Deputatul PDL Cezar Preda a cerut Biroului Eelectoral Central (BEC) suspendarea alegerilor in Buzau pe motiv ca unii presedinti ai sectiilor de votare ar fi plecat cu stampilele de control acasa, fapt care, potrivit democrat-liberalului, "anunta o frauda majora", informeaza Agerpres. BEC a stabilit ca solicitarea candidatului la functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Cezar Preda, in care acesta cere suspendarea alegerilor in Circumscriptia Electorala 10 Buzau nu este bine intocmita.

"Am cerut acum BEC suspendarea alegerilor in Buzau pentru ca ceea ce s-a intamplat cu presedintii sectiilor de votare care au plecat cu stampilele de control acasa anunta o frauda majora. Politia a reactionat foarte rapid aseara, ministrul de Interne a constatat ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie, a luat decizia de a schimba comanda Politiei pentru ca fraudele, desi erau evidente politia nu a facut pana in momentul venirii ordinului de la Bucuresti absolut nimic sa preintampine", a declarat, duminica, Cezar Preda.

Cezar Preda a afirmat ca "exista o retea mafiota care a cuprins politia, procuratura si autoritatile locale, reprezentantii prefecturii si care are trebuie impiedecate sa fraudeze masiv alegerile pentru candidatul independent si primarul in functie" si ca "in momentul de fata [...] frauda se va produce pentru ca nici un organ competent al statului, politia sau procuratura nu a dat un raspuns de ce au plecat presedintii de sectii cu stampilele de control acasa".

Deputatul PDL l-a dat ca exemplu presedintele sectiei nr. 33 Buzau. "Este caz unic, la 1 noaptea a fost descoperit presedintele sectiei de votare care a refuzat sa duca stampila de control la sectie. Noi ne dam seama ca nu o avea la el. Abia dimineata a fost adusa, s-au concentrat pe sectiile care au probleme de vot. Ne mentinem punctul de vedere ca pana procuratura si politia dau raspunsurile corecte trebuie suspendate alegerile", a conchis deputatul democrat-liberal.

Biroul Electoral de Circumscriptie (BECJ) a transmis solicitarea catre Biroul Electoral Central explicand ca nu e competenta sa. Loctiitorul presedintelui BECJ Buzau, judecator Mihaela Nazarie, a explicat ca solicitarea nu poate fi solutionata de BECJ Buzau pentru ca in legea electorala nu exista o prevedere pentru suspendarea alegerilor pe o intreaga circumscriptie electorala, informeaza Agerpres.

Reprezentantul BECJ a precizat ca doar BEC are competenta de solutionare a unei astfel de solicitari in cazul in care se suspecteaza fraudarea alegerilor asa cum cere PD-L.

BEC a stabilit ca solicitarea candidatului la functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Cezar Preda, nu este bine intocmita.