"Doresc, sper si va rog pe toti sa considerati ca maine e ziua cea mai importanta, fara incidente", le-a spus premierul Victor Ponta, sambata dimineata, prefectilor. Seful Executivului le-a atras atentia prefectilor ca "singurul nostru obiectiv este de a ne asigura ca institutiile statului sunt un arbitru corect. [...] Trebuie sa aratam ca, in Romania, Guvernul si institutiile statului nu sunt un arbitru care tine cu echipa care se afla la guvernare, ci pot fi un arbitru corect".

Victor PontaFoto: Agerpres

Cu ocazia unei videoconferinte cu prefectii, programate inaintea alegerilor locale de duminica, 10 iunie, premierul a reiterat ca nu este interesat de culoarea politica a celor care au provocat incidente in campanie sau de aparteneta candidatilor implicati in acestea, aratand ca prefectii au datoria sa ia "masuri ferme" - dosare penale si amenzi- pentru solutionarea lor..

Victor Ponta a facut trimitere la incidentele electorale din judetul Dambovita, rugand reprezentantii prefecturii si ai politiei sa ia masuri imediate. Potrivit premierului, in noaptea de vineri spre sambata, in Dambovita au fost devastate sedii de partid si au fost incendiate locuinte ale candidatilor. "Sa readuceti legea si in judetul Dambovita", i-a indemnat premierul pe prefecti.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a spus premierului, la videoconferinta, ca "parte" din problemele inregistrate in Dambovita nu au avut conotatie electorala, ci au reprezentat o disputa de familie asupra unui teren. "Parte din incidentele la care ati facut referire nu au conotatie electorala, a aprins casa un var la un unchi, se cearta pe un teren, nu e unul pesedist si unul pedelist sau invers. Deci, nu tot ce se intampla este legat de fenomenul electoral, dar in acelasi timp sunt anchete peste tot, avem primii arestati legat de mita electorala din istoria noastra postdecembrista", a precizat Ioan Rus, citat de Mediafax.

Un incendiu puternic a cuprins, vineri seara, locuinta primarului Simion Eftimie din comuna Bilciuresti, judetul Dambovita, au relatat martori oculari pentru Mediafax.