Judecatoria sectorului 4 a decis miercuri ca fostul primar Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, informeaza Agerpres. Magistratii au admis mai multe contestatii depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv si de avocatul Gheorghe Piperea si au respins candidatura lui Piedone la functia de primar al sectorului 4. Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Hotnews

"Admite exceptia nulitatii cererii invocata din oficiu. Anuleaza contestatia formulata de petentul Marin Mario Cezar in contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone, ca nesemnata. Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat invocata de petentii Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Catalin, Hogea George Narcis, Golu Adrian, Corcau Alexandru Constantin, ca neintemeiata. Admite contestatiile la legea electorala, conexate, formulate de petentii Eleonora Arjoca, Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Catalin, Hogea George Narcis, Golu Adrian si Corcau Alexandru Constantin in contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Victor Piedone pentru functia de primar al sectorului 4 Bucuresti. Cu apel in termen de 24 de ore de la pronuntare, cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucuresti", se arata in decizia judecatorilor.

In sala de judecata, contestatarii au aratat ca Piedone a primit deja o decizie definitiva din partea Tribunalului Bucuresti prin care i s-a respins candidatura pentru un nou mandat.

De asemenea, ei au spus ca este curios faptul ca Piedone a strans semnaturile de sustinere intr-un timp atat de scurt, solicitand magistratilor sa verifice listele.

In plus, avocata Eleonora Arjoca a precizat ca, in cazul alegerilor, candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept, referindu-se la faptul ca Piedone a candidat mai intai ca independent, apoi din partea unui partid politic.

Contestatiile vin dupa ce Piedone si-a depus din nou candidatura, de data aceasta din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU-SL) si nu ca independent, dupa ce primise o decizie nefavorabila in instanta.

Astfel, pe 19 aprilie, Tribunalul Bucuresti a admis o contestatie a avocatului Gheorghe Piperea si a decis definitiv ca Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece aproape jumatate din lista depusa la BEC cu 5.076 de sustinatori continea nereguli, respectiv faptul ca nu erau completate toate rubricile privind sectorul in care sustinatorii isi au domiciliul sau resedinta, varsta sau cetatenia acestora.

In aceste conditii, Piedone a demarat o noua campanie pentru strangerea de semnaturi si a prezentat sambata Biroului Electoral sector 4 liste cu aproape 5.600 de semnaturi.

MIercuri, Biroul Electoral al sectorului 4 a respins lista candidatilor PPU-SL pentru Consiliul Local, deschisa de Cristian Popescu Piedone, pe motiv ca acesta s-a inscris in partid dupa ce au fost stranse semnaturile necesare depunerii listei.

"Lista PPU(SL) a fost admisa in prima faza de biroul electoral al sectorului 4 fara mine. Partidul a inceput sa stranga semnaturi cu mult timp inainte, iar eu, fiind cap de lista, cum am ajuns acolo... O aberatie. Am facut contestatie la Judecatoria Sectorului 4 si in decursul zilei de joi se va pronunta. Nu este nicio problema. Intrarea mea in partid a fost pe 20 aprilie, iar pe 21 am fost si desemnat ca si candidat. Ramane la optiunea partidului pana in ultima zi pe cine pune pe liste la consilii", a declarat pentru Mediafax Cristian Popescu Piedone.

Piedone este urmarit penal dupa tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat in noimebrie 2015 din functia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declansate de tragedie, si sustinea la aceea vreme ca se retrage din viata politica.