Peste 18,3 milioane de romani cu drept de vot (potrivit datelor prezentate joi de Ministerul Administratiei si Internelor) sunt asteptati la urne la alegerile locale de duminica, 10 iunie, pentru a-si desemna primarii, reprezentantii in consilile locale, in consilile judetene, precum si presedintii consiliilor judetene. Sectiile de votare se vor deschide la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00. Marea noutate a alegerilor locale din 2012 este aceea ca primarii vor fi alesi intr-un singur tur: candidatul care obtine cele mai multe voturi devine primar, spre deosebire de alegerile precedente, cand un candidat era ales primar in primul tur doar in cazul in care obtinea 50+1% din voturi, iar in caz contrar, primii doi clasati mergeau in turul al doilea.

Ministrul delegat al Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, a anuntat joi cape listele electorale permanente pentru alegerile locale din 10 iunie sunt inscrise 18.315.880 de persoane. Datele preliminare ale Recensamantului din 2011 arata insa ca Romania mai are in total 19.042.936 locuitori, mai putin cu 2,6 milioane fata de recensamantul din 2002. In aceste conditii, este aproape imposibil ca numarul real al romanilor cu drept de vot sa fie de 18,3 milioane.

Peste 18.000 de sectii de votare vor fi deschise in total, duminica, in toata tara. Majoritatea acestora vor fi deschise în şcoli, însă unele vor funcţiona în muzee, cinematografe, case particulare, cantine, partere de bloc, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri, săli de nunţi, hoteluri, magazine sau localuri de alimentaţie publică.

  • Vezi in documentul atasat lista sectiilor de votare din Bucuresti.