Alegerile din orasul Mangalia si comuna Curcani pentru functiile de primar si pentru consiliile locale vor fi repetate, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, potrivit Mediafax.

Biroul Electoral Central a decis de asemenea reluarea alegerilor pentru functia de primar in localitatile Moeciu (judetul Dambovita), Rasmiresti (judetul Teleorman) si Tarnova (judetul Arad), potrivit Agerpres.

Muhulet a spus ca BEC va mai avea in cursul zilei o sedinta, pentru a analiza alte cereri sosite mai tarziu.

El a afirmat ca se va incerca solutionarea acestor reclamatii in cursul zilei.

"Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau catre ideea afectarii rezultatului final al alegerilor. Reclamatiile au pornit de la prelungirea votarii peste ora 21,00, pana la intocmirea gresita a unor procese verbale si diferente foarte mici intre candidati de primar, intre doua sau patru voturi. Oricum, documentatiile vor fi afisate pe site-ul BEC integral, pentru ca sunt informatii publice", a precizat Marian Muhulet.

Potrivit acestuia, pentru rezultatele finale ale alegerilor locale se mai asteapta sosirea datelor centralizate din judetele Prahova si Teleorman, ele urmand sa fie date publicitatii cel mai tarziu joi.

Alianta Popular-Crestina a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Calarasi.

Potrivit legii, daca BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscriptie electorala, in cazul in care constata, pe baza probelor administrate, ca votarea si stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natura a modifica atribuirea mandatelor in circumscriptia electorala respectiva, Biroul va dispune repetarea scrutinului in termen de cel mult doua saptamani de la constatarea fraudei.

Noile alegeri au loc in aceleasi conditii, folosindu-se aceleasi liste electorale si aceleasi liste de candidati si candidaturi independente, cu exceptia cazurilor in care s-a dispus de catre birou anularea unei liste de candidati sau a unor propuneri de candidaturi independente, in sarcina carora s-a retinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

Votarea la locale a fost intrerupta, duminica, timp de cinci ore, in comuna Curcani, judetul Calarasi.

Cateva sute de localnici au protestat, duminica dimineata, in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral fusese blocat dupa distrugerea a trei urne.