Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, sustine ca obiectivul candidaturii lui Marian Munteanu in 2000 pe listele partidului lui Virgil Magureanu era inlaturarea regimului Iliescu. "Atunci a fost o conjunctura din care trebuia sa rezulte inlaturarea lui Ion Iliescu", a spus Gorghiu la Adevarul Live.

Intrebata in legatura cu relatia dintre Marian Munteanu si Virgil Magureanu, Alina Gorghiu a mai spus ca "ne feream ca dracu de tamaie de un candidat care ar putea fi suspectat de fapte de coruptie. Singurul lucru care i se reproseaza lui Marian Munteanu este ca a avut un contact cu membrii fondatori ai unui partid, printre care si domnul Magureanu. Obiectivul acelei candidaturi era inlaturarea regimului Iliescu".

Gorghiu a mai spus in interviul citat ca s-a intalnit cu Marian Munteanu in deplasarea din SUA din februarie, la care au participat si Dan Mihalache si Mihai Gadea: "Am avut mai multe discutii. Nu despre candidatura pentru ca atunci nu era cazul. Orice fel de scenariu sau speculatie, conform carora PNL a primit un plic de undeva, o depesa in care spunea sa-l punem pe Marian Munteanu, esta o aberatie".