In campania electorala pentru alegerile locale sunt interzise bannerele, mesh-urile, dar si o serie de alte modalitati de publicitate electorala, in schimb printre materialele permise se numara afisele, care trebuie sa respecte anumite dimensiuni, a declarat presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, intr-un interviu acordat Agerpres.

Potrivit presedintelui AEP, in campania electorala pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile si ecranele publicitare, panourile publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasa, publicitatea pe vehicule, vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie si cele care difuzeaza materiale audio, spectacolele, serbarile, focurile de artificii etc.

Presedintele AEP a explicat ca singurele materiale de propaganda electorala permise sunt afisele, care trebuie sa respecte anumite dimensiuni, materialele de propaganda electorala difuzate la televiziuni, radiouri si publicate in presa scrisa si in mediul online, brosurile, pliantele si alte materiale tiparite din aceeasi categorie.

Ana Maria Patru a precizat, in interviu, ca nu toti competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielilor de campanie, ci doar aceia care au obtinut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel national.

Totodata, presedintele AEP a explicat si conditiile in care competitorilor electorali li se ramburseaza cheltuielile din campanie si sanctiunile pe care acestia le suporta daca nu respecta legea.