PDL lipeste afise pe troitele dintr-o comuna din Vrancea, Candidata PP-DD, fost director de vama, anunta electoratul din Ploiesti: "Eu nu VAMUIESC", "Watergate" la PDL Vulcan, Gigi Becali si-a pus bannerul cu sloganul "In Slujba Crucii si a Bucurestiului" deasupra crucilor dintr-un cimitir din Capitala, iar in Sectorul 5 sunt impartite fluturasi PNT-CD care cer "Opriti tiganizarea Sectorului 5". Acestea sunt doar cateva dintre intamplarile campaniei electorale relatate in ultimele zile de presa locala.

Intamplari din campanieFoto: Colaj foto

Afisele PNL rupte de PSD-isti la Iasi

Afisele PNL rupte de PSD-isti la Iasi

Foto: Buna Ziua Iasi

USL si lupta pe afise - Lipitorii de afise a primarului PSD de Iasi, Gh. Nichita, rup afisele candidatului PNL la CJ, Cristian Adomnitei

"Lipitorii de afise ai PSD smulg afisele lui Cristian Adomnitei (candidatul PNL la Consiliul Judetean - n.red) si le inlocuiesc cu cele ale primarului (Gh. Nechita - primarul PSD - n.red.)", scrie Buna Ziua Iasi. "Colaborarea dintre partidele PSD-PNL la Iasi este una doar de fatada, cel putin cand vine vorba de distribuirea afiselor electorale. Sub acest aspect, primarul Gheorghe Nichita pare a-si coordona campania electorala bazandu-se pe distrugerea vizibilitatii nu doar a contracandidatilor, ci chiar si a partenerilor din Uniunea Social Liberala (USL)", mai scrie bzi.ro. Vezi mai jos clipul filmat de Buna Ziua Iasi.

Iasi: Catalin Morosanu il sustine pe deputatul Petru Movila la sefia Consiliului Judetean

Unul dintre cei mai buni luptatori de K1 din Romania, Catalin Morosanu, a intrat in politica si candideaza la o functie de consilier judetean pe listele Partidului Democrat-Liberal. Fostul rugbist a ales PD-L datorita prieteniei cu deputatul Petru Movila, candidatul PD-L la presedintia CJ, scrie Buna Ziua Iasi. Morosanu apare si intr-un clip electoral in care declara ca il sustine pe petru Movila. Vezi clipul mai jos.

USL il acuza pe Catalin Flutur, primarul din Botosani, ca imparte carti de colorat in care apare si el

Uniunea Social Liberala a condamnat demersul incalificabil al presedintelui PDL Botosani, Catalin Flutur, de a distribui carti de colorat pentru copii cu propria sa imagine, pentru a-si face campanie electorala, scrie site-ul botosaninews.ro. "In cartea pentru copii, se poate vedea o imagine a lui Catalin Flutur incruntat, cu banda tricolora, care ar urma sa fie colorata dupa un model alaturat. In acelasi stil propagandistic ceausist, sub imaginea lui Catalin Flutur sta scris: <>", scrie publicatia citata.

Candidat la functia de primar al comunei Mihail Kogalniceanu din partea PNL: "Grupul condus de primar actioneaza precum gandacul de Colorado"

"Grupul condus de primar actioneaza precum gandacul de Colorado, adica pe unde trece, lasa in urma praf si pulbere. In inregistrarile facute la sedintele de Consiliu Local, cetatenii vor vedea cum gandacul de Colorado si majoritatea consilierilor au incercat sa concesioneze 50 de hectare de teren (cariera de piatra) cu 5.000 de euro pe an", a declarat candidatul PNL, Ancuta-Daniela Belu, la primaria Mihail Kogalniceanu intr-un interviu pentru Ziua de Constanta.

Afise PDL lipite pe troitele dintr-o comuna din Vrancea

Candidatul PDL la primaria Jitia a lipit afise electorale pe troitele din comuna. "Primarul comunei Jitia, Nicolae Noaptes, ne-a confirmat informatiile. <>, ne-a declarat primarul Noaptes", scrie Monitorul de Vrancea.

Ploiesti: Polemici electorale pe Facebook

Candidatul USL, Iulian Badescu si candidatul PNTCD, Eugen Cristescu, la Primaria Ploiesti au mutat lupta si disputele politice pe Facebook. Intre candidatul USL, Iulian Badescu si candidatul PNTCD, Eugen Cristescu a izbucnit o polemica odata cu lansarea la o dezbatere publica adresata de jurnalistul Cristescu atat lui Badescu, cat si lui Volosevici, scrie Observatorul de Prahova care reda si discutia dintre cei doi.

Ploiesti - Candidata PP-DD, fost director de vama, anunta electoratul: "Eu nu VAMUIESC"

Candidatul PP-DD la Primaria Ploiesti, Diana Severin, fost director la Vama, are un mesaj electoral original pe care l-a pus pe afisele din oras. Pe panourile electorale apare imaginea Dianei Severin, insotita de sigla si de doua mesaje: "Jos ciocoii PDL" si "Eu nu VAMUIESC banii dumneavoastra". Mesajul face trimitere la fostul post ocupat de Severin, cel de director al Serviciului Vamal Ploiesti, functie din care aceasta a fost inlaturata cu mare scandal. Ea a fost chemata in judecata de Sorin Blejnar, dupa ce a declarat ca acesta, in calitatea de director ANAF, coordona activitatile de coruptie care se desfasurau in vami, scrie adevarul.ro

Toporul - arma in lupta electorala din Neamt si Braila

Un tanar in varsta de 37 de ani, din Piatra Neamt, membru al filialei PDL, a fost lovit in cap, cu un topor, de un vecin, pentru ca facea campanie electorala in zona. Potrivit declaratiilor pe care victima le-a oferit anchetatorilor, acesta impartea fluturasi electorali ai aliantei A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD) cand, la un moment dat, a fost lovit de un vecin, informeaza Agerpres.

O situatie asemanatoare regasim si in judetul Braila unde primarul comunei brailene Vadeni, Stanca Coman (USL), sustine ca ar fi fost atacata, miercuri seara, cu toporul, de un membru PP-DD, deranjat de faptul ca primarul in functie isi facea campanie electorala pentru un nou mandat, noteaza Agerpres.

Fluturas din Sectorul 5: "Opriti tiganizarea sectorului"

Sticker PNT-CD

Sticker PNT-CD

Foto: Hotnews

In sectorul 5 din Capitala circula un fluturas pe care este trecut urmatorul mesaj: "Opriti tiganizarea Sectorul 5! Votati PNT-CD". Vezi poza alaturata.

Presedintele PSD Gorj: "Dan Diaconescu este un pericol eminamente pentru viata sociala"

Vizita presedintelui fondator al Partidului Poporului Dan Diaconescu la Gorj "a fost in defavoarea PP-DD-ului", dupa cum considera presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu. Acesta sustine ca discursul lui Diaconescu a scos in evidenta faptul ca acesta "nu are nici o legatura cu politica si nu poate fi considerat nici macar politruc, daramite un politician".

Mai mult, Calinoiu este de parere ca prin comportamentul sau, candidatul la Presedintia Romaniei i-a umilit practic pe oameni. "El vine cu masini de lux si da paine la saraci. Din ce a facut bani!? Din televiziune?!", mai adauga liderul executiv al PSD Gorj. In final, Ion Calinoiu atrage atentia cetatenilor sa fie foarte atenti la iluziile pe care le vinde candidatul violet, mentionand ca "Dan Diaconescu este un pericol eminamente pentru viata sociala", informeaza Gorj Exclusiv.

Caras-Severin: Sorin Frunzaverde, "Cavaler al Poeziei"

"In judetul pe care il conduce de aproape 15 ani, a avut parte de toate titlurile, diplomele si plachetele acordate in cele mai neasteptate domenii. A fost declarat Cetatean de Onoare a zeci de comune si orase, Cetatean de Onoare al Judetului, presedinte de onoare al Uniunii Jurnalistilor din Banatul Istoric (!), si lista poate continua pentru cel mai apreciat politician al locului - Sorin Frunzaverde.

Iar pentru ca era nevoie sa-si completeze impresionanta colectie de titluri, astazi, la deschiderea "Festivalului International de Poezie", Frunzaverde a fost "innobilat" cu titlul de <>, un titlu confectionat ad-hoc, probabil in semn de recunostinta pentru faptul ca sponsorul principal al festivalului este Consiliul Judetean Caras-Severin, si nicidecum pentru cine stie ce alte merite de natura poetica", scrie publicatia Argument din Caras-Severin.

Oradea: "Sponsorului" Cseke Attila i-a fost inchisa in nas poarta Centrului Oncologic

"Candidat la Primaria Oradea, UDMR-istul Cseke Attila a pornit miercuri dimineata intr-o campanie maraton de 24 de ore, in care se va promova prin diverse activitati. Printre primele s-a numarat o vizita cu presa la Centrul Oncologic, care se construieste langa Spitalul Municipal, in urma unui proiect al municipalitatii finantat in cea mai mare parte de Ministerul Sanatatii, din bani alocati pe vremea cand Cseke era ministru", scrie ebihoreanul.ro

Cluj: "Watergate" la PDL Vulcan. S-au furat datele de campanie

USP Vulcan a ramas fara toate datele de campanie, dupa ce sediul acestei formatiuni politice a fost spart noaptea trecuta de persoane ramase, deocamdata, necunoscute.

Diferenta fata de celebrul "Watergate" sta in tehnologia folosita, pentru ca la Vulcan hotii au sustras un laptop plin de informatii si o agenda de lucru dupa ce au fortat o usa a sediului. "Ne-au furat un laptop si o agenda de lucru in care aveam toate datele de campanie. Acolo aveam notat tot programul, aveam acte de donatie, facturi si detaliile legate de campania noastra electorala", a declarat presedintele PDL Vulcan, Constantin Cocosi-Vartopeanu, informeaza CityNews.ro

Becali si crucea

Becali si crucea

Foto: Hotnews

Bucuresti, sectorul 4: Becali, Crucea si cimitirul

George Becali, candidat din partea PNG la Primaria Generala a Capitalei , a amplasat in tot orasul bannere si afise cu sloganul sau "In slujba Crucii si a Bucurestiului". Unul dintre bannere a fost amplasat exact la marginea Cimitrului Eorii Revolutiei din Sectorul 4 din Bucuresti. Vezi poza alaturata.

Candidatul USL la primaria Sibiu la karaoke: "Daca as fi primar/As fi mare superstar"

Dragos Floarea, candidatul USL la Primaria Sibiu, a cantat joi noaptea, intr-un bar din oras, melodia formatiei Desperado, "Daca as fi primar", in cadrul unui show karaoke. Candidatul spune ca a fost incantat de idee si de melodie, pe care i-a propus-o cel care s-a ocupat de spectacolul de karaoke., scrie adevarul.ro

"Daca as fi primar/Pentru patru ani macar/Asistente-n fuste mini/Te-ar primi la dispensar/Daca as fi primar/As fi mare superstar/Si as da autografe/Pe tejgheaua de la bar", a cantat candidatul USL, in aplauzele celor prezenti.

Panouri in ungureste si tiganeste la intrarea in Cluj-Napoca

Un panou cu mesaje de "bun venit" si "la revedere" scrise in patru limbi si cu denumirea orasului scris in trei limbi a fost amplasat la intrarea in Cluj-Napoca dinspre Oradea. Mesajele transmise pe panou sunt in patru limbi, romana, ungureste, germana si rromani. Panoul multilingv a fost montat de membri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), noteaza Adevarul.

Citeste si: