Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, joi, ca a demarat un proiect prin care circa 5.000 de pensionari din sectorul sau, cu pensii sub 500 de lei, vor primi tichete sociale in valoare de 100 de lei lunar, timp de un an, in baza carora vor putea sa-si cumpere alimente, relateaza Mediafax.

"Este un proiect social, nu e singurul. Nu inseamna campanie electorala. Sunt in campanie de 12 ani si in fiecare zi cand ma scol si cand ma culc ma gandesc ce pot sa cred cand sunt in campanie electorala", le-a spus Vanghelie jurnalistilor pe treptele Salii Palatului, inainte de a intra sa le prezinte proiectul celor cateva mii de pensionari stransi deja in sala.

Vanghelie a spus ca prin acest proiect, inceput in baza Legii 416, pensionarii cu pensie sub 500 de lei vor primi cate 100 de lei pe o perioada de un an, iar cu aceste tichete vor putea sa-si achiztioneze alimente, dar nu bauturi alcoolice.

"De acest proiect vor beneficia in prima faza aproape 5.000 de pensionari. Vom identifica exact cati sunt sub acest prag de 500 de lei. Sunt tichete sociale, in baza tichetului isi pot cumpara alimente, dar nu bauturi alcoolice. De maine incepe proiectul, se impart aceste tichete, banii au fost propusi pe bugetul local. Am identificat sursa de finanare, am gasit formule, de maine oamenii vor putea beneficia de aceste tichete sociale", a spus Vanghelie.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a intalnit, joi, la Sala Palatului, cu cateva mii de pensionari din sector, carora le-a prezentat acest proiect.