Centrul de Comunicare Judetean Suceava a informat ca pe parcursul zilei de sambata s-au inregistrat mai multe incidente electorale, fiind aplicate doua sanctiuni in cuantum total de 1.500 de lei, informeaza Agerpres. Autoritatile au fost sesizate cu privire la sustragerea unui banner electoral, instalarea ilegala a unui alt banner si distrugerea a doua afise electorale.

Politistii Sectiei de Politie Rurala nr. 12 Preutesti au fost sesizati despre faptul ca in noaptea de 11/12.05.2012, persoane necunoscute au sustras un banner electoral, in valoare de 350 de lei, ce era amplasat in centrul satului Plesesti, comuna Vulturesti. Din cercetari a rezultat ca bannerul a fost amplasat pe 11 mai, fiind ancorat transversal peste DJ 208C. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de furt calificat, in vederea identificarii autorilor.

Sectia 4 de Politie Rurala Vicovu de Jos a fost sesizata despre instalarea ilegala a unui banner electoral in fata Primariei comunei Voitinel. Cu ocazia verificarilor s-a constatat ca bannerul electoral a fost fixat cu cabluri metalice de doi stalpi ai retelei electrice E-ON, de o parte si de alta a DN 2E, in imediata apropiere a institutiei primariei. Persoana care a montat bannerul a fost identificata, fiind sanctionata contraventional pentru incalcarea Legii nr.67/2004 cu suma de 1.000 lei iar in conformitate cu prevederile art.116 din aceeasi lege, s-a dispus confiscarea bannerului electoral, ce a fost indepartat de un reprezentant al primariei.

Politistii Sectiei nr.14 de Politie Rurala Vama au fost sesizati despre faptul ca un barbat de 40 ani din localitate a rupt doua afise electorale care au fost aplicate pe gardul unei locuinte, cu acceptul proprietarei. Fata de persoana in cauza s-a luat masura sanctionarii contraventionale conform Legii nr. 67/2004 cu suma de 500 lei.