Politia Locala Targoviste a blocat, vineri seara, accesul auto pe platoul Prefecturii Dambovita, astfel incat reprezentantii USL nu au putut intra cu camioanele in care aveau incarcate scena si echipamentele audio ce urmau sa fie amplasate pentru mitingul USL de sambata, relateaza Agerpres.

Masinile Politiei Locale au blocat accesul pe platoul Prefecturii, iar reprezentantii USL au cerut prefectului si Politiei sa intervina. La fata locului au venit mai multe masini de Politie si ale Jandarmeriei.

Politistii locali spun ca ei aparau legea astfel incat zona respectiva sa nu fie ocupata abuziv.

''Avem informatii ca platoul Prefecturii va fi ocupat in mod abuziv pentru niste mitinguri. Nu exista aprobare. Obligatoriu trebuie aprobare. Mi-a adus la cunostinta si mie domnul prefect ca, printr-o hotarare a dansului, a suspendat decizia primarului prin care li se anuleaza mitingul. Asta nu inseamna ca, suspendand decizia anterioara, nu e nevoie de inca o cerere din partea organizatorului. Practic am blocat intrarile cu vehicule pe platoul Prefecturii'', a declarat seful Politiei Locale Targoviste, Gheorghe Dinu.

Intrebat daca premierul Victor Ponta, a carui prezenta este anuntata sambata la miting, va fi lasat sa intre pe platou, Dinu a spus ca da.

''Daca va veni premierul cu siguranta ca va avea acces. Vom retrage masinile. Nu se poate. E primul ministru al tarii'', a precizat seful Politiei Locale Targoviste.

Reprezentantii USL Dambovita sustin ca decizia luata de Politia Locala este un abuz savarsit in fapt de primarul PDL Gabriel Boriga si de presedintele Consiliului Judetean Dambovita, democrat-liberalul Florin Popescu.

Liderii USL Dambovita spun ca mitingul electoral de sambata este legal si ca in noaptea de vineri spre sambata vor monta scena si vor face pregatirile pentru miting, fara a intra cu camioanele pe platoul Prefecturii.

''Am solicitat prefectului ca, potrivit Constitutiei, sa ne asigure protectie pentru ca mijlocul de transport in care avem incarcata scena va fi pe drumul public si vom incepe descarcarea scenei. Solicitam Politiei Rutiere sa ne asigure protectia'', a declarat presedintele PSD Dambovita, deputatul Ion Stan.

Legat de mitingul electoral de lansare a candidatilor USL Dambovita, primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga, a precizat ca locatia este inchiriata pe toata perioada campaniei catre PDL, in intervalul orar 12.00- 20.00. USL a facut o cerere de organizare a mitingului sambata, intre orele 10.00-13.00, care nu a primit avizul primariei. Explicatia a fost ca mitingurile s-ar suprapune timp de o ora, iar legea interzice organizarea de manifestari electorale de catre doua formatiuni politice in aceeasi locatie, la aceeasi ora.

Prefectura Dambovita a anuntat ca a atacat in contencios administrativ hotararea primariei prin care se respinge avizul organizarii mitingului USL, astfel mitingul se poate desfasura in conditii de legalitate intre orele 10.00-12.00 intrucat prin atacarea hotararii aceasta se suspenda pana la decizia instantei.