Adrian Nastase a declarat luni dimineata ca rezultatele alegerilor sunt "socante" pentru partidul democrat-liberal, in special in ceea ce priveste Capitala, unde "este evident ca PDL a suferit o mare infrangere". Fostul premier a adaugat ca, in cazul consiliilor judetene, votul politic a aratat o legitimare pentru schimbarea de guvern, fiind similar unui vot in alegerile parlamentare.

Declaratiile lui Nastase:

  • Sigur ca sunt socante, in special pentru cei de la PDL, rezultatele de la Bucuresti. La diferentele acestea foarte mari este evident ca PDL a suferit o foarte mare infrangere.
  • Sunt multe locuri unde a contat candidatura celor care au incercat sa castige primariile sau erau primari.
  • Sunt cateva surprize, cateva confirmari, faptul ca PDL-ul a disparut practic din anumite zone - la Iasi rezultatul este incredibil, practic acolo PDL-ul nu a contat.
  • Oamenii ar fi asteptat pe de o parte o recunoastere a unor erori de guvernare si pe de alta parte un angajament constructiv.
  • Este o confirmare a soliditatii unei formule politice, reprezinta un punct de prabusire din punct de vedere politic pentru PDL si din punct de vedere personal, pentru unii sau altii, rezultate mai bune sau mai putin bune.
  • Evident, se creeaza si o legitimare pentru schimbarea de guvern, indirecta, prin acest vot politic. Asa cum pare, pentru consiliile judetene si presedintii de CJ. Aceste alegeri au functionat intr-un mod mixt, a fost si un vot politic ca si cum ar fi fost alegeri parlamentare.