A inceput campania in mod oficial. In fiecare zi candidatii la locale reusesc sa se remarce nu doar prin promisiuni electorale, afise si actiuni de campanie ci si printr-o serie de gafe, declaratii si actiuni stranii de-a dreptul stupide care sunt pana la urma sarea si piperul in an electoral. Hotnews.ro va prezinta marti ce gafe au facut candidatii la alegerile locale in primele zile de campanie electorala.

  • Candidatul USL pentru Primaria Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat, sambata, in fata sustinatorilor USL adunati in sala Casei de Cultura din Suceava la lansarea candidatilor la locale, ca timp de patru ani a refuzat sa manance portocale, razbunandu-se astfel pe niste fructe care au aceeasi culoare cu PDL. "Eu cred intr-un oras care nu arata ca orasul in care imi doresc cu adevarat sa traiesc. Si cred ca multi suceveni simt asta", a declarat Baisanu citat de Monitorul de Suceava.
  • Peste 600 de persoane, cetateni ai sectorului 6, au venit luni in mod spontan la sediul de campanie al candidatului independent Stefan Florescu pentru a-si declara sustinerea, in ziua in care acesta implineste 41 de ani. Grupuri de tineri si de pensionari, oameni din mai toate cartierele sectorului 6, au sosit, inca de la orele diminetii, pentru a-i ura La multi ani lui Stefan Florescu.  (Agerpres)
  • Lansarea candidatilor USL la alegerile locale din Judetul Botosani, Sala Sindicatelor. La lansare au participat, ministrul agriculturii, presedintele PC Daniel Constantin si senatorul PSD Dan Sova. Cel care a condus festivitatea de pe scena a fost Gheorghe Marcu, senator PSD : "Stimati botosaneni, am pus capat Guvernului Boc si Ungureanu, dar radacinile acestor guverne sunt infipte si in municipiul, si in judetul Botosani. Aceste radacini se cunosc foarte bine, sunt liderii Partidului Social Democrat"
  • Candidatul PNL la Primaria orasului Harsova, Ionel Chirita, a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie printr-un miting. "Cetatenii din Harsova au primit cu bucurie oficializarea candidaturii mele la functia de primar si au putut vedea inca o data ca atat eu, cat si echipa liberala, suntem aproape de ei si de problemele lor", a declarat candidatul PNL la Primaria Harsova, Ionel Chirita (Buletin electoral USL)
  • Candidatul USL la Primaria Timisoarei, senatorul liberal Nicolae Robu: "Eu si colegii mei suntem convinsi ca a venit vremea schimbarii in Timisoara iar schimbare nu inseamna doar inlocuirea primarului, care oricum nu mai candideaza, ci inseamna inlocuirea unei stari de fapt, a unui anumit mod de a gandi proiectele pentru Timisoara"
  • Printre obiectivele imediate pe care liderul liberalilor timiseni se angajeaza sa le puna in practica in primele sase luni de mandat se regasesc cele mai arzatoare probleme ale concitadinilor sai: mutarea sau chiar demolarea unei constructii din sticla din Piata Operei, repararea trotuarelor din centrul istoric si a aleilor de pe malurile Canalului Bega, desfiintarea cvasigenerala a fasiilor de pamant, pretinse spatii verzi, dintre trotuare si carosabil, care sunt principala sursa de praf si de noroi din Timisoara si transformarea lor in spatii de parcare, curatarea orasului de buruieni, multe dintre ele generatoare de alergii, transformarea in spatii verzi a tuturor locurilor virane din oras care se preteaza la o astfel de destinatie.(Buletin electoral USL)
  • Candidat la comuna Todiresti independentul Gherasim Constantin Ciocirlan: "Din cei noua  , unii candideaza doar sa aiba unde sa-si puna varu, vecinu sau mai stiu eu pe cine, in sectiile de votare, sa castige si ei un ban. Ce sa va zic? Avem un candidat de primar si cu trei clase... rade lumea, domnule(...) Promisiuni poate sa faca oricine, ca nu il doare gura. Oamenii ma cunosc. Sunt acelasi de 32 de ani. Ce sa le spun in campanie: Ca-s  mai mare, ca-s mai alb, mai destept, mai gospodar?! Cred ca la un sfert din comuna asta, dupa 30 de ani, stiu si unde tin cheia de la casa. Cand omul intra pe usa, eu stiu cine este, ce avere are, cum sta cu sanatatea, ce copii are...", explica Gherasim Constantin Ciocirlan pentru ziarul Monitorul de Suceava:
  • Primarul Stancu Balescu si-a prezentat activitatea din mandatul 2008-2012, a spus ce va realiza si a incurajat oamenii sa voteze USL. Pentru locuitorii comunei in care este primar, Stancu Balescu a amintit de realizarile sale si a enumerat achizitionarea de utilaje necesare comunei, cum ar fi un tractor remorca, un  buldoexcavator, un autoturism Aro, precum si de achizitia unui teren de 1.500 metri patrati, unde se va construi un nou Camin Cultural. (Buletin electoral USL)
  • Iurin Pancencu, candidatul Partidului National Liberal la Primaria Navodari, a petrecut ziua de duminica, 13 mai a.c., in compania a zeci de sustinatori, intr-un cadru linistit, cu o incarcatura spirituala aparte. Liberalul a mers, impreuna cu sustinatorii sai, in pelerinaj la Manastirea Crucea, din localitatea constanteana cu acelasi nume. Iurin Pancencu a dorit astfel sa onoreze cum se cuvine sfanta slujba din ziua de duminica la cunoscutul lacas de cult ce poarta hramul Izvorul Tamaduirii, Sfanta Teodora de la Sihla. "Astazi avem credinta ca acest pelerinaj le va oferi navodarenilor cateva momente de liniste sufleteasca, sa uite de grijile pe care le duc zi de zi, sa fie mai buni cu ei si cu apropiatii lor. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!", a declarat Iurin Pancencu.  (Buletin electoral USL)