Romanii vor fi reprezentati in Consiliul Local Miercurea Ciuc, dupa ce, in ultima legislatura, din acest organism au facut parte doar membri ai UDMR si ai Partidului Civic Maghiar. Potrivit numaratorii paralele facute de USL Harghita, in Consiliul Local Miercurea Ciuc ar urma sa intre doi reprezentanti ai acestei formatiuni, transmite Agerpres.

Copresedintele USL Harghita, ministrul Mircea Dusa, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca este un rezultat semnificativ, tinand cont ca in ultimii patru ani nu a avut cine sa sustina interesele romanilor in Consiliul Local Miercurea Ciuc.

"Este foarte important ca romanii sunt reprezentanti in Consiliul Local Miercurea Ciuc pentru ca, (...)de-a lungul timpului, la Miercurea Ciuc s-au luat o serie de hotarari care, spunem noi, sunt ilegale. De altfel, instanta a constatat ca sunt ilegale. E vorba de hotarari care incercau sa stearga urmele romanilor din Miercurea Ciuc si existenta romanilor din Miercurea Ciuc. Va aduceti aminte de acele hotarari cu schimbarea denumirilor de strazi, chiar denumiri de strazi care purtau numele unor personalitati importante ale culturii si stiintei romanesti", a afirmat Mircea Dusa.

Copresedintele USL Harghita a mai precizat ca, potrivit numaratorii paralele, vor exista si mai multi reprezentanti in Consiliul Judetean, dar nu se cunoaste deocamdata numarul.

"Si in judetul Harghita, ca in intreaga tara, USL a obtinut un scor foarte bun, in limita posibilitatilor existente in acest judet , avand in vedere ca electoratul romanesc reprezinta 14 la suta. Astfel ca din opt primarii posibile de castigat s-au castigat sase. (...) De asemenea, vom avea un numar mai mare de reprezentanti in Consiliul Judetean avand in vedere ca din numaratoarea noastra paralela se pare ca USL a obtinut peste 11 mii de voturi", a spus Dusa.

La randul sau, liderul liberalilor din judet si copresedinte al USL Harghita, Stelul Platon, a apreciat ca fiind un real succes faptul ca o formatiune care-i reprezinta pe romani obtine locuri atat in Consiliul Local Miercurea Ciuc dar si in Consiliul Judetean Harghita.