Liderii de la centru ai PDL sint la aceasta ora la sediul organizatiei Bucuresti din Modrogan 22, unde au avut o videoconferinta cu liderii din teritoriu si analizeaza datele preliminare. La sediu sint in acest moment Vasile Blaga, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Elena Udrea, Silviu Prigoana, Sulfina Barbu si Sever Voinescu. Liderii nu au aparut la declaratii in fata ziaristilor, cu exceptia unei iesiri a purtatorului de cuvint, Traian Ungureanu, la sediul central din Modrogan 1. Atmosfera e mai degraba incordata.

00:30 Silviu Prigoana:Pentru mine a fost o surpriza chiar si scorul pe care l-am obtinut. De ce sa isi asume (n. red. Elena Udrea)? Nu e un esec. Faceti calculele, cand am fost in Alianta D.A. scorul a fost identic. Eu sunt cu inima impacata ca ceea ce am facut am facut pentru salvarea Romaniei

23:10 Cristian Preda: In 2008 Usl avea 45-46% din voturi, vom vedea cat au castigat dupa 2008 si respectiv daca noi am pierdut semnificativ in raport cu 2008, dupa trei ani foarte grei de guvernare pe care ii stiti . Vom trage concluzile, Fiti convinsi ca om avea victorii in localitati mai mici sau mai mari. Lasati-ne sa tragem concluzile o sa ne organizam in functie de rezultate. Batalia nu este terminata. A fost o campanie foarte agresiva din partea USL-ului care a spus" Suntem la guvernare in acest moment si trebuie sa a calcam in picioare, Cine nu e uselist e periculos"

22.30 Monica Macovei a iesit din sediu fara a face declaratii

22.15 Lideri de marca ai PDL precum Vasile Blaga, Elena Udrea sau Roberta Anastase nu au dat ochii cu presa astazi. Vasile Blaga si Elena Udrea se afla in acest moment in sediul democrat-liberalilor, fara a face insa nicio declaratie pana in prezent.

Marii absenti - candidatii partidului, precum Liviu Negoita, Atanasoaie, Toader Paleologu nu au venit deloc la sediul PDL.

22.05 Deputatul Cristian Boureanu a sosit la sediul PDL:

  • Nu ne asteptam sa pierdem la sectorul 3. Eu totusi, pana dimineata, astept sa vad rezultatele. Nu este prima oara cand sunt exit poll-uri care gresesc cu pana la 10 procente. Mai cred ca dl Boc castiga (n.r. - la Primaria Cluj-Napoca), au dovedit si cele mai pesimiste exit poll-uri. A recuperat foarte mult pe ultimele opt ore de vot si cred ca in final va iesi castigator
  • La sectorul 6 trebuie sa asteptam rezultatul alegerilor iar la Cluj, avand in vedere ca in exit-poll-uri a fost data o diferenta foarte mica, chiar egalitate, cred ca am castigat
  • Trebuie sa luam in considerare faptul ca sondajele au fost facut strict pe PDL si nu si aliantele din teritoriu, chestiune care ar putea sa dea un alt rezultat al alegerilor
  • "Pe rezultatele noastre si pe numaratoarea pe care o facem, ne asteptam sa castigam in continuare cel putin 10 consilii judetene si vom discuta maine la prima ora. Si vom avea in continuare primarii mari in tara", a spus el, citat de Agerpres

22:05 La sediul PDL a venit si Elena Basescu

21.50 Cristian Preda a parasit sediul PDL fara a face declaratii

21.30 Democrat-liberalii sunt extrem de rezervati in a face declaratii legate de exit-poll-uri. Poteras a stat doar 10 minute la sediu iar cana a plecat a recunoascut, la insistentele presei, ca "USL a fost pe val".

Intrebat daca mai este primar, Poteras a raspuns: "Sa vedem rezultatele finale"

21.15 Adriean Videanu a intrebat la un moment dat ziaristii, pe un ton vesel, daca au vazut rezultatul meciului de fotbal Italia - Spania.

Un ziarist l-a intrebat daca a vazut rezultatele exit-poll-uilor, unde PDL nu sta foarte bine.

"Vedem la final", a comentat, pe un ton la fel de vesel, Adriean Videanu.

Ora 20.57 In declaratia de presa sustinuta cu putin timp inainte de anuntarea exit-poll-urilor, Adriean Videanu a anuntat ca PDL va fi primul partid care va anunta rezultatul alegerilor locale, dupa numaratoarea paralela.

"In primul rand vreau sa fac o invitatie presei sa fiti alaturi de mine, asa cum ati fost la ultimele trei runde de alegeri, auntand ca PDL va fi primul partid din Romania care anunta rezultatul alegerilor. Numaratoarea paralela care a fost intoteauna confirmata de rezultatele BEC noi v-am dat-o in seara alegerilor si in aceasta seara va vom prezenta din doua in doua ore sau la intervale diferite, in funtie de datele pe care le vom avea relevante vom centraliza si speram in aceasta noapate spre dimineata sa avem rezltatele finale ale alegrilor din aceasta zi".

20.34: Silviu Prigoana nu va sustine o conferinta de presa dupa anuntarea estimarilor, aceasta misiune revenindu-i lui Adriean Videanu

20.06: Silviu Prigoana a ajuns si el la PDL. Intrebat ce face, candidatul PDL la Primaria Generala Bucuresti a spus ca "perfect! Copiii mei sint sanatosi!"

20.00: La sediu a ajuns si Sulfina Barbu, candidata PDL la Primaria Sectorului 4

19.46: Liderii PDL se pregatesc de inca o conferinta cu liderii din teritoriu la ora 20.45, cu un sfert de ora inaintea inchiderii urnelor.