Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a publicat listele de candidati declarati admisi in cursa pentru functia de primar general al Capitalei, intre acestia aflandu-se Gabriela Firea (PSD), Catalin Predoiu (PNL) sau Nicusor Dan (USB), informeaza Agerpres.

Potrivit proceselor verbale facute publice pana in prezent de catre BEM, au fost declarati admisi urmatorii candidati:

Catalin-Ioan Berenghi (independent)

Daniel-Constantin Barbu (ALDE)

Adrian Severin (Partidul Dreptatii Sociale)

Robert Turcescu (PMP)

Petrica Dima (Partidul Socialist Roman)

Niculae Neamtu (Partidul Republican din Romania)

Mirel Mircea Amaritei (Partidul PRODEMO)

Iulia Gorea-Costin (PNTCD)

Nicusor Dan (Uniunea Salvati Bucurestiul)

Catalin Predoiu (PNL)

Mihai-Bogdan Diaconu (PRU)

Gabriela Firea (PSD-UNPR).

BEM a publicat si candidaturile respinse. Astfel, au fost declarati respinsi urmatorii: Sevastita Dumitrache, Petre Ignatencu (Partidul Comunitar din Romania), Nicolae Toteanu, Miroslav-Valeriu Tascu-Stavre (Partidul Verde), Adrian-Liviu Avram.

BEM a respins si listele de candidati propusi pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti de partidul M10, Partidul National Democrat, Partidul Comunitar din Romania, Partidul 200 pentru Bucuresti, Partidul Romania Unita.

Au fost admise listele de candidati pentru CGMB transmise de alianta electorala PSD-UNPR si PNL.

Datele publicate pe site-ul BEM sunt in curs de actualizare.

Potrivit calendarului alegerilor locale, contestatiile impotriva acceptarii sau respingerii unei candidaturi se pot formula in termen de cele mult 48 de ore de la data afisarii/ respingerii candidaturii, cel mai tarziu in data de 29 aprilie.

Judecatoria respectiv tribunalul solutioneaza contestatiile formulate impotriva admiterii sau respingerii candidaturii in termen de 48 de ore de la data inregistrarii contestatiei, cel mai tarziu la data de 1 mai.

Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor ramane definitive la data de 4 mai, apoi campania electorala va incepe pe 6 mai si se va incheia pe 4 iunie.