Candidatul USL, senatorul liberal Cristi Bagiu, a castigat presedintia CJ Buzau, iar social-democratul Constantin Boscodeala a obtinut cel de-al cincilea mandat de primar, arata primele rezultate partiale oferite de BEJ Buzau, potrivit Agerpres.

Dupa centralizarea a 43 din cele 422 de sectii de votare, candidatul PNL, Cristi Bagiu a obtinut 48,41% din voturile valabil exprimate, urmat de candidatul PDL, Cezar Preda, 22,15%, si independentul Victor Mocanu, 18,93%.

La nivelul municipiului Buzau, datele nu au fost centralizate, dar in urma numaratorii paralele, candidatul USL Constantin Boscodeala (PSD) a castigat in toate cele 80 de sectii de votare, urmat de independentul Paul Negoita.

Social-democratii au castigat 44 din cele 87 de primarii din judetul Buzau, PNL, 21, PDL, 11, iar PP-DD, o primarie.

"Multumesc cetatenilor municipiului Buzau care m-au votat si ii asigur ca in urmatorul mandat toate proiectele pe care le-am prezentat in campania electorala vor fi puse in aplicare", a declarat, pentru Agerpres, primarul Constantin Boscodeala.

El s-a declarat, totodata, satisfacut de numarul mare de primarii castigate de candidatii social-democrati, cu 13 mai multe decat la alegerile precedente. 'Cred ca procentul USL ar fi fost mai ridicat, daca ar fi existat o colaborare intre cele doua partide, dar speram sa ajungem la un procent de peste 80 la suta din voturi', a mai spus Constantin Boscodeala.

Cristi Bagiu, 45 de ani, de profesie economist, este senator PNL din 2008, iar Constantin Boscodeala, de profesie inginer mecanic, are 51 de ani, doi copii si a fost ales primar in 1996 pe listele Partidului Democrat. Prezenta la urne in judetul Buzau a fost de 63,95 % .