Un candidat la Primaria Slatina si-a facut platforma electorala in versuri - "Nu puteti decat prin vot/ Sa le-o dati o data-n bot! / Un independent rebel / Ii va scoate la apel /", alt candidat s-a trecut "Tati norocosul" pe afis, la Oradea, candidatul la primarie Cseke Attila ne arata viziunea sa asupra turismului oradean - "Fara Oradea, Columb nu putea descoperi America", in timp ce in Dambovita echipa de campanie a unui candidat PDL a fost filmata in timp ce impartea bani satenilor. Acestea sunt doar cateva dintre intamplarile campaniei electorale relatate in ultimele zile de presa locala.

Intamplari din campania electoralaFoto: Colaj foto

Partidul ProDemo propune un somer drept candidat la primaria Galati

"Unul dintre cele mai noi partide de pe scena politica din Romania - ProDemo - propune pentru fotoliul de primar al municipiului Galati un fost salariat al Apaterm (...) a lucrat mai bine de 15 ani la distribuitorul de apa calda si agent termic, dar a plecat in vara anului trecut dupa marea restructurare. De atunci este somer cu acte in regula si traieste doar din consultatiile financiare pe care i le da fratelui ei, presedintele ProDemo la nivel national", scrie Viata Libera.

Targu Mures: Candidatul USL acuza mai multi preoti ca fac campanie electorala pentru contracandidatii sai

Candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primaria Targu Mures, Cornel Briscaru, a declarat luni ca a constatat cu stupoare ca preotii se implica in campania electorala a Aliantei pentru Mures (ApMS), fiind "principalii agenti electorali ai cuplului Florea - Pascan", noteaza Agerpres.

"Am vazut si eu evenimentul organizat de Alianta pentru Mures cu ocazia lansarii candidatilor la functia de primar al Municipiului Targu Mures (Dorin Florea -n.r.) si la presedintia Consiliului Judetean Mures (Marius Pascan -n.r.) precum si mitingurile electorale din cartierele orasului care se desfasoara in aceste zile. Toate acestea insotite bineinteles de 'traditionala' deja mita electorala. Am constatat cu stupoare faptul ca principalii agenti electorali ai cuplului Florea - Pascan sunt mai multi preoti din Targu Mures in frunte cu Protopopul Gheorghe Sincan. Nu mi-a fost dat sa vad asa ceva pana acum, in viata mea", a aratat Briscaru.

Olt: Campania unui independent la primaria Slatina - "Nu puteti decat prin vot/ Sa le-o dati o data-n bot!"

Campania electorala pentru alegerile locale din 10 iunie a adus in atentia slatinenilor, in premiera, o platforma electorala in versuri, realizata de un candidat independent la fotoliul de primar, Valeriu Matei, noteaza Agerpres.

Valeriu Matei isi promoveaza candidatura la fotoliul de primar al municipiului Slatina, cu un fluturas care are sloganul "Un independent pentru independenta dumneavoastra".

Pe verso, fluturasul electoral are o poezie cu patru strofe a cate patru versuri.

"Singur impotriva lor/ Matei - spaima hotilor/ Cei ce fura ne-ncetat/ Din avutul de la stat./ Fratilor, sa va treziti!/ Sa mergeti sa-i pedepsiti!/ Nu puteti decat prin vot/ Sa le-o dati o data-n bot!/ Un independent rebel/ Ii va scoate la apel,/ Va opri ne-ntarziat/ Jaful banului pradat./ Daca partide nu vrei,/ Mergi, voteaza-l pe Matei!/ E justitiar ca tine/ Si sigur iti va fi bine./', scrie in materialul electoral al candidatului Valeriu Matei.

taticu norocos

"Taticu norocos"

Foto: Concret in Olt

Olt: candidat independent la primaria Slatina se prezinta drept "Tati norocosul"

Tot un independent, candidat si el la functia de primar al municipiului Slatina, "atrage atentia prin afisele electorale in care se prezinta drept "Tati norocosul". Candidatul in cauza, Niculae Viorel Opranescu, nu este cunoscut in Slatina, este angajat pe un post de operator la o fabrica de pe platforma industriala, are 31 de ani si nu prezinta vreo... platforma electorala", informeaza Agerpres. Despre acest subiect a scris si publicatia concretinolt.ro

Mures: Candidatul PCM la Primaria Acatari il acuza pe primarul UDMR ca l-ar fi agresat

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primaria Acatari, Bartha Jeno, consilier local, l-a acuzat luni, intr-o conferinta de presa, pe primarul Osvath Csaba, candidat pentru aceeasi functie din partea UDMR, ca l-ar fi agresat in urma cu o seara, in satul Roteni, informeaza Agerpres.

Bartha a sustinut ca in urma cu o zi s-a aflat in campanie electorala la Roteni si ca seara, la ora 21,45, primarul Osvath Csaba l-ar fi coborat dintr-o masina si l-ar fi lovit cu piciorul.

Buzau: Un candidat liberal la CL Posta Calnau a aruncat cu pietre si le-a aratat fundul tinerilor din PSD

"S-a lasat cu gesturi obscene si violenta, marti, la Posta Calnau, in toiul actiunilor de campanie. Fara nicio rusine, un candidat liberal la Consiliul Local si-a dat jos pantalonii chiar in fata tinerilor social-democrati. Staff-ul PSD a fost atacat apoi de acelasi personaj cu pietre si bolovani! Medicii SMURD au tratat o tanara lovita cu un bolovan menit pentru masina de campanie. Candidatul USL la Consiliul Judetean, Cristi Bigiu a anuntat ca liberalul voyeur va fi propus pentru excluderea din organizatia locala PNL Posta Calnau", informeaza viatabuzaului.ro

Giurgiu: Comuna Gostinu, "cunoscuta in toata tara"

Publicatia giurgiu-net.ro scrie despre realizarile primarului Dumitru Vacaru care "a facut din Gostinu o comuna cunoscuta in toata tara".

Alimente confiscate

Alimente confiscate

Foto: Antena Dambovita

Dambovita: Circa opt tone de alimente fara documente descoperite de politisti, considerate mita electorala

Circa opt tone de alimente fara documente de provenienta au fost descoperite, miercuri seara, de politisti si inspectori ai Garzii de Mediu, intr-un sediu din Targoviste, printre acestea fiind si cateva sute de pungi cu inscriptia PDL, iar senatorul social democrat Adrian Tutuianu sustine ca bunurile ar fi urmat sa fie folosite de PDL in campanie, drept mita electorala, noteaza Agerpres.

Alimentele gasite sunt pungi de faina, zahar, malai, precum si pui congelati si ulei. Purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, Raluca Florescu, a declarat ca sesizarea a fost facuta la 112 de un locatar din blocul la parterul caruia se aflau depozitate alimentele. Despre acest caz a scris si Antenadambovita.ro

Dambovita: Echipa de campanie a unui candidat PDL filmata in timp ce impartea bani satenilor

Echipa de campanie a unui candidat PDL din judetul Dambovita a fost filmata in timp ce impartea bani la sfarsitul unui miting electoral. Candidatul sustine insa ca banii au ajuns doar la membrii echipei sale, pentru mancare.

Adrian Chirita, candidatul PDL spune ca banii erau pentru oamenii sai de campanie. "Sunt oameni care merg pe strada sa faca campanie. Este o echipa de camp, nu sa plateasca oamenii sa aiba o pozitie fata de un candidat sau altul. Eu spun ca nimeni nu a fost platit. Poate se imprumutau intre ei" a declarat candidatul PDL pentru Primaria Hulubesti. Oamenii ii contrazic. Ei declara ca banii au fost dati ca lumea sa voteze cu PDL.

"Au spus sa votam PDL. Banii au fost, in special, pentru defilare. Am parcurs cinci kilometri pe jos", "A dat la lume acolo in sat cate o suta, doua, cum a lucrat fiecare", sustin satenii, noteaza antenadambovita.ro

Momentul in care candidatul impartea bani oamenilor a fost surprins de un cetatean din comuna Hulubesti, iar in acest caz, Politia Dambovita a demarat cercetari si a intocmit un dosar penal, potrivit Agerpres.

Dolj: Candidatul PNL la Primaria Carcea sustine ca Valerica Pupaza, actualul primar PSD al comunei, i-a rupt mandibula dintr-un pumn

Doljeanul Ion Vasile Stefan, de 37 de ani, candidat din partea PNL la functia de primar al comunei doljene Carcea, a ajuns marti seara la Spitalul de Urgenta Craiova cu dubla fractura de mandibula, dupa ce sustine ca ar fi luat un pumn in fata de la contracandidatul sau de la PSD, actualul primar din Carcea, Valerica Pupaza, de 44 de ani, informeaza Gazeta de Sud.

Copac taiat in Arad

Copac taiat in Arad

Foto: Glasul Aradului

Arad: Primaria a taiat un copac pentru a face vizibile afisele lui Gheorghe Falca

Un copac din Arad "mai precis in fata sediului PD-L" din cartierul Micalaca a fost taiat de catre primarie. "Ghinionul copacului a fost ca se afla in fata sediului PD-L, iar afisele electorale lipite pe partea interioara a geamurilor nu putea fi zarite de catre trecatori. Un copac aflat in apropiere de magazinul Profi, mai precis in fata sediului PD-L din cartier a fost taiat. Ghinionul copacului a fost ca se afla in fata sediului PD-L, iar afisele electorale lipite pe partea interioara a geamurilor nu puteau fi zarite de catre trecatori", scrie Glasul Aradului.

Contactati telefonic, reprezentantii Primariei Arad nu au dorit sa faca niciun fel de comentariu vizavi de motivele care au stat la baza taierii copacului, mai scrie publicatia citata.

Viziunea lui Cseke asupra turismului oradean: "Fara Oradea, Columb nu putea descoperi America"

Cseke Attila, candidat la primaria municipiului resedinta, a vorbit recent despre contributia pe care Oradea a avut-o in descoperirea Americii si nu numai. "Candva, prin Oradea trecea Meridianul 0. Aici a fost construit primul observator astronomic european", a aratat el, informeaza spinul.ro

Monumentul propus de Cseke Attila

Monumentul propus de Cseke Attila

Foto: Spinul.ro

Una dintre realizarile concrete pe care si le-a propus Cseke Attila este sa marcheze locul prin care trecea Meridianul 0 si sa ridice un monument renascentist in amintirea episcopului Vitez Janos, care au avut un rol important in aducerea Meridianului 0 la Oradea si fizicianului Georg Peuerbach, care a elaborat tabelele oradene pentru calcularea eclipselor solare si lunare.

Candidatul UDMR considera ca aceste informatii istorice, ce scot in evidenta rolul important pe care l-a avut candva Oradea, ar putea sta la baza unei ample strategii de marketing turistic, pentru ca "fara Oradea, tabelele oradene si Meridianul 0 care trecea pe-aici, Cristofor Columb nu putea descoperi America", mai precizeaza publicatia citata.

Alba: Video anticampanie - Candidatii USL canta si danseaza in sutien pentru primarul PDL Mircea Hava

Calin Potor si Teodor Atanasiu (n.r. lideri USL) "danseaza" pentru Mircea Hava intr-un filmulet postat miercuri, 23 mai pe site-ul youtube, noteaza Ziarul Unirea.

Imaginile ii ilustreaza pe cei doi lideri PNL Alba si candidati USL pentru Primaria Alba Iulia, respectiv presedentia Consiliului Judetean, dansand si cantand refrenul melodiei, care suna asa: "Votez Hava si stiu ca si tu-l vei vota, prin Alba daca dai un tur, iti place tot ce vezi in jur!".

Videoclipuri asemanatoare sunt folosite in anticampanie si de adversarii primarului Mircea Hava si ai PDL-ului. Intr-un filmulet aparut tot pe youtube, edilul, interpretat de un sud-american stirb povesteste amuzat ce s-a intamplat la o sedinta a organizatiei judetene a PDL Alba, mai informeaza Ziarul Unirea.

Citeste si: