UPDATE Presedintele Parlamentului Ungariei merge marti in Mures pentru a sustine candidatii PCM/ Blaga si Anastase ii recomanda sa isi amane vizita in Romania

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 4 iunie 2012, 17:28 Actualitate | Esenţial


Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, va merge, marti, in judetul Mures, pentru a sustine candidatii Partidului Civic Maghiar (PCM), informeaza Mediafax. Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, i-au adresat o scrisoare presedintelui Parlamentului ungar in care apreciaza ca ar fi "utila" amanarea vizitei acestuia "pentru orice perioada de dupa desfasurarea alegerilor locale", precizeaza sursa citata.

UPDATE 2 Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarata, luni, pentru Mediafax, ca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au aratat, prin scrisoarea trimisa lui Kover Laszlo, ca sunt de acord cu pozitia Uniunii, potrivit careia o implicare a lui Kover Laszlo in campania electorala din Romania nu este binevenita.

"Am aflat de solicitarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, Vasile Blaga si Roberta Anastase, si cred ca ceea ce noi spunem de trei saptamani, ca nu este binevenita o implicare in campania electorala din Romania din partea presedintelui Parlamentului Ungariei, se sustine in continuare. Ei sunt de acord cu ceea ce am spus noi pana acum. Este o competitie interna la noi, dar cred ca maghiarii din Romania sunt destul de maturi ca sa stie fiecare om care merge la vot, cu cine sa mearga mai departe, fara un «ajutor» din partea lui Kover Laszlo. Subliniez ca noi nu ne bucuram si chiar credem ca nu este binevenita o implicare in aceasta competitie interna", a spus Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR si-a manifestat speranta ca la alegerile locale "fiecare maghiar din Romania va opta pentru o solutie corecta si nu va tine cont de astfel de interventii si de implicari".

"Noi am avut si in 2008 alegeri pe care le-am castigat in pofida faptului ca foarte multi politicieni din Ungaria s-au implicat si se va dovedi inca o data ca maghiarii din Romania sunt oameni maturi si responsabili si stiu care sunt interesele lor si care este interesul comunitatii maghiare din Romania. Prin astfel de interventii si implicari se poate strica mult mai mult decat se observa la prima vedere si se poate strica tot ce am construit impreuna, maghiarii si romanii din aceasta tara in ultimii 22 de ani, se pot tensiona relatiile romano -maghiare si noi nu dorim acest lucru", a incheiat Kelemen Hunor.

UPDATE 1 Presedintele organizatiei Mures a Partidului Civic Maghiar (PCM), Laszlo Gyorgy, a declarat luni dupa-amiaza pentru Agerpres ca scrisoarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei adresata lui Kover Laszlo este "mana UDMR-istilor" si ca nu se impune o amanare a vizitei oficialului ungar.

"Distinsii domni si presedinti ai celor doua camere ale Parlamentului trebuie sa inteleaga ca domnul Kover vine in calitatea sa de presedinte onorific al Partidului Civic Maghiar si nu in calitatea sa de presedinte al Parlamentului Ungariei. Nu se impune amanarea vizitei, pentru ca dansul, ca persoana fizica, poate sa vina ca presedinte de onoare al PCM. Nu inteleg de ce ii deranjeaza, pentru ca nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere al campaniei electorale nu are de ce sa ii deranjeze pe dansii din PDL. Eu cred ca e mana UDMR-istilor la mijloc si fac presiuni la Bucuresti ca sa fie oprita aceasta vizita in Romania a domnului Kover Laszlo", a declarat Laszlo Gyorgy.

Liderul PCM Mures a aratat ca teama UDMR este generata de faptul ca presedintele parlamentului ungar Kover Laszlo isi ajuta partidul, din calitatea sa de presedinte de onoare. "Cred ca totul bate din partea UDMR, din directia asta bate vantul", a afirmat Laszlo Gyorgy pentru Agerpres.

Presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, a anuntat in decursul zilei de luni ca "maine, in data de 5 iunie, domnul presedinte de onoare al PCM, Kover Laszlo, se va prezenta in judetul nostru si ne va sustine candidatii in mai multe localitati si isi va termina prezenta la Targu Mures la festivitatea de inchidere a campaniei electorale PCM Targu Mures. Pe judet, vom avea si in 7 iunie o festivitate separata, n-am stabilit locatia, asteptam raspuns la cererile depuse. Maine (marti - n.r.), Kover Laszlo va fi prezent la Targu Mures, Sighisoara, Acatari, Miercurea Nirajului, Sovata, in opt localitati in total. Ne va sustine candidatii, ne va ajuta in campania electorala. Domnul Kover isi va termina campania electorala pe judetul Mures maine seara", a anuntat, luni, presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy.

Presedintele PCM Mures a adaugat ca vizita lui Kover Laszlo nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni si ca spera ca lucrurile "se vor normaliza" dupa perioada alegerilor locale. Potrivit lui Laszlo Gyorgy, unele dintre afisele electorale ale PCM din Targu Mures pe care aparea Kover au fost rupte.

"N-are de ce sa se supere nimeni, nu cred ca poate sa deranjeze prezenta dansului pe nimeni in Targu Mures sau judetul Mures. Au fost vandalizate afise si cu el, si ale mele, si ale domnului Benedek Imre, candidatul (PCM) la Primaria Targu Mures, si ale altor candidati, in mai tot judetul, indiferent de culoarea politica", a spus Laszlo Gyorgy, precizand ca au fost depuse sase plangeri la Politie de catre reprezentantii PCM.

Vasile Blaga si Roberta Anastase i-au solicitat lui Kover Laszlo sa isi amane vizita. Mircea Dusa: Scrisoarea catre presedintele Parlamentului ungar este bine-venita, dar trebuia sa i se solicite scuze

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga (Senat) si Roberta Anastase (Camera Deputatilor), i-au solicitat omologului ungar sa isi amane vizita in Romania pentru perioada post alegerile locale din 10 iunie, motivand faptul ca este "imperios necesar" ca participarea la procesul alegerilor sa fie "libera de orice ingerinta".

"Pentru Romania si Ungaria, existenta comunitatii maghiare din Transilvania si reprezentarea politica a acesteia pot constitui un liant puternic. Speram ca veti intelege ca, pentru aceasta, este imperios necesar ca participarea la procesul democratic romanesc a reprezentantilor acestei comunitati sa fie libera de orice ingerinta", sustin presedintii celor doua Camere ale Parlamentului in scrisoarea trimisa presedintelui Parlamentului ungar.

In finalul scrisorii se mentioneaza ca, "dat fiind calendarul eminamente politic al acestei perioade", presedintii celor doua Camere ale Parlamentului considera "utila amanarea vizitei" pentru orice perioada de dupa desfasurarea alegerilor locale. "Suntem convinsi ca o asemenea decizie ar permite evitarea unor eventuale neintelegeri si ar da expresie celor mai bune traditii de dialog si responsabilitate din relatiile noastre", se precizeaza in scrisoare.

In plus, cei doi lideri politici spun ca dificultatile cu care se confrunta cetatenii celor doua state "impun nevoia unor politici publice echitabile si curajoase, ferite de derapaje de orice natura".

Potrivit documentului, "perioade precum cea pe care o traversam acum cer mai mult ca oricand disponibilitate pentru un dialog responsabil, moderat si constructiv care sa vizeze intarirea legaturilor dintre statele noastre si apararea intereselor comune ale cetatenilor nostri pe plan european si global. Intr-un asemenea moment, Romania si Ungaria au ocazia de a demonstra ca isi inteleg obligatiile si responsabilitatile care decurg din subscrierea la un set de valori comune celor 27 de state membre ale Uniunii Europene."

"Am luat nota de intentia dumneavoastra de a vizita in perioada urmatoare unele localitati din Romania. Intelegem si apreciem dorinta de a ramane in contact cu membrii comunitatii maghiare din tara noastra. Sunteti la fel de binevenit acum ca si in ocaziile trecute in care am avut placerea de a va intalni. Acestea fiind spuse, apreciem in mod deosebit daca implicarea domniei voastre ramane in cadrul bine definit al relatiilor noastre bilaterale. Orice raportare directa la procesul democratic intern este, in opinia noastra, in contrast cu spiritul european, fiind contraproductiva in raport cu nevoile si aspiratiile atat ale societatilor noastre, cat si ale minoritatii maghiare", se mai arata in scrisoarea transmisa oficialului ungar.

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a declarat pentru Agerpres ca "scrisoarea este bine-venita, dar cred ca este foarte tarzie si cred ca daca tot au adresat o scrisoare ea trebuia sa fie transanta si sa i se atraga atentia dlui Kover sa-si ceara scuze privind afirmatiile pe care le-a facut saptamana trecuta la adresa Guvernului, a romanilor si la adresa maghiarilor".

Social-democratul a reiterat ca oficialii maghiari "nu au ce cauta in Romania pentru a face campanie electorala, chiar daca dl Kover este presedintele de onoare al Partidului Civic Maghiar, ba mai mult nu au ce cauta sa reinvie fantome ale trecutului pentru a crea o stare de nesiguranta si de disputa intre romani si maghiari, dar si intre maghiari si maghiari".

"De aceea, scrisoarea celor doi presedinti ai Parlamentului trebuia sa fie una transanta si nu una de magulire in fata dlui Kover", a completat Mircea Dusa.

Disputele diplomatice legate de reinhumarea poetului hortyst Nyiro Jozsef

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Arad, ca presedintele Parlamentului Ungariei nu ar trebui sa fie prezent in campanie in Romania. Kelemen Hunor a spus acest lucru intrebat fiind daca este de acord ca Ungaria ar trebui sa-si ceara scuze Romaniei, in urma unor declaratii ale presedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

Amintim ca presedintele Parlamentului ungar, Kover Lazslo, a declarat duminica trecuta, la Ohorheiu Secuiesc, dupa anularea reinhumarii scriitorului Nyiro Jozsef, ca "a fost foarte surprinzator comportamentul neprietenos, necivilizat si barbar al noului Guvern roman de a-i refuza lui Nyiro posibilitatea de a se odihni in pamantul natal" si ca "a existat o adevarata vanatoare dupa urna cu cenusa" acestuia.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu a mai programat o intrevedere cu omologul sau ungar, Viktor Orban, cu ocazia reuniunii la Bucuresti a mai multor lideri europeni, deoarece era mai important sa se ajunga la un acord pe Declaratia comuna a summit-ului, dar ca va discuta cu acesta cu prima ocazie. Presa ungara a scris in urma incidentului ca seful Guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, a fost tratat cu dispret de omologul sau roman, Victor Ponta, la reuniunea de vineri de la Bucuresti a mai multor lideri europeni. Orban a fost singurul premier care nu a fost primit de Ponta cu ocazia reuniunii grupului "Prietenii coeziunii", potrivit cotidianului Nepszabadsag

Sambata, la Craiova, premierul Ponta a declarat ca omologul sau ungar, Viktor Orban, are obligatia sa se delimiteze de colegii sai si sa-si ceara scuze in numele Ungariei pentru declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei in cazul privind reinhumarea scriitorului maghiar Nyiro Jozsef.

Sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat si el  ca autoritatile de la Budapesta ar trebui sa isi ceara scuze pentru declaratiile "defaimatoare" la adresa Guvernului Romaniei facute de presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo si ca astepta ca aceste scuze sa fie transmise, vineri, la Bucuresti, de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Duminica, Peter Szijjarto, secretarul de stat ungar responsabil cu relatiile internationale, a declarat ca actele de reverenta sunt ireconciliabile cu stigmatizarea politica, iar Guvernul ungar nu intentioneaza sa comunice cu Guvernul roman in aceasta privinta, relateaza Politics.hu, citat de Mediafax.


Citeste si:
Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2895 vizualizari

 • +10 (10 voturi)    
  Ingerinte interne (Luni, 4 iunie 2012, 18:01)

  Un roman [anonim]

  Nu cumva aceata posibila "vizita" se cheama INGERINTA IN TREBURILE INTERNE ALE ALTUI STAT ?
  Romania nu trebui sa reclame la UE acest fapt ?
  Sau stam ca si pana acum si nu facem nimic si nu le raspundem bozgorilor asa cum merita ?
 • +13 (13 voturi)    
  KOVER-ul (Luni, 4 iunie 2012, 18:03)

  ardelean [anonim]

  Trebuie urgent declarat persoana non grata si se linistesc toti ai lui, cu mustata-n vant
  Ce mai asteptati?
  Ei nu se vor domolii niciodata
  Stopati initiativa imediat, poate mai sunt si alte cai mai dure
 • +9 (15 voturi)    
  "diplomatia" pdl (Luni, 4 iunie 2012, 18:12)

  Montesquieu [utilizator]

  Cand presedintele parlamentului ungar ne-a facut barbari singurul care a luat act de aceasta jignire a Romaniei si a ripostat a fost Ponta.

  basescu a preferat sa stea la un spritz cu orban, ca doar asa se rezolva intruziunile unui stat in treburile interne ale altei natiuni: la un spritz, nu-i asa?

  diplomatie marca basescu...

  noroc cu spin doctorii pdl-isti care si-au dat seama ca daca nu intervin de urgenta portocalii vor pierde chiar si bruma de procente ce-o mai au.

  i-au trimis rapid pe blaga si pe anastase sa ia pozitie, poate-or scoate macar un procent din conflictul asta creat de "aliatii" de dreapta din ungaria.

  asta inseamna dreapta in Europa de est: nationalism fascist si provocari

  ca ardelean m-am saturat sa tot aud de la venetici unguri tot felu' de judecati de valoare apropo de tara mea. vreau sa fiu reprezentat de oameni demni care sa stea drepti si sa riposteze la jigniri.
  nu vreau ca alesii mei sa se-aplece umili precum basescu, baconshi, ungureanu.

  basescu a demonstrat ca nu poate. el poate doar sa stea la baute si sa hahaie cand altii il calca in picioare. jos cu el.
  duca-se pe pustie la stapanii lui de dreapta din ungaria
  • -7 (15 voturi)    
   Chiar? (Luni, 4 iunie 2012, 19:46)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Ia mai citeste o data!
   Ungurii s-au referit la GUVERNUL ROMANIEI, nicidecum la altcineva.
   Deci, care e problema ta?
   Ca Ponta e cel care vrea sa reprezinte tot.
   Acum n-are decat sa le raspunda ungurilor!
   Sau vrei ca Basescu sa scoata castanele din foc dupa ce Ponta si Marga fac numai tampenii?
   Ia mai gandeste-te!
   • +4 (6 voturi)    
    nu pot sa cred (Luni, 4 iunie 2012, 20:42)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    nu-mi vine sa cred cati comunisti sunt pe forum. Pai atunci de ce l-au mai omorat pe Ceausescu?
   • +3 (5 voturi)    
    cucoana... (Luni, 4 iunie 2012, 23:26)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    indiferent care din institutiile statului e implicata,intr-o problema nationala riposta autoritatilor romane , treb, sa fie aceeasi.,la toate nivelele.

    desi nu sunt un adept a usl,dar ponta a ripostat cu demnitate nationala, felicitari dl. ponta.
    • 0 (0 voturi)    
     bravo tata , facem proza (Marţi, 5 iunie 2012, 11:06)

     demnitate nationala [anonim] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

     Demnitatea nationala ne-am pierdut-o in Cismigiu cu elevii scolii de ofiteri ..

     Daca latra un politician la noi sau in Ungaria inseamna ca avem sau nu demnitate nationala ?

     Cred ca am avea demnitate nationala daca puterile in stat ar fi separate , justitie , executiv , legislativ. Daca justitia si-ar face datoria in mode echidistant fara partinire . Atunci as putea spune ca avem demnitate nationala ..
     Pina atunci demnitatea nationala a Romaniei e cam curva.
  • +3 (5 voturi)    
   deh (Luni, 4 iunie 2012, 20:41)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   cele mai acerbe probleme se rezolva la un spritz. Vezi impartirea Europei
  • -3 (7 voturi)    
   "Diplomatia" Ponta (Luni, 4 iunie 2012, 20:43)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

   Domnului D'artagnan pus pe harta,
   cine seamana vant, culege furtuna.

   Ma intreb oare ce este mai bine:
   a) Calea Basescu, adica sa se rezolve problemele la un spritz si cat se poate de amical, fara a se jigni tari intre ele sau
   b) Calea Ponta, adica semanam vant (Fac. de Medicina) si culegem un razboi diplomatic?

   Cine da cu parul in diplomatie s-ar putea sa aiba surprize si de unde nu se asteapta, nu numai de la adversar... Pacat ca un idiot distruge in cateva zile munca de ani de zile a corpului diplomatic romanesc...
   • +3 (5 voturi)    
    asa zisa ta diplomatie.... (Luni, 4 iunie 2012, 23:34)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

    inseamna slabiciune, ori la nivelul dl. basescu,aveam pretentii......sincer am ramas consternat ca nu a avut o pozitie transanta fata de acest derbedeu sovin , care isi permite sa aduca jigniri unui popor chiar pe pamantul sau, este INTOLERABIL.
  • +4 (4 voturi)    
   va rog nu politizati situatia! (Marţi, 5 iunie 2012, 0:24)

   resita31 [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Base, Ponta, = cine se afla la guvernare, trebuie luata atitudine! s-a intrecut masura.
   P.S. Europa ar trebui sa ieie atitudine. fascismul e o ideologie periculoasa, care a facut prapad in lume si nu ar trebui sa tolereze asemenea initiative!
 • +10 (10 voturi)    
  nu-i cam exagerat? (Luni, 4 iunie 2012, 18:29)

  Denoro [utilizator]

  Nu-i cam exagerat? Adica presedintele parlamentului unei tari sa se implice activ in campania electorala dintr-o alta tara? E chiar penibila actiunea asta, incalca orice norme de bun simt politc, diplomatic sau pur si simplu bun simt uman. Mai ales date fiind relatiile bune sau foarte bune care au existat si inca exista intre Romania si Ungaria de peste un deceniu. Romania si Ungaria, in ultimii 20 de ani chiar au facut eforturi serioasa pentru ca relatiile dintre ele sa fie excelente. Si vine o mana de oameni, printre care si acest presedinte al Parlamentului Ungariei si incearca sa distruga intr-un timp scurt un lucru foarte bun, pe care altii au muncit decenii ca sa-l cladeasca. Mi-e scarba de astfel de oameni.
 • +9 (9 voturi)    
  Husari de artizanat ! (Luni, 4 iunie 2012, 18:35)

  mr hyde [anonim]

  Mi se pare atat de penibila atitudinea maghiarilor in general , atat de neeuropeana si deloc valabila pentru secolul 21 ! Defileaza niste husari cu priviri crunte si copii sunt obligati sa poarte drapelul Ungariei si sa stea in pozitie de drepti uitand ca imperiul este mort de multa vreme si nu a lasat amintiri prea placute ..Cred cu toata convingerea ca , conationalii nostri maghiari trebuiesc ajutati sa realizezeaca ca traim intr-o epoca in care nostalgiile dupa un imperiu urat de zeci de nationalitati nu mai sunt normale si ca trebuie sa privim spre viitor impreuna , la urma urmei soarta tarii noastre trebuie sa intereseze pe toti !
  • -1 (1 vot)    
   asta e rezultatul a...... (Luni, 4 iunie 2012, 23:39)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui mr hyde

   14 ani de guvernare duplicitara......ne-am certat intre noi si i-am adus pe bozgori la putere.......sper ca oamenii nostri politici, au invatat ca pt. tara nu treb. sa faci compromisuri cu strainii.
 • +3 (3 voturi)    
  intreb si eu ca prostu' (Luni, 4 iunie 2012, 18:41)

  prostu satului [anonim]

  PCM = ?
  • +3 (3 voturi)    
   c (Luni, 4 iunie 2012, 19:10)

   terente [anonim] i-a raspuns lui prostu satului

   ..cred ca "C" vine de la "comunism"..
  • +5 (5 voturi)    
   pcm = (Luni, 4 iunie 2012, 19:31)

   deutscher [anonim] i-a raspuns lui prostu satului

   = fosti udmr-isti care nu au mai prins din portia ciolanului si acum si-au facut propriul partid, poate, poate le iese si lor de-o ciorba. Si singura metoda prin care pot sa faca asta e prin starnirea "sentimentelor nationaliste ale secuilor asupriti de regimul de la bucuresti". Iar in cele 2 judete, la sate, e vai si-amar... Am un prieten f bun ungur cu care am mai fost prin zona aia. Prinde ff bine la cei tineri discursul asta tampit cu autonomia si patria mama ungaria. Habar n-au de istorie, dar se mandresc cu horthy si alti criminali de razboi.
 • +7 (7 voturi)    
  ******** (Luni, 4 iunie 2012, 19:38)

  Cataleya [utilizator]

  Cehii si sarbii nici macar nu s-au mai complicat cu astfel de scrisori.
  Cand a fost sa fie, i-au interzis insusi presedintelui Ungariei sa intre pe teritoriile lor, in anumite momente.
  Romanii doar "recomanda"
  Daca ar avea cat de cat responsabilitate politica ar interzice pur si simplu unor oficiali maghiari sa participe la anumite evenimente.
  Iar acest lucru n-ar avea absolut nimic de-a face cu libera circulatie ci numai cu problemele interne de stabilitate sociala si politica a tarilor, la un moment dat.
 • +6 (6 voturi)    
  nesimtire??? (Luni, 4 iunie 2012, 20:29)

  mures [anonim]

  Kover, ne face pe noi,,neprietenosi,necivilizati si barbari,, ma intreb ,atuci ce cauta in Romania???
  Noi nu-l vrem sa i se interzica sa intre in Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   pt mures (Marţi, 5 iunie 2012, 8:47)

   iures [anonim] i-a raspuns lui mures

   Ponta a fost numit e nepoliticos si barbar si nu romanii. Te identifici cu Ponta? :)
 • +5 (5 voturi)    
  persona non-grata... (Luni, 4 iunie 2012, 20:48)

  costica [anonim]

  Ia declarati-l "persona non-grata" si scapam de revizionistii maghiari care-si permit asemenea lucruri pe teritoriul Romaniei !
  Si-i invatam minte sa respecte Romania!!
  Crede careva ca si-ar fi permis asta asa ceva pe teritoriul Frantei sau al Germaniei ?!
  NO WAY !!!
 • +2 (2 voturi)    
  Doamne in ce lume traim (Luni, 4 iunie 2012, 20:53)

  cineva [anonim]

  Asa s-a ajuns fratilor sa traim? sa traim din trecut cu ura pentru cine are un teritoriu. Viitorul e catre o unificare a tarilor, sa se ajunga la aceeasi moneda, sa se ajunga la aceleasi legi si asa mai departe. Sa ne unim cu totii sa fim puternici. Da cum sa faci asta can noi romanii stam si ne jucam de-a soarecele si pisica cu ungurii, iar voi ungurilor, ce naiba faceti atata taraboi din chestii minore. Europa are probleme uriase cu economia, resursele, securitatea, si asa mai departe. Pei nici nu e de mirare ca Europa de Est stagneaza in dezvoltare daca stam si ne pierdem atata timp pe chestii dinastea (bine inteles be langa alte lucruri). Mai citesti si alte site-uri unde comentarile nu sunt moderate, si pur si simplu sunt scarbit de lipsa de educatie din parte celor doua tari, cu injuraturi si insulte si asa mai departe. Desteptarea, si hai sa traim pasnic si sa ne gandim la viitor nu la trecut!!!
 • +2 (4 voturi)    
  afara ploua... (Luni, 4 iunie 2012, 21:52)

  gustav [anonim]

  Deci: Kover - persona non grata. La asa declaratii din partea presedintelui Parlamentului ungar ma asteptam din partea pastorului politicii externe romane la o reactie pe masura. Dar pres Basescu, inexplicabil, se pupa in bot cu Orban si se face ca ploua. Da, afara ploua...
 • 0 (0 voturi)    
  cui prodest? (Miercuri, 6 iunie 2012, 0:03)

  vlădicăopincă [anonim]

  Cine e interesat de reaprinderea unui conflict artificial, cu fond șovin – de ambele părți? Biciliștii, precis!… Cei care îl înrețin sunt necinstiți, masa de manevră e rău informată. În intreseul omului de pe stradă nu e. Soluția este educația, comunicarea – nu lupte meschine și inutile.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by