Cinci primari democrat-liberali din judetul Constanta au plecat din PDL si s-au inscris in PNL, urmand sa candideze din partea formatiunii liberale la alegerile din iunie, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al PNL Constanta, la sfarsitul saptamanii trecute, primarii localitatilor Albesti - Gheorghe Moldovan, 23 August - Mugur Mitrana, Costinesti - Traian Cristea, Valu lui Traian - Florin Mitroi si Nicolae Balcescu - Viorel Balan si-au depus adeziunile la PNL, alaturandu-se liberalilor constanteni impreuna cu organizatiile democrat-liberale din localitatile respective.

Dintre cei cinci, doar Mugur Mitrana va candida din partea USL, ceilalti patru urmand sa reprezinte PNL.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, in PNL Constanta s-au inscris si membrii organizatiilor locale PDL din Mihail Kogalniceanu si Ciocarlia.

"PNL Constanta a primit in randurile sale oameni care s-au dedicat rezolvarii problemelor comunitatilor locale, care au avut realizari, care au decis sa nu mai accepte sa fie partasi la condamnarea Romaniei si impreuna cu care putem trece la construirea unei drepte autentice in Romania", se arata in comunicatul PNL Constanta.

In urma cu mai multe saptamani, alti doi primari PDL din judet, care au castigat alegerile din 2008 din partea acestui partid au trecut la PSD, fiind vorba de Tudor Nadrag - Harsova si Dumitru Nedea - Ion Corvin.