Gabriela Firea, candidatul PSD la primaria Capitalei, a discutat online cu cititorii HotNews.ro 

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 5 aprilie 2016, 16:50 Actualitate | Alegeri locale 2016. Bucuresti


Gabriela Firea
Foto: Facebook
Care sunt planurile si prioritatile candidatului PSD pentru Bucuresti? Ce vrea sa faca Gabriela Firea in Capitala daca va ajunge primar? Pe ce aliante se bazeaza pesedistii in campania pentru locale si cat conteaza pe sprijinul ALDE? Merg pe varianta alegerilor dintr-un singur tur sau iau in calcul o posibila revenire la doua? Candidatul PSD la primaria Capitalei, Gabriela Firea, a discutat online cu cititorii HotNews.ro miercuri incepand cu ora 13.00 si va raspunde la restul intrebarilor pe parcursul zilei de azi.

Ramai pe HotNews.ro pentru interviul pe care Dan Tapalaga il va realiza cu Gabriela Firea.
 • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15150 vizualizari

 • Ca și candidat la postul de primar (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:02)

  falcoind [utilizator]

  vreau sa știu dacă:

  1. Considerați ca parlamentul a obstrucționat sau nu justiția prin ne-ridicarea imunității la atâtea persoane?

  2. Pedepsele date în cazul corupților condamnați le considerați , prea mici , prea mari sau echitabile?

  Va rog răspunsuri concrete /// nu răspuns de genul: " justiția este în măsura sa se pronunțe".
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 12:59)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui falcoind

   1. Cred că e mult spus că a fost obstrucționată justiția, câtă vreme orice parlamentar poate fi cercetat penal și poate ajunge în fața unei instanțe de judecată. Dar sunt adepta ideii, și am spus asta în repetate rânduri, că soluția corectă este modificarea Constituției în sensul de a se elimina acest filtru al Parlamentului în ce privește reținerile și arestările. Asupra unor asemenea cereri singurii care se pot pronunța sunt judecătorii. Nu este normal să cerem Parlamentului să voteze imperativ într-un anume fel, indiferent de speță.

   2. A mă pronunța eu asupra unor pedepse stabilite de judecători ar contraveni ideii de justiție. Acesta este motivul pentru care deciziile le iau judecătorii, pentru a se elimina subiectivismul publicului.
 • Trafic (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:22)

  gigicel [utilizator]

  Cum abordati problemele legate de trafic si pe cine veti da vina ca nu puteti face nimic despre asta?
  Cum intentionati sa imbunatatiti transportul in comun? Vreau sa stiu ca vehiculele de transport ajung la timp in statii, ca nu vor fi hiperaglomerate la orele de varf sau blocate in trafic (problema de la prima intrebare).
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:01)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigicel

   Cele 2 probleme sunt strâns legate între ele. Soluțiile pentru descongestionarea traficului țin în primul rând de optimizarea fluxurilor printr-un management inteligent, bazat pe soluții moderne, iar dacă acest lucru nu este suficient, și probabil că nu este, trebuie luată în considerație diminuarea numărului autovehiculelor din trafic. Însă nu prin metode coercitive, cel puțin nu în primă fază. Dar pentru a convinge oamenii să nu folosească mașinile personale tot timpul, e nevoie de un sistem performant de transport public.
   Extinderea metroului și delimitarea cu rigurozitate a culoarelor prioritare pentru mijloacele de transport în comun vor contribui semnificativ la eficientizarea transportului public.
 • /// (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:30)

  Andrei [anonim]

  Ce proiecte ati coordonat pana acum in activitatea dumneavoastra profesionala / politica? Ce bugete aveau acele proiecte?
  Multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:01)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Am coordonat mai multe proiecte în domeniul mass-media, presă scrisă, TV și online, care au avut rulaje de ordinul milioanelor de euro anual și în care erau implicați peste 120 de angajati.
   Din punct de vedere politic, coordonez două organizații al PSD, cea a municipiului București, care este cea mai mare, și cea a județului Ilfov, pe care am condus-o, de altfel, în ultimii 3 ani.
 • cateva intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:32)

  Filip [anonim]

  A. Avand in vedere polii de saracie urbana din Bucuresti si nivelul preturilor mai ridicat decat in restul tarii, intentionati sa propuneti un program local de asigurare a unui venit minim, precum cel propus la Utrecht?
  B. Considerati o prioritate refacerea legaturii dintre liniile 32 si 21 sau prelungirea liniei 41 pana la Sos. Alexandriei?


  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:02)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Filip

   A. Ideea introducerii unui venit minim este interesantă, dar trebuie evaluat cu atenție impactul unei asemenea măsuri.
   B. Avem în lucru o analiză aprofundată a tuturor traseelor RATB din București, din care se vor degaja mai multe propuneri de modificare/ajustare a unor trasee, ținând cont și de corelarea cu metroul.
 • Intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:35)

  JestersTear [utilizator]

  1. Care este strategia de atragere a voturilor bucurestenilor, un electorat care a preferat de cele mai multe ori in trecutul recent candidati de dreapta sau independenti?
  2. Poate fi relevanta/decisiva viata personala a candidatilor in batalia electorala ce va urma?
  Multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:03)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui JestersTear

   1. Mi-ar plăcea să cred că vor conta mai mult programele decât etichetele. Strategia mea este cât se poate de simplă și clară: doresc să conving cât mai mulți bucureșteni că am soluții corecte pentru problemele lor și am determinarea și capacitatea de a le pune în practică.
   2. Asta nu poate decide decât fiecare alegător în parte.
 • Anti-coruptie (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:35)

  petrol_head [utilizator]

  1. Ce garantii puteti oferi celor care va vor vota ca nu veti ajunge si dvs. in vreun scandal de coruptie asemenea multor primari ai Bucurestiului?

  2. Ce masuri anti-coruptie / anti-spaga / anti-trafic-de-influenta veti lua in cadrul Primariei Bucuresti? Aveti un astfel de program pregatit?

  Va multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:04)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui petrol_head

   1. Nu știu ce fel de garanții ați considera Dvs ca fiind acceptabile. Eu pot doar să vă promit că nu voi face niciodată ceva care să mă implice într-o faptă de corupție!
   2. Este una dintre prioritățile mele. Vor exista două tipuri de măsuri. În primul rând transparentizarea activității Primăriei atât cât permite legea, iar unde legea este prea restrictivă, voi încerca să determin schimbarea legii. Vreau ca fiecare cetățean să fie informat, în timp real, despre cum este cheltuit fiecare leu din buget, precum și cine sunt cei care lucrează în Primărie și în ce condiții. Apoi, este nevoie de o ajustare a grilei de salarizare din Primărie, desigur în baza legii valabile pentru toți funcționarii publici, concomitent cu reevaluarea organigramei. Dincolo de corupția mare, care indignează cetățenii, există mica corupție, care îi afectează în mod direct. Ori pentru a eradica complet acest fenomen este nevoie să asigurăm un cadru care să descurajeze astfel de practici, iar asigurarea unor salarii decente pentru funcționari este obligatorie.
 • Intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:42)

  mbog [utilizator]

  Buna ziua,

  As dori sa aflu cum acopera programul dumneavoastra urmatoarele 2 aspecte:

  1. Cum veti rezolva problema transportului in comun, insuficient si ineficient? Ratb, cel putin, ofera mijloace de transport insalubre, pline de persoane care nu platesc bilet, dar incomodeaza prin miros si comportament. De asemenea, nu se respecta un orar pe statii, sau daca se respecta, orele de sosire sunt prea rare.

  2. Cum veti rezolva problema trotuarelor si strazilor sufocate de masini parcate neregulamentar, impiedicand circulatia pietonilor si a biciclistilor, totodata creand multa poluare prin gazele de esapament si prin zgomot.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:05)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui mbog

   1. Despre respectarea orarului am vorbit mai sus. Modul în care se prezintă mijloacele de transport în comun ține de managementul RATB asupra căruia, din fericire, primarul general are pârghii prin care să poată impune o conduită corespunzătoare. Din păcate, Primăria nu poate interveni asupra igienei personale a călătorilor, dar sunt convinsă că luarea de atitudine de către cei din jur ar putea duce la diminuarea numărului acestor situații neplăcute.

   2. Există, din păcate, zone în care numărul locurilor de parcare este total insuficient, și unde prioritatea este amenajarea de parcări. În celelalte zone, unde există locuri de parcare, trebuie aplicată cu maximă rigurozitate legea, respectiv sancționarea celor care nu respectă regulile de parcare.
 • consolidare (Marţi, 5 aprilie 2016, 17:59)

  Flonta Luiza [anonim]

  1. Ce masuri veti lua pentru a grabi procesul de consolidare a blocurilor cu risc seismic clasa I, pericol public ?

  2. Care din urmatoarele masuri vor avea prioritate: schimbarea legii prin care este suficient acordul a jumatate plus unu din numarul de proprietari pentru a face consolidarea, alocarea de fonduri pentru realizarea consolidarii, urgentarea executarii proiectelor de consolidare , sau toate trei vi se par importante ?
 • intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:01)

  gigi [anonim]

  1. Cum se impaca bagajul jurnalistic cu note partinitoare si agresive cu haina de politician iar acum de candidat la cea mai mare primarie a tarii.

  2. Ce va califica pentru o pozitie atat de importanta, ce fel de exeprienta, ce fel de cunostinte, si cum le-ati dobandit/exersat.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:06)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigi

   1. Este evaluarea Dvs, pe care o consider subiectivă. Sunt convinsă că dacă voi fi aleasă în această funcție voi avea ocazia să vă demontrez că pot fi dedicată problemelor tuturor bucureștenilor, indiferent de simpatii sau antipatii personale.
   2. Am răspuns deja mai sus.
 • Ce va recomanda ... (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:09)

  Claudiu [anonim]

  1) Ce va califica pentru postul de primar? Ne-am saturat de oameni care se "califica" la locul de munca. A fi economist nu inseamna ca esti si un bun gospodar.
  2) Cum de / si de ce candidati la Bucuresti daca sunteti din Voluntari?
  (....)
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:07)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Claudiu

   1. Nu cred în supra-oameni care le știu pe toate și au soluții pentru toate problemele. După cum nu exstă facultate de primari sau de gospodari care să garanteze compatibilitatea unei persoane cu această funcție. Eu știu să comunic cu oamenii, știu să le înțeleg problemele, sunt capabilă să alcătuiesc și să coordonez echipe de specialiști care să vină cu soluții și să le pună în practică, și am tenacitatea necesară unei astfel de activități. Eu nu am nevoie de calificare la locul de muncă, pentru că rolul meu este să fac lucrurile să se întâmple, iar la asta mă pricep.

   2. În primul rând nu sunt din Voluntari, ci din Bacău. În Voluntari locuiesc de câțiva ani doar, după ce 20 de ani am locuit în București. În plus, sunt o susținătoare a ideii de zonă metropolitană, iar localitățile limitrofe Capitalei, chiar dacă sunt unități administrativ-teritoriale distincte, au o puternică sinergie cu Bucureștiul. Oricum, activitatea mea este în București, unde petrec oricum mai mult timp decât acasă, iar ca distanță față de sediul Primăriei (de exemplu) sunt mai aproape decât dacă aș fi locuit, să zicem, în Berceni sau Pantelimon.
 • Vă veți muta în București? (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:11)

  asavreau [utilizator]

  București-ul este un oraș murdar și pentru-că primarul general nu a locuit în București și deci mizeria nu la afectat.Nici nu au văzut mizeria din goana mașinii către vila din paradis!De ce candidați ca primar la un oraș pe care nu-l cunoașteți,nu-i știți problemele?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:08)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui asavreau

   Bucureștiul nu este un oraș murdar pentru că Primarul general nu a locuit în București, mai ales că activitatea de salubritate ține de sectoare. Că sunt deficiențe știm cu toții, dar cauza nu este cea indicată de Dvs.
   Iar Bucureștiul este un oraș pe care îl cunosc foarte bine, am locuit aici neîntrerupt din 1990, iar activitatea mea s-a desfășurat, zi de zi, în București.
 • Aer mai curat in Bucuresti (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:12)

  Doina Dumitru [anonim]

  Ce facilitati va ganditi sa oferiti celor cu masini electrice in Bucuresti in caz ca veti castiga alegerile?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:08)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Doina Dumitru

   Din câte știu, Ministerul Mediului are în atenție această problemă. Dar dincolo de actele normative care vor fi sau nu emise în viitorul apropiat în legătură cu acest subiect, cred cu tărie că astfel de vehicule, care nu poluează absolut deloc, ar trebui încurajate și recompensate. O soluție în acest sens ar putea fi diminuarea sau chiar scutirea de la plata impozitului local. Vom analiza cu atenție acest subiect, mulțumim pentru sugestie!
 • calitatea vietii (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:16)

  Mihai [anonim]

  - ce masuri se vor intreprinde pentru a imbunatatii calitatea vietii cetatenilor ? ( cresterea suprafetelor verzi, combaterea factorilor ce produc poluare, decongestinarea zonelor rezidentiale de autovehicule si limitarea constructiei de noi imobile in zonele suprapoluate, accelerarea proiectelor de optimizare/fludizare a traficului)
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:09)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Deja le-ați enumerat Dvs pe cele mai importante. Aș mai adăuga ameliorarea semnificativă a condițiilor din grădinițe și școli, precum și creșterea calității asistenței medicale, desigur în unitățile care aparțin de municipalitate.
 • Intre Nicusor si Ludovic? (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:17)

  Cristian Lazar [anonim]

  Daca ar fi sa alegeti (la PMB) intre Nicusor Dan si Ludovic Orban pe care l-ati alege si de ce?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:09)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristian Lazar

   Dacă ar fi să-mi aleg un viceprimar dintre cei doi, l-aș alege pe dl Dan, în primul rând pentru că sunt adepta ideii de înnoire, și în politică și în administrație, și în al doilea rând pentru că este nevoie de un „cenzor” al acțiunilor noastre chiar în interiorul Primăriei, rol pentru care dl. Dan s-a calificat în ultimii ani.
 • Finalizati proiectul Pasaj Ciurel ? (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:18)

  sorin [anonim]

  Va rog sa spuneti daca veti continua si urgenta finalizarea proiectului Pasajul Ciurel si legatura cu autostrada A1, pentru decongestionarea si fluidizarea circulatiei pe bd. Iuliu Maniu
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:02)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui sorin

   Continuarea lucrărilor la Pasajul Ciurel nu ține de voința Primarului general. Aștept să vedem ce va decide instanța în acest caz și vom formula un punct de vedere în funcție de aceasta.
 • Asadar doua intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:19)

  Sparafucile [utilizator]

  1. Ce experienta administrativa anterioara v-ar recomanda pentru fotoliul de primar general , mai exact ce unitati economice , sau ministere , sau organizatii ati condus anterior ?
  2. Ati avea in vedere inchiderea , pe timpul noptii , a parcurilor din Bucuresti si supravegherea respectarii acestei masuri prin organe de ordine special instruite ?

  Va multumesc .
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:03)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sparafucile

   1. Am răspuns mai sus la această întrebare.
   2. Dacă Poliția comunitară își face datoria, nu cred că o astfel de măsură extremă este necesară.
 • Starea drumurilor din Voluntari (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:22)

  Veronica Cristea [anonim]

  1. Ce parere aveti de starea drumurilor din zona Pipera (Voluntari)?

  2. Daca veti castiga avem sanse sa arate tot Bucurestiul la fel?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:10)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Veronica Cristea

   1. După ce se vor fi încheiat lucrările în acea zonă (termenul limită este 30 iunie și nu există niciun motiv să credem că nu va fi respectat), starea drumurilor va fi foarte bună. Refacerea bulevardului Pipera a fost o mare provocare, și în ciuda disconfortului creat în această perioadă sunt convinsă că toți cetățenii vor aprecia rezultatul
 • Comparatie programe candidati (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:27)

  Cristea Ionut [anonim]

  1. De ce v-ar vota un Bucurestean pe dvs in locul celorlalti candidati?

  2. Cand ati fost ultima data cu bicicleta sau cu autouzul in Bucuresti?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:14)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristea Ionut

   1. Pentru că sper să-i conving pe bucureșteni că am cea mai mare determinare, dintre toți candidații, să lupt pentru creșterea calității vieții lor și pentru a-i face să fie mândri de orașul lor. Sper să aprecieze soluțiile pe care le propun și faptul că nu încerc să le vând iluzii.

   2. Ar fi foarte simplu să caut prin arhiva personală câteva poze pe bicicletă și să dau acum repede o tură cu metroul prin București, să pun niște poze pe facebook, ca să par populară! Dar nu așa se rezolvă problemele! Am surse de informare în legătură cu aceste subiecte mai bune decât experiențele mele personale limitate!
 • Problema cainilor vagabonzi (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:27)

  Bogdan [anonim]

  Ce plan(uri) aveti pentru a scapa de cainii vagabonzi din Bucuresti? Atentie, planuri concrete, nu doar povesti.

  Multumesc.
  • Răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:20)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   A fost o dată ca niciodată, un primar general care a decarat război câinilor maidanezi... Apărea toată ziua la televizor, se certa cu asociațiile de proteție a animalelor și cu Brigitte Bardot, dar câinii erau în continuare pe străzi...
   Vă cred că nu mai vreți povești, dar cu riscul de a vă dezamăgi vă voi spune că nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor comunitari. În niciun caz însă nu au ce căuta pe străzi. Ei trebuie prinși, sterilizați și introduși în adăposturi, și făcute demersuri, împreună cu ONG-urile pentru adoptarea lor.
   V-aș minți dacă v-aș spune că după ce voi fi aleasă, a doua zi vor dispărea câinii de pe străzi. Dar am convingerea că dacă legislația actuală și hotărârile de Consiliu ar fi aplicate cu strictețe, într-un orizont de timp de câțiva ani această problemă ar putea fi dacă nu rezolvată măcar redusă la dimensiuni acceptabile.
 • candidatura independenta (Marţi, 5 aprilie 2016, 19:00)

  un domn [utilizator]

  buna ziua
  ati analizat si varianta de a candida independent ? de ce ? PSD este asociat ca fiind un partid plin de penali, aceasta situatie cred ca va dezavantajeaza, in plus va rog analizati si tactica lui Sorin Oprescu (fara a insinua ceva in acest sens) de a candida independent
  • Răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:23)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui un domn

   Nu am niciun motiv să mă delimitez de PSD pentru că sunt de părere că reformarea, înnoirea partidului nu poate veni decât din interior. Iar candidatura mea este o dovadă că PSD nu este un partid anchilozat în trecut.
   Cât despre tactica dlui Oprescu, nu aș avea cum s-o replic, chiar dacă aș vrea acest lucru, pentru simplul fapt că eu nu sunt... Sorin Oprescu.
   În plus, vreau ca oamenii să mă voteze pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce aș vrea să par!
 • Ce experienta aveti in organizare si sistematizare (Marţi, 5 aprilie 2016, 19:04)

  andreesanu [utilizator]

  Dna Firea , ati restrucrurat ,reorganizat vrodata activitatea unei societati ?.
  Cati subalterni ati avut si pentru cat timp ati coordonat o activitate economica ?.
  Care a fost cel mai mare buget pe care l-ati gestionat !!
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:25)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui andreesanu

   În plus față de ce am răspuns mai sus la o întrebare similară, adaug faptul că am condus, timp de un an, departamentul de comunicare al Guvernului României, îndeplinind și funcția de purtător de cuvânt.
 • Realizari PSD (Marţi, 5 aprilie 2016, 19:05)

  Martinezu [utilizator]

  Dna Firea, cum vi se par realizarile primarilor PSD si cei sustinuti de PSD din Bucuresti de pana acum? Credeti de exemplu ca Dr Oprescu a fost un primar bun? Ii veti continua proiectele sau veniti cu unele noi?
  Cine va sponsorizeaza campania electorala?
  Credeti ca un pardid care detine majoritatea politica de 25 de ani dintr-o tara profund corupta are vreo vina?
  Cand credeti ca ar trebui sa demisioneze un primar?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:31)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martinezu

   1. Este mai puțin important ce cred eu despre dl. Oprescu, câtă vreme sondajele de opinie arată faptul că majoritatea bucureștenilor apreciază activitatea sa ca Primar General. Același lucru este valabil pentru toți primarii PSD din București, indiferent dacă mai sunt sau nu în funcție și indiferent de motivele pentru care nu mai sunt în funcție.
   2. Evident că voi continua proiectele începute și care nu au fost oprite prin decizii ale instanțelor, pentru că nu mi se pare normal ca într-o capitală europeană să existe șantiere abandonate. Dar eforturile mele și ale echipei mele se vor îndrepta cu prioritate pentru întocmirea unui plan de acțiuni articulat care să armonizeze proiectele deja demarate cu cele pe care le vom propune noi.
   3. Nu mă ocup eu de partea financiară a campaniei electorale, pot să vă asigur însă că vo respecta cu strictețe prevederile legale, iar la finalul campaniei vom face public raportul financiar.
   4. Din fericire nu există niciun partid în România care să fi deținut majoritatea politică timp de 25 de ani
   5. Un primar trebuie să demisioneze atunci când devine incompatibil, din punct de vedere legal sau moral, cu această funcție.
 • Platforma Pipera (Bucuresti) (Marţi, 5 aprilie 2016, 19:34)

  topinel [anonim]

  Avand in vedere concentrarea zonelor de birouri in aceasta zona (Floreasca, Barbu Vacarescu, Scoala Herastrau, Dimitrie Pompei), aveti vreun plan pentru optimizarea traficului (prin trafic intelegand auto, bicicleta, pietoni, metrou, tramvai)? Aveti vreun plan pentru "infrumusetarea" zonei"? Aveti vreun plan de constructie a unor parcari? Piste de bicicleta? Pasaje pietonale? Trotuare decente? Statii de autobuz? Parcuri? Mobilier stradal?

  Peste 80.000 de bucuresteni vin si muncesc in fiecare zi a saptamanii in cladirile de beton si sticla din zona, nu exista niciun petec de spatiu verde, in orele de varf prinzi loc de-abia in al treilea metrou, iar tramvaiele arata de parca sunt achizitionate la mana a doua.

  Ma gandesc ca la ce impozite monstruoase aduna primaria din zona, ar putea fi prevazute niste investitii minimale.
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:35)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui topinel

   Din păcate dezvoltarea acestei zone, într-un ritm foarte accelerat în ultimii ani, nu a lăsat timpul necesar Primăriei (să ne rezumăm la această cauză) pentru a propune amenajări urbanistice în sensul celor sugerate de Dvs.
   Cu siguranță în zona respectivă este nevoie de o intervenție majoră, avem în atenție această problemă.
 • Sustineti eliminarea imunitatii parlamentare (Marţi, 5 aprilie 2016, 20:04)

  zzztop [utilizator]

  pentru fapte de coruptie si alte fapte asociate?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:36)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui zzztop

   Din punctul meu de vedere, parlamentarii ar trebui să aibă imunitate exclusiv pentru declarații politice și exercitarea votului. Mă număr printre cei care susțin cu tărie necesitatea modificării Constituției în acest sens.
 • intrebare (Marţi, 5 aprilie 2016, 20:08)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Stimata doamna,in vederea lamuririi mele,va rog sa imi precizati urmatoarele :
  1.-ce experienta administrativa aveti dvs ?
  2.-cum sperati sa va achitati de multiplele si grele provocari ale demnitatii de primar general al capitalei/// ?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:38)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui acasa1284285656193

   1. Am răspuns anterior acestei întrebări
   2. Am capacitate mare de muncă, sunt rezistentă la stres, sunt capabilă să alcătuiesc și să coordonez echipe de profesioniști, știu să-mi prioritizez acțiunile și mai ales știu să comunic cu oamenii.
 • Intrebari (Marţi, 5 aprilie 2016, 20:15)

  termopan [utilizator]

  Buna ziua,

  Multumesc pentru participare, intrebarile mele sunt:

  Intrebarea 1:

  Cum vedeti rezolvata problema cu parcarile ilegale de pe trotuare?

  Acum exista situatii penibile in care esti fortat sa mergi pe carosabil pe mai toate strazile din Bucuresti. Doar cateva care-mi vin in minte: Matei Voievod, Mihai Eminescu si Bdul AI Cuza.

  Intrebarea 2:

  Cum vedeti transportul alternativ in Bucuresti si cum veti descuraja plimbarea cu auto personal in oras?

  Majoritatea autovehiculelor din Bucuresti se plimba cativa km pe zi si majoritatea sunt ocupate doar de sofer. Cu un transport public bine pus la punct si piste de bicilete m-as incumeta sa merg cu bicla la birou in loc de masina cu care fac 40-90min/8km.

  Multumesc!
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:47)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui termopan

   1. am răspuns mai sus
   2. descurajarea circulației cu automobilul se face în două etape: prima este cea a conformării voluntare, dar care este condiționată de asigurarea unui transport public decent și funcțional, iar apoi ne putem gândi, cu atenție însă, la măsuri coercitive în acest sens.
   În ce privește bicicletele, ne aflăm într-un mic cerc vicios. Întrebați orice biciclist, în special commuterii, și vă vor spune că pistele pe trotuare sunt o prostie și că singura soluție este să fie făcute pe carosabil. Ceea ce nu se poate face decât în detrimentul circulației auto, iar în condițiile actuale creează mai multe probleme decât rezolvă. De aceea, secvența logică este: consolidare transport public - diminuare trafic - amenajare piste pentru biciclete sau vehicule de tip ninebot-segway
   E mai mult de discutat aici, din păcate nici spatiul nici timpul nu ne permit. Dar vă promit că voi reveni pe acest subiect în viitorul foarte apropiat.
 • sper sa ajungeti la intrebarile mele.... (Marţi, 5 aprilie 2016, 20:40)

  lili [anonim]

  1. Cum explicati ca PSD este un partid de stanga ai carui lideri sunt oamnei foarte bogati si cum le explicati asta amaratilor din judetele sarace ale Romaniei care va voteaza de 26 de ani?!
  ///
  • Am ajuns! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:49)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui lili

   Nu cred că în PSD sunt mai mulți oameni foarte bogați decât în alte partide. Și nici nu cred că a fi de stânga presupune să fii sărac. Câtă vreme oamenii și-au dobândit averea pe căi licite, nu văd nicio problemă.
 • propuneri trafic (Marţi, 5 aprilie 2016, 21:02)

  Bocu' lu'Ioha [utilizator]

  In acest moment nu putem nicaieri propune niste masuri pentru fluidizarea traficului, de exemplu eu sunt de parere ca ar trebui inversat sensul unic pe Mircea Vulcanescu.
  Veti infiinta in cadrul Administratiei Strazilor un astfel de departament? (sugestii si sesizari)
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:54)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   Un astfel de compartiment, care să preia sugestiile cetățenilor cu privire la trafic (dar nu numai!) există, totul e să fie și funcțional. În cazul în care voi fi aleasă în funcția de Primar General, permanenta consultare a cetățenilor va fi una dintre prioritățile mele și am în plan să organizez o direcție a Primăriei care să se ocupe de această activitate, dar și un departament independent de control care să verifice modul în care sunt soluționate sesizările cetățenilor.
 • Proiect imobiliar Floreasca (Marţi, 5 aprilie 2016, 21:11)

  Mircea [anonim]

  Stimata Doamna Firea,
  Va adresez o intrebare care are legatura cu actualul consiliu general care trebuie sa ia o hotarare cu privire la prelungirea Planului Urbanistic Zonal Calea Floreasca 159-165 si care nu este dorit de cetateni orasului asa cum reiese din documentele publice de pe site-ul primariei si prezentate in presa (http://m.antena3.ro/actualitate/locale/protest-in-bucuresti-oamenii-au-iesit-in-strada-pentru-a-opri-catastrofa-urbanistica-349495.html si http://www.b365.ro/sedinta-cu-scantei-la-primarie-locuitorii-din-floreasca-incearca-sa-opreasca-un-proiect-imobiliar_246894.html ).
  In calitatea Dumneavoastra de candidat la functia de Primar al Municipiului Bucuresti sustinut de PSD cum recomandati in mod public celor 18 actuali consilieri generali care fac parte din PSD sa voteze atunci cand se va dezbate hotararea pe care v-am prezentat-o: pentru prelungirea acestui PUZ sau impotriva prelungirii acestui PUZ?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:03)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mircea

   Nu cunosc în amănunt subiectul, dar personal înclin să cred că nu este oportună prelungirea PUZ-ului în această formă, adică menținând acest regim de înalțime, care contrastează vizibil cu restul zonei.
   Pentru o decizie însă e nevoie de o analiză aprofundată a situației. Vă mulțumesc că mi-ați semnalat, promit că mă voi implica în calitate de președinte interimar al PSD București.
 • Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 aprilie 2016, 21:53)

  [anonim]

  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 19:22)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui

   1. Am răspuns deja la această întrebare
   2. Sunt în favoarea oricărei inițiative cetățenești, mai ales a uneia care se bucură de un suport atât de larg. În ce privește fondul problemei, eu personal susțin familia în accepțiunea ei clasică.
   Voi sprijini demararea procedurilor în privința acestei inițiative, dar decizia finală va aparține cetățenilor, care vor fi chemați să aprobe prin referendum o atare modificare a Constituției.
 • /// (Marţi, 5 aprilie 2016, 22:16)

  Nick85 [utilizator]

  1. Care este politicianul dumneavoastra roman, post decembrist, preferat si de ce? Imi amintesc ca, acum ceva timp, in cadrul unui interviu ati declarat ca ar fi Ion Iliescu si vreau sa stii daca ati ramas la aceeasi parere.

  2. 5 din cei 7 primari alesi in 2012 in Bucuresti (general si cei de la sectoare) au ajuns sa poarte catuse : Va este frica de DNA in calitate de viitor primar?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:11)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nick85

   Frica de DNA, dacă există, intervine în cazul oamenilor care fac lucruri ilegale sau care intenţionează să facă lucruri ilegale. Eu nu-mi propun aşa ceva pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Deci nu-mi este frică.
 • D-na Vranceanu (Marţi, 5 aprilie 2016, 22:44)

  Mariusica.a [utilizator]

  Puteti ajuta la promovarea Bucurestiului la nivel national pe aceasta cale daca lucrati pentru Antena?

  Vreti sa se intoarca primaria inapoi in sediul initial de viz-a viz de Cismigiu

  Puteti da reduceri la mamele care nasc? ca pana la urma a face copiii e bine
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:25)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mariusica.a

   Un primar general cu vizibilitate în media poate contribui la promovarea orașului pe care îl reprezintă. Dar trebuie să vă atrag atenția că deși am lucrat pentru Antena 1 și Antena 3, acest lucru a încetat în urmă cu 3 ani și jumătate, când am intrat în politică.
   Susțin măsurile care încurajează natalitatea, am făcut asta și în calitate de senator, voi analiza în ce măsură putem face asta și pe plan local.
 • Moschee langa campusuri universitare (Marţi, 5 aprilie 2016, 22:45)

  Vasile [anonim]

  Buna ziua,

  1. Veti actiona pentru anularea hotaririi guvernamentale din 2015 prin care s-a cesionat teren in bld.Expozitiei pentru constructia celebrei moschei (care include scoala islamica si cantina)?

  2. A gresit guvernul Ponta alegand terenul pentru moschee langa un cartier de oameni si langa 2 campusuri universitare?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:30)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vasile

   1. Mult mai important decât o atacare a hotărârii de guvern este faptul că acolo nu se poate edifica un astfel de proiect fără un plan urbanistic zonal care să introducă excepția de la condițiile puse pentru zona respectivă în Planul Urbanistic General. Iar un PUZ trebuie aprobat în Consiliu, după o procedură care prevede în mod obigatoriu consultarea publică.

   2. În principiu, lăcașele de cult sunt amplasate în zone locuite. Deci nu asta este problema, ci oportunitatea unui astfel de proiect în general. Mă îndoiesc de faptul că cei care se opun proiectului sunt deranjați de amplasamentul acestuia.
 • Buna ziua, (Miercuri, 6 aprilie 2016, 8:22)

  nahir [utilizator]

  1 - ce masuri veti lua pentru a solutiona in timp optim (sa zicem nu mai tarziu de primul trimestru al anului 2020, an cand Romania spera sa gazduiasca meciuri ale Campionatului European de Fotbal) :
  - linia de centura a Bucurestiului si implicit pasajele de iesire/intrare din capitala;
  - linia de metrou catre aeroportul Otopeni;
  - linia de metrou din Drumul Taberei;
  - marirea spatiului verde al capitalei, spre un real 50 mp/locuitor (poate asa vom incepe sa avem aerul curat pe care-l respira, sa zicem, vienezii)
  2 - ce masuri veti lua pentru a recupera pierderile cauzate de managementul execrabil al fostului primar general, d-l Oprescu? Atat pentru incadrarea proiectelor initiate de acesta, in termenele asumate, cat si recuperarea pierderilor financiare. La ora actuala, bucurestenii "multumita" d-lui Oprescu, au de returnat la fondurile europene, cca 100 mil. lei doar pentru pasajulm de la P-ta Sudului (si cate or mai fi?). Va veti adresa in instanta ca primar general, impotriva d-lui Oprescu, pentru recuperarea prejudiciilor?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:49)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui nahir

   La prima intrebare am raspuns pe larg si va multumesc ca ati atins principalele obiective prin care traficul din Capitala poate fi deblocat. De asemenea, propuneri prin care in Bucuresti sa se poata respira aer curat.

   Cat priveste activitatea fostului primar general, Sorin Oprescu, aceasta este apreciata de o parte din bucuresteni, dar cu siguranta cei mai multi considera ca se puteau face mult mai multe lucruri in Capitala, in special printr-o colaborare mult mai buna cu primariile de sector precum si cu ministerele din domeniile: transporturi, mediu, fonduri europene, economie. Este de datoria viitorului primar general sa nu mai repete greselile predecesorilor.
 • Ce experienta aveti? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 8:29)

  Hans Metter [utilizator]

  Ma refer la experienta in administratia publica.
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:26)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Hans Metter

   Am răspuns mai sus la această întrebare
 • Stiti de (Miercuri, 6 aprilie 2016, 8:30)

  Hans Metter [utilizator]

  Problemele din Prelungirea Ghencea?
  Ce solutie propuneti si cand credeti ca ar putea fi pusa in practica ?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:46)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Hans Metter

   Am afirmat si putin mai devreme si completez: nu sunt de acord cu faptul ca s-au inceput multe lucrari si din aceasta cauza prea putine s-au finalizat. Cred ca este necesara o prioritizare a acestora in functie de problemele specifice fiecarei lucrari si va asigur ca asta este una din prioritatile mele.
 • Audit (Miercuri, 6 aprilie 2016, 9:17)

  hiram stone [anonim]

  1. Este normal sa ai acelasi director la Directia Audit din PMB pus de 12 ani cu dispozitie 6 luni,pauza 6 luni(coordonator !?!) ?
  2.Uitati-va pe CV si o sa vedeti ca are trecut o facultate care nu se gaseste nici pe Google:
  http://www.pmb.ro/institutii/primaria/conducere/cv/viciu_clarisa.pdf
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:45)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui hiram stone

   Multumesc pentru aceasta informatie, daca voi ajunge primar general al Capitalei va asigur ca voi dispune realizarea unui audit financiar dar si unul al resurselor umane iar persoanele care nu corespund criteriilor profesionale si de integritate vor fi solicitate sa intre atat in legalitate cat si in cerintele obiective ale societatii. Asa cum sigur stiti, in Primarie lucreaza functionari publici care se bucura de prvederile functionarului public dar asta nu inseamna ca se va tolera la nesfarsit ca intregul corp al functionarilor sa fie denigrat din cauza unor functionari certati cu legea si cu morala.
 • Probleme transport in comun (Miercuri, 6 aprilie 2016, 9:44)

  Cirneci Alexandru [anonim]

  Buna ziua, intrebarea mea este simpla si trece peste faptul ca Bucurestiul are nevoie de o mie de autobuze noi, 200 de tramvaie noi, 300 trolee etc.
  Intrebarea mea este : cand va reusi capitala sa cumpere un tramvai nou( unul singur)?
  va multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:42)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cirneci Alexandru

   Din discutiile purtate in ultima perioada cu reprezentantii RATB cat si cu specialisti din domeniul transporturilor am aflat si eu cu stupoare ca avem 1000 de autobuze Mercedes din care doar 670 sunt functionale, pe traseu, restul fiind tinute in garaj pentru schimb de piese. Este vorba despre un contract care, consider eu, nu a fost bine negociat din timpul administratiei Videanu si care trebuie sa fie renegociat. Nu este normal sa folosesti autobuze relativ noi pentru schimb de piese pentru ca nu poti beneficia de anumite reduceri pentru cumpararea pieselor direct de la producator.
 • Constructii ilegale in Bucuresti (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:09)

  Raluca Serban [anonim]

  1. Cum veti lua atitudine impotriva lui Ion Chiriță, constructorul care ridică astăzi ansamblul rezidențial din Parcul Tineretulu si care a realizat în București șapte blocuri de apartamente, toate, prin încălcarea legii construcțiilor și a regulamentului urbanistic al orașului?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:40)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Raluca Serban

   Am spus si in raspunsurile anterioare: legea trebuie sa fie respectata de toata lumea, de cetateni, de dezvoltatori imobiliari, de functionari si reprezentantii cetatenilor, adica consilierii generali si primari. Pentru toate constructiile care au fost ridicate prin documente controversate, doar instantele trebuie sa se pronunte.
 • Coruptie si transparentizare (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:14)

  fanegr1ja [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Ce masuri si planuri are candidatul la functia de Primar General in vederea stoparii furtului din banii publici?

  Intrebarea vine in contextul in care bucurestenii au de acum trista experienta a unui primar sustinut de PSD asupra caruia planeaza suspiciuni grave de coruptie, arestat in cadrul unui flagrant.

  2. Ce masuri, daca acestea exista, sunt in planul doamnei candidat in vederea transparentizarii actului administrativ?

  Context - In ultimii ani a devenit frecventa o practica nelegala in care sedinte ale consiliului general sunt tinute cu usile inchise, participarea presei sau societatii civile fiind uneori interzisa.

  Multumesc!
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:38)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui fanegr1ja

   Exista in opnia mea, dar si a specialistilor care au evaluat fenomenul coruptiei in administratie, doua feluri de manifestare a acestui fenomen: mica coruptie, a functionarului si marea coruptie, a decidentilor. Prin legea salarizarii unitare a functionarilor cred ca functionarii nu vor mai fi tentati sa existe o influenta pentru activitatea pe care o desfasoara in administratie, iar prin transparentizarea totala a deciziilor din cadrul PMB insemnand inclusiv contracte, termene, subcontractari, detalii despre toate alocarile bugetare nu se va mai putea pune problema unor influente de alta natura decat de necesitate si oportunitate pentru decidenti.
 • Parcari + Pasaj Avionului (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:30)

  Mihai M [anonim]

  1. Cand se va incepe finaliza Pasajul Avionului-Tunari daca ajungeti primar? Cat de prioritar o sa fie?

  2. Cum intentionati sa rezolvati situatia parcarilor de resedinta? Parcari noi etc.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:36)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai M

   Am observat cu amaraciune ca in bugetul pentru acest an aprobat de Consiliul General recent de catre majoritatea PNL din Consiliu alocarea resurselor bugetare nu a fost una inteligenta si bazata pe evaluarea necesitatilor cele mai urgente ale Capitalei. Sunt cel putin zece santiere care nu vor beneficia de alocari bugetare. Acele lucrari se pot deteriora. Daca voi ajunge primar general va asigur ca voi realiza impreuna cu specialistii o ierarhizare a urgentelor din Capitala astfel incat sa nu mai fim o capitala a santierelor incepute si nefinalizate.
 • De ce candidati? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:45)

  Catalin Mihaila [anonim]

  Stiu ca il apreciati pe Nicusor Dan - de ce candidati importiva lui ? Nu cumva el ere mai " in tema" decat Dvs? Daca iubiti Bucurestiul - hai sa ii acordam o sansa reala de schimbare!
  Care este cuantumul datoriilor pe care le faceti in prezent in campanie si catre cine aveti "datoria" de a acorda contracte din banii capitalei?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:33)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalin Mihaila

   Sunt candidatul la PMB din partea PSD, dar din momentul in care am fost validata am anuntat ca programul meu pentru Bucuresti nu-i va viza doar pe membrii si simpatizantii politicii de stanga. Sunt un om nou in politica, nu s-au lipit de mine vechile obiceiuri si metehne asa ca dati-mi va rog increderea dvs pentru a va demostra ca si o femeie si un om venit din afara politicii pot sa rezolve chiar mai bine urgentele din administratie. Traficul haotic, lipsa parcarilor, aerul poluat precum si celelalte probleme grave ale Bucurestiului, nu sunt nici de stanga nici de dreapta ci sunt probleme ale noastre ale tuturor. Nicusor Dan este candidatul USB si am declarat recent ca mi-as dori un viceprimar cu profilul sau. Nu pot sa-i fac o oferta concreta pentru ca i-as crea probleme cu proprii alegatori, asa ca astept rezultatul alegerilor locale si daca eu voi fi aleasa primar General iar USB va intra in Consiliul General, cu siguranta din partea mea va exista deschidere toala pentru colaborarea dintre noi si pentru preluarea ideilor domniei sale pentru ca acestea sa fie rezolvate impreuna.
 • Gabriela Firea-PSD-PMB (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:05)

  mircea [anonim]

  cand se va restructura si reforma administratia orasului Bucuresti???care este admnistrat de 15primari si 266 consilieri????Londra,Parisul,Roma,Moscova.....Viena au un singur primar.
  1primar+6x(1+9)=6 vicePMBsi cytymanageri la sectoare cu contracte de performanta+6x 9consilieri la sectoare si la PMB.tot odata se produce si demilitarizarea administratiei-vezi poza de grup dela sectorul2
  mii de multumiri Mircea Nedelcu
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:29)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui mircea

   Am propus colegilor din Parlament constituirea unui grup de lucru care sa aduca amendamente substantiale la legea Capitalei. Pornind de la principiul enuntat de dvs ca administratia din Capitala este una sufocata de birocratie si lipsa unor cutume si normative de colaborare eficienta intre PMB si primariile de sector. De foarte multe ori proiecte importante ale Capitalei au fost blocate pentru ca primarul General si primarii de sector nu au putut colabora din cauze personale. Cel care a suferit a fost cetateanul. Imi doresc o lege clara care sa fie deasupra orgoliilor politice, deasupra intereselor personale.
 • Intrebari (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:10)

  Serban [anonim]

  1. Cum vedeti dumneavoastra conceptul de "mobilitate urbana"?

  2. Ce abordare veti avea in privinta decongestionarii orasului, veti alege investitii in favoarea fluidizarii traficului sau in favoarea mobilitatii urbane si care sunt cateva dintre aceste investitii?

  Multumesc.
  • r (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:13)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Serban

   Traficul este cea mai mare problema pe care o reclama atat bucurestenii, cat si cei care vin in Capitala in vizita. Este primul punct din Programul meu, pe care il voi prezenta cat de curand. Este nevoie de un complex de masuri, unele prinse, altele nu, in Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Pot sa va spun ca ma voi implica pentru finalizarea metroului catre Drumul Taberei, voi propune construirea unei linii de metrou catre Aeroportul Otopeni, de asemenea, sunt convinsa ca o solutie a deblocarii traficului este si cea privitoare la construirea de park&ride, acele parcari de la marginea Capitalei, loc din care pot fi luate extrem de rapid si ieftin mijloace de raport in comun catre centrul Bucurestiului, managementul semafoarelor are nevoie de imbunatatiri substantiale si, nu in ultimul rand, un transport public eficient, modern, previzibil, ar fi cel care i-ar convinge pe multi bucuresteni sa lase masina mica acasa. Acum, insa, nu este posibil, pentru ca transportul in comun are mari carente.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:27)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Serban

   Am raspuns deja si in privinta mobilitatii si in privinta traficului.
 • Cartier Henri Coanda- Lot Voluntari (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:31)

  dinica [utilizator]

  Care este pozitia Dumneavoastra privind definitivarea Cartierului Henri Coanda? Mai ales lotul 2 din Voluntari ale caror utilitati trebuie facute de PMB? Cum vedeti colaborarea cu orasul Voluntari pentru rezolvarea problemelor lotului 2, aproximativ 500 de cladiri?
  Sunt 12 ani de cand am platit contravaloarea casei si nu am obtinut nimic. Nu vorbim ca banii investiti altfel ne-ar fi adus profit, dar nici macar dobanda n-am avut. Acum se pare ca exista o mare problema cu trecerea suprafetei drumurilor din Voluntari in Bucuresti, mai ales pentru ca nimeni nu-si asuma resposabilitatea. Am ajuns si cu nervii si cu finantele la pamant. A fost un proiect al statului asumat de primarie, se pare ca suntem pedepsiti. Este cumva o actiune a investitorilor imobiliari, care nu vor finalizarea unui cartier cu preturi decente si dotari adecvate, pentru ca le e frica de acest exemplu?
  • r (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:05)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui dinica

   Aveti perfecta dreptate! Sunt la curent cu acest subiect. Ca senator de Ilfov m-am implicat pt deblocarea tuturor ramanerilor in urma. Din pacate, nici Consiliul Judetean Ilfov si nici PMB nu au dovedit suficienta dorinta de colaborare, pentru a se finaliza acest cartier. Daca voi ajunge primar general, va asigur ca ma voi implica pentru finalizarea infrastructurii necesare acestui cartier. Asa cum stiti, tot ceea ce a tinut de UAT Voluntari este finalizat. Mai trebuie sa-si faca si PMB partea sa de investitie.
 • cateva intrebari de interes general (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:35)

  andrei [anonim]

  1.Cum va ganditi sa sporiti siguranta si paza locuitorilor Bucurestilor supusi agresiunilor si terorii gastilor de interlopi
  2. Cum veti asigura salubritatea si curatenia Capitalei
  ///
  Multumesc
  • r (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:01)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei

   - Siguranta cetatenilor este una dintre prioritatile Programului meu. Sunt mama si, ca orice parinte, imi doresc ca toti copiii sa mearga in liniste si siguranta la scoala, la facultate. O colaborare mai buna intre Primaria Generala, Politia Nationala si politia locala sigur va genera un rezultat bun : un Bucuresti sigur, atat noaptea cat si ziua.
   - In opinia mea, o femeie stie sa faca curat dupa toti barbatii din casa :)) extinzand la nivelul unei comunitati, sunt convinsa ca acesta este atu-ul meu : stiu sa fiu o buna gospodina si voi aplica regulile la nivelul orasului. Printr-o colaborare eficienta cu primariile de sector, sunt convinsa ca pe mandatul unei primarite, curatenia va fi o amintire...
 • Vot (Miercuri, 6 aprilie 2016, 12:53)

  Aurelian Stefan [anonim]

  1. Votul din Noiembrie de la prezidentiale s-a desfasurat in conditii optime si au avut toti cetatenii posibilitatea de a vota?
  2. Ce parere aveti despre centura capitalei ?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:26)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Aurelian Stefan

   1. Din pacate am constatat cu totii ca legea nu a fost una completa si care sa raspunda nevoilor de moment. Acum avem o legislatie electorala total noua, care nu va mai permite repetarea situatiei din noiembrie 2014.

   2. Centura Capitalei ar fi trebuit sa fie obiectivul prioritar atat al Ministerului Transporturilor cat si al PMB in toti acesti ani. Pentru ca este inadmisibil sa existe o situatie nemaintalnita in marile capitale europene ca tranzitul capitalei de la sud la nord si invers sa se faca prin interiorul orasului si nu pe centura. Finalizarea acesteia ar insemna o deblocare substantiala a traficului care ne sufoca pe toti.
 • Cathedral Plaza (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:02)

  denisa staicu [anonim]

  Ce veti face ca primar cu Cathedral Plaza? Nu credeti ca un simplu conflict de vecinatate a escaladat la un nivel nepermis de mare prin implicarea Vaticanului de catre arhiepiscopul Ioan Robu si ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:22)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui denisa staicu

   Din cate m-am informat pana acum, printr-o hotarare judecatoreasca autorizatia de constructie a fost declarata nula. In schimb, exista un proces pe rol in ceea ce priveste decizia de a darama acest imobil de langa catedrala catolica, proces care nu s-a finalizat. Este de apreciat faptul ca arhiepiscopul Robu a incercat prin mijloace legale sa apere lacasul de cult pe care il administreaza precum si imprejurimile acestuia. Este normal ca un inalt prelat sa procedeze asa, dar pana la urma jusitia trebuie sa-si spuna ultimul cuvant si va asiugur ca si in acest caz ca si in toate celelalte voi respecta legea.
 • Asaltul musulmanilor. (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:07)

  B. Grigorescu [anonim]

  1. Sunteti de acord cu construirea unei mari moschei in municipiul Bucuresti?
  2. Unde veti gazdui sau caza refugiatii care vor ajunge la Bucuresti si de unde veti taia fonduri pentru a le asigura traiul in capital Romaniei?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:20)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui B. Grigorescu

   1. Aceasta decizie va putea fi luata numai dupa o larga consultare a opiniei bucurestenilor. Este un subiect foarte delicat, care poate starni abordari emotionale. Din cate am citit Patriarhia romana prin reprezentantii sai la cel mai inalt nivel nu ar fi impotriva construirii unei noi moschei in Capitala. Depinde insa care sunt dimensiunile acesteia si locatia. Reprezentantii comunitatii musulmane au explicat ca actuala moschee a devenit neincapatoare. Ma alatur si eu mesajului Patriarhiei Ortodoxe Romane care a transmis ca este inacceptabil un mod de a ne comporta si exprima cu agresivitate si ura fata de alte confesiuni facandu-se referire la protestul de anul trecut in timpul caruia pe terenul aprobat de guvern pentru construirea Catedralei s-au dus bucati de carne de porc in mod demonstrativ pentru a leza sentimentele musulmanilor din Bucuresti. Repet si acesta este mesajul meu tocmai pentru a nu-mi fi rastalmacite vorbele: decizia o vor lua bucurestenii.

   2. Pana in acest moment, Romania ca stat membru al UE a respectat deciziile care s-au luat cu privire la cotele de refugiati, localitatile care au primit persoane refugiate au pregatit o minima infrastructura din bugetul national si cel local. Intr-un fel ne ajuta faptul ca refugiatii nu doresc sa se integreze in Romania, sa-si construiasca o viata aici, ci se afla in tranzit. In functie de numarul de persoane vom lua o decizie la momentul respectiv.
 • Finantare catedrala neamului (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:26)

  Sorin F [anonim]

  Buna ziua,

  Va rog sa imi comunicati daca veti sustine finantarea din fondurile PMB a construirii catedralei mantuirii neamului.

  Multumesc anticipat pentru raspuns.
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:54)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sorin F

   Stiu ca anul acesta s-au alocat doua milioane de lei pentru acest obiectiv. Este o suma destul de mica comparativ cu bugetul Primariei Generale. Eu vad aceasta contructie nu doar ca pe ""inca o biserica"", asa cum se foloseste aceasta sintagma in spatiul public, ci ca pe o cladire multifunctionala in care credinciosii sa se reculeaga, sa se roage, sa-si gaseasca linistea, dar foarte important, aceasta cladire sa raspunda si nevoilor culturale si educationale. Ma refer aici la spatii pentru after school dedicate elevilor din familii nevoiase, scoala de duminica, biblioteca, sala pentru mini concerte de muzica clasica, cantina sociala si daca toate acestea vor exista asa cum s-a transmis, cladirea nu va mai fi considerata atat de mare, atat de opulenta, pentru ca va avea mai multe destinatii cu utilitate sociala directa.
 • #PanamaPapers (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:39)

  Bogdan Grigorescu [anonim]

  1. Dvs. sau familia detineti sau ati desfasurat tranzactii prin firme offshore?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:51)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan Grigorescu

   Nici eu, nici membri ai familiei mele nu am facut tranzactii prin astfel de societati. De altfel, tot ceea ce detinem se regaseste in declaratia mea de avere si de interese, care poate fi consultata, fiind un document public.
 • Infrastructura pt persoanele cu handicap (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:48)

  md [anonim]

  Bună ziua,

  Sunt o persoană cu handicap locomotor și încerc să duc o viață cât mai normală. Aceasta implică deplasarea zilnică în diferite puncte din București. Din păcate, majoritatea mijloacelor de transport în comun ori nu oferă posibilitatea urcării în acestea, ori atingerea punctului de îmbarcare este aproape imposibil pt o persoană aflată în un scaun cu rotile, ca și mine.

  Aș vrea să știu dacă aveți un plan de a da pesoanelor cu handicap, nu doar ca al meu, o șansă de a se deplasa fără probleme prin București?
  • raspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:13)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui md

   Am toată deschiderea pentru rezolvarea acestei probleme, care reprezintă (încă) o pată pe obrazul orașului nostru. Soluțiile vor rezulta din discuțiile cu organizațiile de profil, care sunt foarte active în spațiul public, știu și ce consilier să-mi aleg pentru această problematică. Așadar pot să vă promit că după primul meu mandat veți putea observa o ameliorare substanțială a acestei probleme.
 • RADET (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:27)

  gabriel [anonim]

  Aveti o strategie pentru RADET diferita de ceea ce este in discutie de cativa ani, respectiv fuziunea cu ELCEN in vederea stingerii datoriilor ? (care este o mare ilegalitate ...)
 • Intrebare (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:46)

  Popescu Decebal [anonim]

  Ce parere aveti despre domnul Basescu? Credeti ca va candida la primarie?
  • răspuns (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:14)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Popescu Decebal

   Sincer, mă preocupă cu totul și cu totul alte probleme în acest moment.
 • Dna Firea ,rasunsurile au valoare 0,00 !! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 20:48)

  andreesanu [utilizator]

  Eu v-am intrebat la obiect !!!, astept raspuns si NU POVESTI !!! , eu pentru povesti nu va dau votul !!!
  • raspuns (Joi, 7 aprilie 2016, 16:44)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui andreesanu

   V-am răspuns cât se poate de la obiect. Dacă nu vă satisface răspunsul meu, nu pot decât să regret. Aici am venit să dau răspunsuri la întrebări, nu să culeg voturi.
 • 6 (Miercuri, 6 aprilie 2016, 23:53)

  Dan [anonim]

  Considerati ca o persoana care dorestea sa fie votata, indiferent pentru ce functie candideaza, urmareste sa obtina puterea doar pentru scopurile personale sau pentru a sluji oamenilor care au votat-o. Raspunsurile la aceasta intrebare ne-au dat-o conducatorii de 25 de ani. Dvs. Va deosebiti de ei? As aprecia un gram de sinceritate avand in spate trecutul deloc linistit.
  • raspuns (Joi, 7 aprilie 2016, 17:45)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan

   Eu am convingerea că dacă voi fi aleasă în funcția de Primar General nu voi avea „puterea”, ci o mare responsabilitate! Nu pot acum decât să vă cer să mă credeți pe cuvânt, dar dacă voi avea această șansă, vă voi dovedi că nu a fost doar o vorbă în vânt...


Abonare la comentarii cu RSS
.

ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by