PMP are 18 primari si e prezent in 16 consilii judetene, iar membrii din teritoriu au fost imputerniciti sa isi negocieze majoritati cu care sa poata lucra local, a declarat joi presedintele formatiunii politice, Traian Basescu. "Nu s-a dat o linie politica - cu PNL, cu PSD - ci sa valorifice functiile pe care le-au obtinut prin vot. Bineinteles, incercand sa obtina sa se respecte programul lor electoral. Noi nu facem aliante politice, noi facem majoritati", a precizat fostul sef al statului.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Intrebat de o jurnalista ce a cerut PMP la negocierile pentru formarea unei majoritati in Consiliul Judetean Ilfov, Traian Basescu a raspuns ca "Nu stiu, doamna. Sa i se duca o luna luata de pe cer si un soare pentru noaptea. Noi nu am castigat alegerile, dar incercam sa valorifica ceea ce am obtinut."

"Daca ramanem sa privim la luna, sa facem opozitie, aceasta bruma de consilieri pe care am obtinut-o nu ne va folosi la nimic la alegerile legislative. Cum poti sa iti lasi un primar care a castigat, dar are un singur consilier... cum poate sa guverneze? S-a stabilit o linie consecventa, sa participam la majoritati in consilii fara niciun angajament politic", a adaugat Traian Basescu.

Despre rezultatele obtinute de PMP la alegerile locale, Traian Basescu spune ca "Sigur ca nu ma multumesc, si cred ca nimeni nu e multumit, dar asta inseamna ca la cele mai dure alegeri, care sunt alegerile locale, nu am avut structurile necesare in teritoriu. Noi suntem in mod real un partid nou, am vazut ca spuneti ca ALDE este un partid nou. ALDE este construit pe structura Partidului Conservator."