​Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost votat pentru Consiliul General al Primariei Capitalei de 10.67% dintre alegatori, potrivit datelor finale oficiale anuntate de Biroul Electoral Municipal. Profilul alegatorului PP-DD in Bucuresti este urmatorul: barbat, cu varsta cuprinsa intre 50-64 de ani si cu cel mult 10 clase sau cu profesionala, potrivit unui exit-poll realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) pentru Digi 24 in Bucuresti, la alegerile locale de pe 10 iunie 2012.

Datele IRES arata ca 7,4% dintre alegatorii de sex masculin au votat PP-DD la Consiliul General al primariei Bucuresti si 7,1% dintre alegatorii de sex feminin au facut aceeasi alegere. O diferenta notabila in ce priveste genul alegatorilor s-a inregistrat la USL: 61,7% dintre votantii din Capitala de gen masculin au votat USL la Consiliul General, alegere facuta si de 64,7% dintre votantii de gen feminin.

In ce priveste varsta alegatorilor, cei mai multi votanti ai PP-DD la Consiliul General sunt persoane cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani.

Profilul de studii al alegatorului PP-DD arata in felul urmator: cei mai multi au cel mult 10 clase sau scoala profesionala, urmati fiind de cei cu liceu sau post-liceala. Dintre alegatorii bucuresteni cu studii superioare, doar 3,4% au votat PP-DD, potrivit sondajului IRES.

La functia de primar general al Bucurestiului, Sorin Oprescu a fost preferat de 62,8% dintre votantii si de 66% dintre votante. Nicusor Dan a obtinut voturile a 9,2% dintre alegatorii de gen masculin si a 8,9% dintre alegatorii de gen feminin.

De asemenea, aproximativ 70% dintre votantii de peste 65 de ani l-au votat pe Sorin Oprescu, in vreme ce la Nicusor Dan cei mai multi votanti au intre 18 si 34 de ani.

In ce priveste profilul de studii al alegatorilor, o diferenta semnificativa intre diferitele categorii de alegatori se inregistreaza la Nicusor Dan, unde majoritatea votantilor au studii superioare.