Primarul municipiului Husi, social-democratul Ioan Ciupian, a anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul PDL, ca va candida pentru un nou mandat ca independent, dupa ce in urma cu doua saptamani facea public faptul ca urmeaza sa candideze pe listele PDL pentru un nou mandat, relateaza Agerpres.

Ciupilan a motivat decizia de a candida ca independent spunand ca ar fi trebuit sa demisioneze din functia de primar si nu ar mai fi putut semna, astfel, contractul pentru asfaltarea municipiului Husi.

"Acum cateva luni, spuneam ca in proportie de 99,99% voi candida pentru PDL. Mi-am lasat acea rezerva de 0,01% pe care nimeni nu a inteles-o la momentul respectiv. Daca ar fi fost sa-mi depun candidatura din partea PDL, ar fi trebuit sa demisionez astazi din functia de primar, pentru ca asa cere legea. Dar astazi este tocmai ziua in care trebuie sa se semneze contractul pentru asfaltarea orasului, iar eu vreau sa am continuitate in munca. De trei ani muncesc la acest proiect si vreau sa-l vad semnat", a spus primarul de Husi, Ioan Ciupilan.

Edilul a declarat ca este in continuare alaturi de PDL, partid cu care a colaborat foarte bine.

"Am colaborat foarte bine cu acest partid si voi face in continuare echipa cu PDL, chiar daca voi candida independent, pentru ca altfel nu imi permite situatia. Atunci cand lucrurile se vor schimba, ma voi alatura acestui partid", a mai spus Ciupilan.

Acesta a castigat in anul 2008 functia de primar candidand pe listele PSD. De altfel, Ciupilan a fost si presedintele PSD Husi in ultimii opt ani, din 2011 el devenind un simplu membru dupa ce a fost acuzat de conducerea filialei judetene a PSD Vaslui de colaborare cu PDL.