Primarul municipiului Arad, secretarul executiv al PDL Gheorghe Falca, si-a depus, sambata, candidatura la un nou mandat din partea Miscarii Crestin Liberale (PDL plus PER), informeaza Mediafax. Gheorghe Falca si-a propus drept prioritati al celui de al treilea mandat infrumusetarea orasului si proiectele de agrement pentru ca "infrastructura mare a fost facuta".

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

Gheorghe Falca a venit insotit la Biroul Electoral Municipal de catre candidatii aflati pe lista de consilieri a Miscarii Crestin Liberale (MCL). Socrul sau, Gheorghe Seculici, ce detine functia de presedinte al PDL Arad, a lipsit de la eveniment.

Dupa depunerea candidaturii sale si a listei de consilieri, Gheorghe Falca a apreciat ca in decursul celor doua mandate pe care le-a detinut, "municipiul Arad a ajuns in fata" si ca "infrastructura mare a fost facuta", astfel incat, in noul mandat vor avea prioritate proiectele de infrumusetare a orasului si cele de agrement.

"Ca infrastructura, mai avem cateva zeci de strazi pentru modernizare si doua pasaje din municipiu, apoi trecem la lucruri frumoase, spatii verzi, locuri de agrement, piste de biciclete. Chiar din aceasta toamna incepem construirea unui stadion nou pe amplasamentul actual al stadionului UTA", a declarat Gheorghe Falca.

Pana sambata, BEM Arad a mai inregistrat candidatura actualului viceprimar al orasului, Levente Bognar, de la UDMR, pentru Primaria Arad.

La Biroul Electoral Judetean, pana sambata a fost inregistrata doar o candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Arad, a deputatului Peter Farago (UDMR). Pentru consilieri judeteni, au depus liste UDMR, Partidul Totul pentru Tara si Uniunea Populara Social Crestina.

Primarul Aradului, aflat acum la cel de-al doilea mandat, este casatorit cu fiica lui Gheorghe Seculici, Ela, iar nasul lor de casatorie este presedintele Traian Basescu.

Gheorghe Falca este judecat pentru fapte de coruptie, in legatura cu vanzarea unui teren al municipalitatii unui apropiat al familiei, la un pret considerat ca fiind sub pretul pietei. (Citeste mai multe despre dosarul "Fabrica de zahar").