Mai multe ONG-uri, printre care Institutul pentru Politici Publice (IPP) si Societatea Academica din Romania (SAR), solicita liderilor Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu, despre care afirma ca este "o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim."

Marian MunteanuFoto: Agerpres

Ce spun semnatarii:

"A avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constitutionale.

Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu.

Atragem atentia ca prin insistarea cu aceasta candidatura, Romania risca sa intre intr-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru Democratia romaneasca."

semneaza:

Institutul pentru Politici Publice

Societatea Academica din Romania

Centrul FILIA

Romani Criss - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii

Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna"

ACCEPT

Centrul Euroregional pentru Initiative Publice

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati