Cinci candidati s-au inscris, pana in prezent, in cursa electorala pentru fotoliul de primar general al Capitalei, la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 Bucuresti. Pana acum au fost admise candidaturile lui Irinel Adrian Columbeanu (propus de Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Constantin Cojocaru (din partea Partidului Poporului PP - LC) si Alexandru Vladu (propus de Alianta Partidul Popular European - Crestin Democrati si Democrati Europeni), potrivit Agerpres. De asemenea, duminica si-au mai depus candidaturile la BEM si Anghel Iordanescu (propus de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei) si actualul edil-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, inscris in cursa electorala ca independent sustinut de Uniunea Social Liberala.

Termenul limita pentru inscrierea in competitia electorala pentru Primaria Generala a Capitalei este 1 mai.

Biroul Electoral al Circumscriptiei 42 - Municipiul Bucuresti va asigura permanenta conform programului normal de lucru, intre orele 9:00 si 16:00, in fiecare zi, inclusiv in data de 30 aprilie, iar pe 1 mai programul de lucru al BEM va fi intre orele 9,00 - 24,00.

Biroul Electoral Municipal Bucuresti a inceput sa primeasca de pe 20 aprilie candidaturile pentru functiile de primar general si consilieri municipali pentru alegerile locale din 10 iunie.