Primarul reales al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a depus la episcopul Maramuresului si Satmarului o cerere prin care doreste sa depuna juramantul in functie intr-o catedrala, avand in vedere ca i s-a prelungit arestul preventiv, anunta Mediafax. Catalin Chereches a declarat, luni, presei, la Curtea de Apel Cluj, ca isi doreste sa depuna juramantul intr-o zi de duminica.

Catalin CherechesFoto: Agerpres

"Am depus cerere la episcop (al Maramuresului si Satmarului - n.red.) sa depun juramantul de primar intr-o duminica, intr-o catedrala, pentru ca acest juramant il depun in fata lui Dumnezeu si a baimarenilor", a precizat Chereches.

El s-a declarat multumit de conditiile de detentie din Penitenciarul Gherla si a precizat ca a depus la CEDO o plangere fata de ¬masura abuziva a arestului preventiv¬.

Catalin Chereches s-a aflat, luni, Curtea de Apel Cluj care a respins contestatia depusa de primarul reales al municipiului Baia Mare, la decizia Tribunalului Maramures din 7 iunie prin care s-a respins cererea acestuia de a fi plasat sub control judiciar pe cautiune, edilul ramanand mai departe in arest preventiv.

Geanina Cuc, unul dintre avocatii lui Catalin Chereches, a declarat, luni, ca in sustinerea contestatiei s-a invocat inclusiv faptul ca primarul Catalin Chereches a fost reales in functie cu peste 32.000 de voturi din partea baimarenilor: "Curtea de Apel Cluj a respins contestatia depusa de Catalin Chereches, la decizia Tribunalului Maramures din 7 iunie prin care s-a respins cererea acestuia de a fi plasat sub control judiciar pe cautiune. Astfel, edilul ramane mai departe in arest preventiv. Noi am invocat in aparare si faptul ca dl. Chereches a fost reales primar cu peste 32.000 de voturi din partea locuitorilor municipiului Baia Mare, iar acest lucru este deosebit de important deoarece aceste persoane au considerat ca este primarul care sa le conduca destinele in urmatorii patru ani. Raportat la faptul ca s-a respins la Tribunal cererea noastra de eliberare din arest preventiv si plasare sub control judiciar pe cautiune tocmai pe insecuritatea opiniei publice, era evident ca trebuia sa aducem in discutie si acest aspect."

Potrivit acesteia, s-au depus la instanta garantii imobiliare necesare cautiunii pentru patru imobile ¬ cladiri si terenuri, care apartin familiei Chereches, inclusiv casa in care locuieste primarul impreuna cu mama sa.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata de Tribunalul Cluj in 27 aprilie pe o perioada de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a mentinut aceasta hotarare. Tribunalul Maramures a prelungit, in 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Chereches se afla la Penitenciarul Gherla, judetul Cluj.

La alegerile locale din 5 iunie, el a fost reales in functia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi.