Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au anuntat, in noaptea de duminica spre luni, ca Primaria municipiului Ploiesti a fost castigata de candidatul USL Iulian Badescu, conform Agerpres.

"La Ploiesti, Politia a intervenit, a scos-o pe doamna Anastase si SPP-ul din cele patru sectii de vot si au reusit sa finalizeze numaratoarea. Am castigat municipiul Ploiesti cu 1.600 de voturi pentru. Primar este dl Iulian Badescu. Este o veste trista pentru dna Anastase si sper ca aceste abuzuri din aceasta noapte ale doamnei Anastase sa nu ramana nesanctionate. S-a castigat si Consiliul Judetean Prahova", a anuntat Liviu Dragnea, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul PSD.

"O sa-l felicit pe dl Iulian Badescu, ma duc la lansare", a declarat presedintele PSD.

Anuntul lui Liviu Dragnea a fost facut dupa ce, mai devreme, acesta a solicitat interventia Politiei Romane si a autoritatilor abilitate la Ploiesti, unde, dupa cum a spus el, "Roberta Anastase, impreuna cu reprezentanti ai SPP, au blocat procesul de numarare a voturilor din patru sectii de votare".