Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si-a depus sambata candidatura pentru Primaria sectorului 4 cu 5.600 de semnaturi din partea Partidului Puterii Umaniste, a precizat duminica purtatorul de cuvant al Biroului Electoral din sectorul 4, citat de Mediafax.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

"Si-a depus candidatura ieri (sambata - n.red.) cu 5.600 de semnaturi, dar nu ca independent, ci din partea Partidului Puterii Umaniste", a declarat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral din sectorul 4.

PPU a decis joi ca il va sustine pe Cristian Popescu Piedone pentru postul de primar in sectorul 4, in ciuda opozitiei copresedintelui Maria Grapini, aceasta declarand, pentru agentia de presa citata, ca isi mentine parerea despre el si ca ramane de vazut daca va parasi sau nu partidul, dupa alegerile locale.

Maria Grapini a declarat, joi, ca in urma sedintei avute cu biroul de conducere al PPU, a fost informata ca Cristian Popescu Piedone si-a depus miercuri dimineata adeziunea la filiala Sectorului 4, iar aceasta i-a fost avizata de organizatia Bucuresti, condusa de senatorul Laurentiu Mihai, iar in aceste conditii candidatura lui Piedone respecta statutul partidului.

Miercuri, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, precizand ca au fost indeplinite conditiile legale pentru un numar de doar 2.550 de semnaturi din totalul de 5.076 pe care candidatul le-a prezentat. Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, marti, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, decizia fiind definitiva.

Ulterior hotararii, Cristian Popescu Piedone a anuntat, pe Facebook, ca nu renunta la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4 si va initia o noua campanie de strangere de semnaturi, afirmand ca exista doar doua variante - "sa ma omoare sau sa ma lase sa ma supun judecatii la vot".

Sambata, fostul primar a postat pe Facebook un video in care apare asteptand procesiunea de Florii, organizata in ajunul praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim.