Eduard Hellvig, directorul SRI, a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca nu il cunoaste pe Marian Munteanu si ca nu a avut nici o legatura cu candidatura acestuia din partea PNL la Primaria Bucuresti.

Intrebat "deci nu aveti nicio legatura cu candidatura lui Marian Munteanu?", Hellvig a spus: "Nu, categoric, nici macar nu il cunosc".

Seful SRI a mai spus ca "atunci cand nu exista informatii despre o anumita speta politica, cand opinia publica nu gaseste usor o explicatie pentru o decizie politica, exista tendinta asta, specifica conspirationismului romanesc din anii 90, de a implica SRI-ul in tot si in toate. Le readuc aminte acestora ca suntem in 2016".

Hellvig a mai declarat ca se astepta ca PNL sa anunte public ca "eu nu am niciun amestec in vreo actiune politica de cand ma aflu in fruntea SRI". "Anul acesta este unul electoral si, din pacate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu ii asigur deopotriva, pe politicieni, gazetari si cetatenii romani ca SRI va ramane in afara acestei dezbateri", a mai declarat Hellvig.

Citeste aici tot interviul din Evenimentul Zilei