Candidatul USL Teleorman pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) este Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, informeaza Agerpres. Documentele prevazute de lege au fost depuse marti seara la Biroul Electoral al Circumscriptiei nr.36 Teleorman.

Liviu DragneaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Secretarul executiv al PSD Teleorman, Timotei Stuparu, care a depus cele doua liste, una pentru functia de presedinte al CJ si alta cu 40 de candidaturi pentru consilierii judeteni, a declarat pentru agentia de presa citata ca "decizia luata de Liviu Dragnea este una fireasca, pentru ca se simte prea mult legat de Teleorman".

Potrivit secretarului executiv al PSD Teleorman, "Liviu Dragnea, ca secretar general al PSD si sef al campaniei electorale din partea USL, a considerat, din aceste pozitii, ca este mai bine sa candideze la alegerile locale pentru un nou mandat la sefia CJ Teleorman".

Liviu Dragnea este presedintele CJ Teleorman din iunie 2000, functie detinuta neintrerupt pana in prezent. Doar in perioada ianuarie - februarie 2009 a fost pentru scurt timp ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Boc I.

Pana la marti la ora 20:00 la Biroul Electoral Teleorman Teleorman au mai fost depuse candidaturi pentru functia de presedinte al CJ de la alte doua formatiuni politice, PP-DD si PRM, candidatii lor fiind Ion Izina si, respectiv, Ionel Badea.