Un barbat in varsta de 43 de ani din localitatea covasneana Batani s-a impuscat mortal sambata seara cu pistolul unui politist. Potrivit cercetarilor barbatul, care candida pentru Consiliul local, a cerut arma unui politist care se afla in vizita la el acasa si l-a manevrat imprudent, impuscandu-se in cap.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, citat de Agerpres, cercetarile au stabilit ca, in dupa-amiaza zilei precedente, doi politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Baraolt, care se aflau in patrulare, au fost invitati de un prieten al unuia dintre politisti sa serveasca masa la domiciliul acestuia din comuna Batani.

In jurul orei 20.30, gazda i-a solicitat unuia dintre politisti sa-i arate armamentul din dotare. Acesta a refuzat initial, dar la insistentele repetate ale gazdei, i-a incredintat pistolul.

Gazda, in varsta de 43 de ani, a manevrat imprudent pistolul, impuscandu-se accidental in cap.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Covasna, Andrea Buzsi acesta a murit instantaneu.

Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, neglijenta in serviciu si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

De asemenea, s-a dispus declansarea cercetarii prealabile a agentilor de politie.

Barbatul era candidat pe listele Partidului Civic Maghiar (PCM) pentru Consiliul Local.

Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat ca barbatul era primul pe lista pentru Consiliul local. Kulcsar a adaugat ca este surprins de acest incident, pe care l-a calificat drept "suspect".

"Eu l-am cunoscut de mai multa vreme, era un om bun, harnic si curajos, asezat la casa lui, cu sotie si copii. Chiar am fost surprins sa aflu de aceasta tragedie. Mai mult nu comentez, astept rezultatele anchetei pentru ca mie personal mi se pare suspect si contextul si momentul in care s-a intamplat acest incident. Suntem alaturi de familia indoliata", a spus Kulcsar Terza Jozsef.