Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, care, conform numaratorii paralele a fost infrant de viceprimarul Cornel Ionica, a facut contestatie la Biroul Electoral de Circumscriptie Pitesti cu privire la rezultatul votului din 5 iunie, transmite Mediafax.

Tudor PendiucFoto: Agerpres

Edilul Pitestiului, care a candidat pentru al saptelea mandat consecutiv la Primaria Pitesti a cerut, luni, sa fie renumarate voturile, informeaza reprezentantii Biroului Electoral de Circumscriptie Pitesti. Primarul a contestat rezultatul alegerilor care l-au clasat pe locul doi, in favoarea viceprimarului, pe motiv ca au fost foarte multe buletine anulate.

Conform numaratorii paralele, Tudor Pendiuc a pierdut fotoliul de primar al Pitestiului la o diferenta de 327 de voturi fata de Cornel Ionica.

Tudor Pendiuc si-a dat demisia din PSD pentru a putea candida ca independent pentru al 7-lea mandat. Pendiuc este primar al Pitestiului din anul 1992, el fiind membru al PSD din anul 2000, dupa ce a activat in Partidul Democrat. Pentru ca este inculpat in dosarul "Publitrans", dosar in care DNA il acuza de fapte de coruptie, Tudor Pendiuc a pierdut sprijinul politic al PSD pentru o noua candidatura la alegerile din 2016. PSD l-a sustinut la alegerile din 5 iunie pe viceprimarul Cornel Constantin Ionica, Pendiuc candidand ca independent.

O alta contestatie cu privire la alegerile din 5 iunie vine si din partea PAM.

"Partidul pentru Arges si Muscel contesta alegerile pentru Consiliul Local Pitesti pentru ca din comparatia numaratorii paralele si rezultatul oficial reies diferente. De asemenea, PAM considera ca 3.363 de voturi nule sunt foarte multe si orice greseala denatureaza rezultatul votului. Rezultatele au fost contestate la Biroul Electoral Pitesti si BEJ", au transmis printtr-un comunicat de presa, reprezentantii PAM.