Primarul orasului Voluntari Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea, ar putea ramane fara contracandidati in cursa pentru un nou mandat, dupa ce Biroul electoral din Voluntari a respins candidatura deputatului Florin Secara (PNL) si, potrivit unor surse, acelasi lucru s-a intamplat si cu candidata PMP, Veronica Zamfir, relateaza Digi 24, precum si cu candidaturile UNPR la consiliu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Secara urmeaza ca in cursul zilei de marti sa stranga noi semnaturi - are nevoie de minim 500 - si sa isi redepuna dosarul. Termenul limita este marti ora 24.00.

Daca nu este acceptata candidatura nici de data aceasta, candidatul PNL poate face contestatie la judecatoria Buftea, care trebuie sa o judece in termen de 48 de ore.

Si copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marti ca este "fara precedent" ceea ce se intampla la Voluntari, fiind o situatie de tipul "Coreea de Nord". Gorghiu a declarat ca va merge la Biroul electoral din Voluntari daca este nevoie pentru a intelege ce se intampla.

"Vreau sa va spun ceva care tine de inedit, care tine de Coreea de Nord, situatia de la Voluntari. Orice fel de alt candidat este eliminat din cursa, mai putin candidatul PSD si ma intreb eu daca Voluntari asta nu este vreun loc de prin Coreea de Nord. Putem totusi sa facem lucrurile ca la carte. Adica eu inteleg ca PSD trebuie sa concureze singur ca sa castige alegerile, dar haideti totusi la Voluntari sa revenim la bun simt si la reguli democratice si sa lasam si alti competitori sa participe" a spus Gorghiu.

Secara a publicat pe pagina sa de Facebook, luni, o reactie la aceasta decizie:

"Am inteles ca astazi mi-ar fi fost respinsa candidatura la Primaria Voluntari printr-o manevra de tipul celor consacrate de PSD, si anume din cauza unor semnaturi???!!! Cred ca deja nu mai e vorba de persoana mea si de PNL, partidul pe care il reprezint. Eu cred ca este vorba de viata dumneavoastra, a locuitorilor din Voluntari, exilati pe o insula in care nu pot exista alte partide si candidati in afara celor nasite de clanul PSD-Firea-Pandele.

Nu-i nimic, nu pot ei anula atatea semnaturi cate putem noi strange! Mai este si maine o zi, dar e ultima in care mai sunt acceptate inscrierile de candidaturi la alegerile locale!"

Biroul electoral din Voluntari a transmis, intr-un document citat de stiripesurse.ro, ca marti, pana la ora 12.30, candidatul PSD nu si-a depus dosarul.

"Biroul electoral de circumcriptie nr. 8 Voluntari, prin prezenta va aduce la cunostinta publica faptul ca pana la data de 26.04.2016 orele 12.30 nu a fost pusa in discutie analizarea dosarului depus de candidatul PSD, astfel incat aceasta nu a fost declarata admisa/respinsa.

De asemenea, conform Hotararii de Guvern nr. 52/10.02.2016, publicata in Monitorul Oficial nr 109/11.02.2016, aducem la cunostinta faptul ca pana la data 26.04.2016, orele 24.00, se pot depune dosare pentru ocuparea functiei de primar si consilier local al orasului Voluntari."

Secara l-a acuzat in mai multe randuri pe Pandele de "tactici de intimidare". Intr-un comunicat de presa transmis pe 10 aprilie, Secara acuza faptul ca Pandele si-a pus apropiatii sa il huiduiasca si agreseze la o actiune desfasurata in oras.

"Dupa ce mi-a distrus bannerele si si-a pus apropiatii sa ne agreseze - si pe mine, si pe echipa de campanie - in urma cu cateva saptamani, primarul Voluntari, Florentin Pandele, a recurs la aceleasi tactici de intimidare si ieri, sambata 09 aprilie, atunci cand incercam sa stau de vorba cu locuitorii din orasul nostru. Nu as face astfel de acuzatii daca in zona nu am fi vazut apropiati de a-i sai care supravegeau intreaga operatiune, ca sa se asigure ca exercitiul de intimidare este pus in aplicare cum trebuie. Acesta este modul in care Florentin Pandele intelege competitia politica: isi intampina contracandidatii cu brutalitate si obscenitati pentru ca nu are argumente pentru a-i convinge pe locuitorii din Voluntari sa il mai voteze pentru un alt mandat. In timp ce incercam sa vorbesc cu cetatenii din orasul in care traiesc, impreuna cu echipa PNL, am fost huiduiti, insultati si agresati de oamenii lui Pandele", spunea el.