Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan, a anuntat vineri ca in localitatea Sag, din judetul Timis, si in localitatea Valcelele, din judetul Buzau, se va desfasura al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, in data de 19 iunie.

"In urma centralizarii rezultatelor votarii urmeaza sa se desfasoare al doilea tur de scrutin in data de 19 iunie in localitatea Sag, din judetul Timis, si in localitatea Valcelele, din judetul Buzau. Prin urmare, birourile electorale de circumscriptie de la nivelul celor doua localitati, precum si birourile electorale judetene, respectiv Biroul electoral judetean Timis si Biroul electoral judetean Buzau, de asemenea si Biroul Electoral Central isi vor desfasura in continuare activitatea, celelalte birouri de circumscriptie urmand sa-si inceteze activitatea incepand cu data de 11 iunie", a spus Ivan, citat de Agerpres.

Anuntul lui Iulian Ivan vine dupa ce, pe 6 iunie, reprezentanti ai birourilor electorale judetene au confirmat pentru Agerpres ca al doilea tur se va organiza in localitatea Valcelele, din judetul Buzau, si in comuna Sag, din judetul Timis.

In localitatea Valcelele candidatul UNPR, Liviu Baragan, a obtinut acelasi numar de voturi cu cel al PSD, Dumitru Spita - 394.

Si in comuna Sag din judetul Timis s-a inregistrat balotaj, atat candidatul PSD la primarie, Flavius Rosu, cat si cel al PNL, Daniel Precup, obtinand cate 387 de voturi.

Potrivit legii alegerilor locale, in caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul, la care vor participa doar candidatii aflati in aceasta situatie.