Liderul PNL, Crin Antonescu, a acuzat candidatii PDL ca se prezinta cu "acte false" in fata alegatorilor, refuzand sa-si asume numele si culoarea partidului - "primul caz din istoria politica si electorala a Romaniei cand un partid refuza sa vina in fata alegatorilor la capatul unui ciclu electoral".

Antonescu si-a inceand conferinta de luni afirmand: "A disparut PDL. Am fost atacat intens pentru ca am spus ca doresc eliminarea prin mijloace democratice a PDL. Visul meu s-a implinit fara sa apuc sa contribui foarte mult".

Presedintele PNL a constatat ca numele partidului democrat-liberal nu apare pe afisele electorale si la fel se intampla cu culoarea "portocaliu". "Gasim buni gospodari in verde, in albastru, sub diferite denumiri. Este primul caz din istoria politica si electorala a Romaniei cand un partid refuza sa vina in fata alegatorilor la capatul unui ciclu electoral", a acuzat acesta.

"Primul partid care fuge, care se preteaza si la aceasta aceasta inselatorie, un soi de acte false in fata alegatorilor, e PDL. Dupa anii de minciuna, de inselatorie, ei mai fac una in aceste alegeri", a continuat Crin Antonescu, care a precizat ca toate partidele au platit pretul guvernarii, unele foarte greu, cum este cazul PNTCD, care a iesit din parlament.

"Toti acesti oameni care azi se recomanda doar gospodari, verzi-albastri, si cam fara partide, asa, sunt oameni care au facut posibila politica lui Basescu, politica PDL si tot cortegiul de suferinte" din ultimii ani, a mai spus liderul PNL.