Sotia primarului comunei prahovene Banesti, anuntat initial de PDL drept candidat pentru un nou mandat si care intre timp a fost arestat preventiv, va candida in locul sotului sau la Primarie, transmite Mediafax.

Livia Ion Costache, sotia primarului comunei Banesti Petre Ion Costache, va candida la Primaria Banesti din partea PDL Prahova, au declarat pentru Mediafax surse oficiale din cadrul organizatiei conduse de Roberta Anastase.

Conform acestora, sotia primarului arestat si-a depus dosarul de candidatura la Biroul Electoral din comuna.

Livia Ion Costache este profesor de matematica la Colegiul Tehnic Forestier din Campina.

Initial, prim-vicepresedintele PDL Prahova Florin Anghel a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca primarul Petre Ion Costache, aflat la al doilea mandat, va candida din nou din partea organizatiei judetene.

Cateva saptamani mai tarziu, in 23 martie, Petre Ion Costache a fost arestat, sub acuzatiile de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu si alte infractiuni, dupa ce procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, insotiti de trupe speciale, au descins la mai multe adrese din comuna Banesti, perchezitionand, printre altele, sediul primariei si locuinta primarului.

Anchetatorii il acuza pe primar ca a inlesnit sustragerea de catre mai multe persoane a unei conducte de alimentare cu apa care apartinea SC OMV Petrom SA si ca a atribuit contracte de prestari servicii pe bani publici unei firme ce apartine ginerelui sau.

De asemenea, procurorii sustineau ca Ion Costache Petre nu a luat masuri pentru inventarierea, executarea de statistici, inspectia si controlul efectuarii unor servicii publice de interes local, astfel incat Compania Publica Banesti SA, firma care apartine Consiliului Local Banesti si care are ca obiect de activitate furnizarea de apa si servicii de salubritate, a inregistrat in anul 2011 pierderi de 600.000 de lei, in conditiile in care anterior raportase un profit de 500.000 de lei.

Petre Ion Costache a fost ales primar al comunei Banesti in 2004 si a fost reales in 2008. El a schimbat mai multe partide politice, fiind membru PNL, PNG-CD si PNDC (Partidul National Democrat Crestin, sub sigla caruia a candidat in aul 2008).

PDL Prahova nu a exprimat nicio pozitie oficiala in legatura cu arestarea primarului.