Meteorologii au emis, duminica, o avertizare imediata (nowcasting) de Cod Galben de ploi si vijelii valabila pana la ora 17:00, pe raza judetului Brasov, informeaza Agerpres.

Potrivit ANM, intre orele 15:30-17:00, in judetul Brasov, in zona delimitata de localitatile Lisa-Recea-Harseni-Sinca-Mandra-Fagaras-Beclean, precum si in zona montana din sudul judetului, se vor semnala descarcari electrice, cantitati de precipitatii ce vor depasi 25-30 l/mp, intensificari ale vantului si grindina.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

UPDATE: ANM a actualizat avertizarea Cod Portocaliu privind producerea de fenomene meteo imediate pentru zona montana a judetului Suceava si a instituit acelasi tip de avertizare pentru zona judetului Cluj.

Potrivit sursei citate, intre orele 16:15-17:45, in sud-vestul zonei de munte a judetului Suceava, inclusiv in localitatile Ostra, Stulpicani, Valea Moldovei, Malini, Crucea, Frasin si Slatina se vor semnala in continuare precipitatii, ce pot atinge si depasi 40 l/mp.

Aceste fenomene, incadrate de catre meteorologi in categoria atentionarilor de Cod Portocaliu, vor fi asociate cu grindina, intensificari de vant si frecvente descarcari electrice.

In acelasi timp, in intervalul orar 16:10-17:40, va fi Cod Portocaliu de precipitatii abundente si descarcari electrice in partea de nord-vest si de nord a judetului Cluj, indeosebi in zona localitatilor Bucea, Negreni, Ciucea si Sanpaul, Borsa, Dabaca, Cornesti si Alunis.

Totodata, in aceste zone sunt prognozate intensificari ale vantului, averse ce vor depasi local 25 l/mp, precum si grindina de dimensiuni mici si medii.

ANM precizeaza ca, in zonele amintite, din datele radar, s-au acumulat intr-o ora peste 50 l/mp.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum sase ore.