Liberalul Romeo Stavarache, reprezentand USL in alegerile desfasurate duminica, a castigat cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Bacau, transmite Agerpres. Potrivit procesul verbal incheiat de conducerea Biroului electoral municipal, Stavarache a intrunit optiunile a 43.892 dintre cei 75.925 bacauani care s-au prezentat la urne, adica 57,93%.

Candidatul USL a fost urmat de independentul Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacau intre 1996 - 2004, care a inregistrat 14,09% din voturile valabil exprimate, Cristi Manolache (PER) - 12,05%, Valerian Timofte (PP-DD) - 7,56% si Florin Lazar (PDL) - 4,27%.

Romeo Stavarache va avea si sustinerea Consiliului municipal, USL castigand 52,38% dintre voturile bacauanilor, aceasta alianta politica fiind urmata de PP-DD cu 12,29%, PDL cu 11,67% si PER - 10,66%.

In municipiul Bacau au mers la urne, duminica, in cele 122 de sectii de votare, 75.925 de persoane din cele 164.803 aflate pe listele electorale.

Romeo Stavarache, casatorit si avand doi copii, va implini, pe 22 iulie, 50 de ani. Este absolvent al Facultatii de ingineria materialelor din Institutul Politehnic Bucuresti, dupa care a lucrat in calitate de inginer la SC AEROSTAR SA Bacau.

In 1996 a avut o bursa de studii in SUA acordata de USAID, urmand cursuri de management si marketing la Universitatea State Washington. In anul 2006 a obtinut masteratul cu tema "Practica relatiilor internationale si studii euroatlantice", un an mai tarziu urmand Institutul Diplomatic Roman si sustinand, cu succes, un al doilea masterat cu tema "Management si legislatie in industrie, administratie si servicii".

In calitate de om de afaceri a infiintat in anul 2004 firma Prod Cresus, avand ca obiect principal de activitate fabricarea, in conceptie proprie brevetata, de auxiliari chimici pentru industria textila si de pielarie.

In perioada 1993 -2002, Romeo Stavarache a obtinut 16 brevete de inventii, la Salonul Mondial al Inovatiei, Cercetarii si Tehnologiei Noi - EUREKA, desfasurat in anul 2002 la Bruxelles, castigand doua medalii de aur cu lucrarile "Compozitii pentru tratarea materialelor textile" si "Compozitii antistatice pentru textile", precum si o medalie de argint acordata temei "Compozitii pentru emolierea materialelor din fibre de lana sau lana in amestec".

Este vicepresedinte al Biroul Politic Central al PNL, presedintele organizatiei judetene PNL Bacau, vicepresedinte al Delegatiei Romaniei in Comitetul Regiunilor (CoR) al UE, vicepresedinte al CEMR (Comitetului European al Municipiilor si Regiunilor ) si membru in Biroul ALDE al CoR, in aceasta calitate indeplinind si rolul de raportor CoR pentru Regulamentul privind Fondul de Coeziune al UE.