Un ziarist din Mures a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, care il acuza ca a cerut mita unui viitor candidat la primaria unei comune, promitand in schimb ca il va denigra pe contracandidatul acestuia.

Procurorii spun ca, in martie 2016, un intermediar i-a oferit unui viitor candidat la primaria unei comune din judetul Mures (denuntator in cauza) ajutorul unui jurnalist pentru a castiga alegerile locale, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

In 24 martie, intr-un restaurant din Ludus, denuntatorul s-a intalnit cu Julien Tanasa, acelasi jurnalist care, in urma cu 4 ani, l-ar fi denigrat in publicatia sa pentru a-l avantaja pe contracandidatul sau sa castige alegerile.

Ziaristul i-ar fi dat de inteles ca ar fi primit bani la acel moment, insa nu a precizat ce suma primise de la persoana respectiva.

Pentru a-i face acelasi serviciu, Julien Tanasa i-ar fi cerut denuntatorului 3.500 de euro, asigurandu-l totodata ca va castiga fara dubiu alegerile cu ajutorul actiunilor sale pe care le va indrepta impotriva celui pe care-l ajutase sa devina primar in urma cu 4 ani, potrivit unui comunicat al procurorilor DNA.

In continuare, Julien Tanasa i-a mai spus denuntatorului ca, in urma cu 4 ani, procedase in aceeasi maniera si cu alti candidati la functiile de primar din alte trei comune.

La inceputul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denuntatorului ca, in cazul in care nu ii va aduce suma de bani, redusa in urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o intelegere cu contracandidatul sau si va avea grija din nou ca acesta sa castige alegerile locale. De asemenea, denuntatorul urma sa fie denigrat din nou in publicatia electorala ce urma a fi difuzata in comuna respectiva, prin prezentarea unor fapte neadevarate, ori a unora adevarate, dar cu caracter compromitator.

In 11 aprilie, denuntatorul i-a dat lui Julien Tanasa 2.500 de euro si a fost prins in flagrant de procurori.

Tanasa Julien va fi prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Julien Tanase fusese retinut si in 2009, tot pentru acuzatia de santaj.