Candidatul USL la Primaria Targu Mures, Cornel Briscaru, a cerut, joi, autoritatilor romane sa interzica vizitele electorale ale unor oficiali din Ungaria pe teritoriul Romaniei, relateaza Agerpres.

"Din cand in cand, cate un demnitar din Ungaria se trezeste sa-l mai sustina pe cate unul din Targu Mures: saptamana trecuta a venit domnul ambasador (Oszkar Fuzes, n.r.), i-a sustinut pe Dorin Florea si pe Smaranda Enache. Saptamana aceasta, domnul presedinte al Parlamentului ungar (Laszlo Kover, n.r.) vine sa-l sustina pe un alt candidat. Cel mai probabil, pe saptamana viitoare vine primul ministru sau presedintele Republicii Ungare sa ne spuna care este cel mai bun candidat. Cred ca ar fi cazul ca autoritatile statului roman sa intervina si sa interzica astfel de vizite pe teritoriul Romaniei pentru inalti oficiali ungari cu astfel de prilejuri", a afirmat Briscaru intr-o conferinta de presa.

Acesta considera ca "pe langa faptul ca aceste vizite nu respecta niciun fel de norma internationala cu privire la conduita in relatia dintre oficiali ai unui stat si autoritatile statului pe care-l viziteaza", neinterventia autoritatilor romane pune in pericol buna desfasurare a campaniei electorale.

"Saptamana trecuta au fost incalcate toate normele cu privire la atitudinea, comportamentul oficial al diplomatilor statului ungar de catre ambasadorul Ungariei la Bucuresti. Saptamana aceasta, din nou un inalt oficial ungar urmeaza sa incalce orice fel de norma internationala in vigoare prin prezenta pe teritoriul Romaniei in campania electorala pentru sustinerea unui candidat. Faptul ca nu intervin autoritatile statului roman in acest moment pune in pericol derularea in bune conditii si in conformitate cu prevederile legale in vigoare a campaniei electorale in municipiul Targu Mures", a sustinut Cornel Briscaru.

Candidatul USL a accentuat ca aceste persoane "nu au ce cauta in Targu Mures in astfel de perioade", indiferent de calitatea oficiala pe care o au in statul vecin si ca "ar fi bine ca ei sa nu mai vina".