Presedintele Traian Basescu a facut, samabata, un apel catre toate institutiile statului legal implicate in procesul electoral sa asigure o desfasurare corecta a procesului electoral si i-a indemnat pe toti romanii cu drept de vot sa se prezinte la urne astfel incat rezultatul sa legitimeze noii alesi si sa ii oblige sa respecte promisiunile facute in campanie, informeaza Administratiei Prezidentiala.

Referendum decisiv pentru Traian BasescuFoto: Agerpres

Mesajul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, transmis cu ocazia alegerilor locale din data de 10 iunie 2012:

"Duminica au loc alegeri locale. Fac apel catre toate institutiile statului legal implicate in procesul electoral sa asigure desfasurarea corecta, in conditii de legalitate si transparenta, a procesului electoral.

Ii indemn, totodata, pe toti romanii cu drept de vot sa participe la alegerile locale, astfel incat rezultatul acestui scrutin sa legitimeze noii alesi si sa-i oblige sa respecte promisiunile electorale.

Solicit formatiunilor politice participante la alegeri sa respecte regulile in timpul alegerilor locale, sa asigure prezenta reprezentantilor in sectiile de vot si sa asigure desfasurarea corecta a procesului electoral si a procesului de numarare a voturilor."