04.2016 un denunt la DNA, in conformitate cu art. 290 din Codul de procedura penala, privind posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, prevazute de art. 320, art. 322, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Denuntul se referea si la posibila folosire de catre persoane care indeplinesc functii de conducere intr-un partid a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapta prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

"Fata de astfel de fapte am exprimat suspiciunea rezonabila in legatura cu strangerea de semnaturi pentru candidatii si partidele care intentioneaza sa candideze la alegerile locale din 5 iunie 2016 pentru Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, primariile de sector si consiliile locale de sector", arata Initiativa Romania, precizand ca denuntul formulat pe 25.04.2016 a primit numar de inregistrare 8844/250420.

"Denuntul din aprilie a vizat faptele de fals, uz de fals si folosirea influentei ori autoritatii politice pentru obtinerea de foloase necuvenite. Denuntul nu este impotriva unui partid sau candidat anume.

Atragem atentia asupra fenomenului falsificarii semnaturilor pe listele de sustinere prin folosirea registrului electoral, a listelor de membri de partid sau a listelor mai vechi de candidati. Noile liste de sustinatori pot fi completate fara acordul persoanei si cu falsificarea semnaturilor.

Incurajam persoanele care au cunostinta de fapte similare celor descrise mai sus sa informeze Directia Nationala Anticoruptie"
, mai arata Initiativa Romania.


Citeste mai multe despre   


4476 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  penele aceasi mizeirie cu P$D (Marţi, 3 mai 2016, 17:11)

  un domn [utilizator]

  P$D si penele trebuie Ingenuncheate la alegerile din iunie si in noiembrie !!!! au batjocorit Romania timp de 26 de ani !
 • -2 (4 voturi)    
  de mentionat (Marţi, 3 mai 2016, 17:15)

  bobyff [utilizator]

  de mentionat ca Initiativa Romania sunt de fapt cei care o sustin pe Monica Macovei, fiind frustrati ca nu au candidati la primarie.
  • +1 (1 vot)    
   ok (Miercuri, 4 mai 2016, 8:37)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   sa presupune ca ai dreptate. care ar fi problema?!

   asta este exemplul clar de trolling... abati atentia asupra unui subiect fals, subiectului principal al discutiei trecand pe planul secund.

   Deci, PNL a folosit sau nu semnaturi false? Asta e intrebarea. Sa ne zica DNA
 • 0 (0 voturi)    
  nu-i bai (Marţi, 3 mai 2016, 19:59)

  mavis [anonim]

  2 ani cu suspendare


Abonare la comentarii cu RSS
.

ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică