Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au asteptat primele rezultate ale scrutinului in sediul USL de pe soseau Kiseleff. Inainte de rezultate, cei trei lideri au urmarit meciul Spania - Italia. Ponta s-a bucurat la golul Italiei in timp ce Antonescu a aplaudat la golul egalizator al Spaniei. Fara prea mult fast, Ponta, Antonescu si Daniel Constantin au urmarit exit-poll-urile. In final, Ponta si-a indrumat activul de partid sa fie vigilent la numaratoarea votului si a declarat: "Da, azi, putem spune ca suntem castigatori".

Victor PontaFoto: Hotnews

Ora 18:15: In sediul USL de pe Kiseleff cateva zeci de jurnalisti i-au asteptat pe cei trei lideri ai USL. In curtea imobilului nu a fost amplasata vreo tribuna sau vreun ecran. Nu au fost adusi simpatizanti ai partidelor asa cum s-a intamplat in 2009 la alegerile prezidentiale cand curtea sediului PSD era plina de pesedisti.

Ora 18:20: Primul care soseste la sediul de campanie este Crin Antonescu. A declarat ca pentru el prezenta mare la vot nu a fost o supriza. Liderul PNL a mai explicat jurnalistilor ca atat PNL, cat si PSD vor contabiliza exact cate mandate vor castiga.

La cateva minute a sosit si presedintele PC Daniel Constantin care a spus ca presedintelui Traian Basescu nu i-au ramas prea multe de facut decat sa iasa la cafele si sa intre in direct la televiziuni.

Ora 18:30: In curtea USL a intrat Victor Ponta. "Faptul ca (Traian Basescu - n.r.) merge la cumparaturi cu cei 8% pe care i-am dat eu in plus, in luna iunie, ma bucura", a declarat Victor Ponta, duminica, referindu-se la faptul ca acesta a iesit la cumparaturi si apoi la o cafea in ziua votului. "Mi se pare ca presedintele e mai sperios anul asta, cand a candidat el erau mai multe incidente, dar probabil ca nu era asa de ingrijorat. [...] Cred ca e speriat de supararea oamenilor fata de cei care au condus", a adaugat Ponta cu privire la ingrijorarea manifestata de presedinte fata de incidentele de la urne.

Victor Ponta a anuntat ca nu va sarbatori astazi si ca toti membrii partidului vor ramane la datorie sa numere voturile.

Ora 18.49: Dupa cateva minute, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au mers la o terasa de linga sediul USL pentru a urmari meciul Spania - Italia.

Ora 19.13: Atmosfera relaxata printre liderii USL, care au glumit cu ziaristii in asteptarea rezultatelor. La un moment dat, Ponta a invitat jurnalisti sa se aseze la masa. Dupa ce a vazut ca jurnalistii ezita, acesta i s-a adresat lui Daniel Constantin: "da si tu ordin la Antena 3. RTV, luati loc!"

Ora 19.26: La masa a venit si sotia lui Crin Antonescu, Adina Valean.

Ora 19.59: Ponta a declarat ca tine si cu Spania si cu Italia. Antonescu a precizat ca este suporter Spania. "Atunci eu o sa tin cu Italia. Pe plan politic scorul va fi 3 la 0 in seara asta", a adaugat Ponta.

20.14: Printre discutii despre rezultatele alegerilor, Ponta si Antonescu au privit si meciul. Victor Ponta a comentat si evolutia juatorilor de pe teren: "Di Natale e un fel de Tutuianu de la noi".

20.23: Ponta s-a ridicat la golul lui Di Natale: "V-am zis eu ca astazi da gol Di Natale? Astazi imi iese tot. Gata, se rupe USL", a spus in gluma liderul PSD. La golul egalizator al Spaniei, a fost randul lui Crin Antonescu sa se bucure.

Cu cateva minute inainte de incheierea meciului, Victor Ponta si Crin Antonescu au parasit terasa. "Vedeti, nici de aceasta data nu se rupe USL. A fost 1-1 la meci. Paritate ca la noi", a declarat Victor Ponta. La un semafor Crin Antonescu este oprit de presedintele PSD. "Dragul meu, rosu este culoare vietii, daca mai pui si un pic de albastru e si mai bine", a adaugat Crin Antonescu.

Ora 21:00 Au fost anuntate exit-poll-urile. Cei trei lideri ai USL le-au urmarit intr-o camera alaturi de staff-ul de campanie. In sediul uniuni a fost prezent si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, ministrul dezvoltarii Eduard Helvig, fostul ministru Ecaterina Adronescu, Radu Stroe si Liviu Dragnea.

Ora 21:30 La final au sustinut o conferinta de presa si Ponta a spus ca "Da, azi, putem spune ca sintem cistigatori".

21.56: Liviu Dragnea a mentionat ca PSD are un sistem informatic propriu prin care contorizeaza rezultatele, care contorizeaza SMS-uri trimise din sectiile de votare, si au servere in tara si in strainatate si spera ca pina la ora 2.00 sa prezinte toate rezultatele.