Presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat sambata ca va candida din partea PDL la Primaria municipiului Cluj Napoca. "Am decis sa candidez pentru un nou mandat al municipiului Cluj-Napoca", a declarat Emil Boc in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Cluj-Napoca.

Emil BocFoto: Agerpres

"Este o onoare pentru mine faptul ca organizatia PDL Cluj ma sustine in acest demers si sunt convins ca impreuna cu presedintele de Consiliu Judetean - Alin Tise - , dar si cu ceilalti colegi ai nostri din judet care detin primarii in exercitiu si care candideaza pentru un nou mandat, vom castiga alegerile locale la Cluj. Am decis sa candidez pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca pentru a consolida statulul incontestatibil al Clujului de capitala a Transilvaniei si, de ce nu de, a consolida pozitia Clujului in plan national", a precizat liderul social-democrat.

Emil Boc a precizat ca decizia de a candida la primaria Cluj-Napoca a fost luata dinainte, impreuna cu presedintele CJ Cluj - Alin Tise - , insa a asteptat sa faca anuntul pentru a vedea daca se bucura de sprijinul organizatiei de partid.

"M-am intors acasa si doresc impreuna cu colegii mei sa continui proiectele pe care impreuna cu ei le-am inceput in 2004. Am primt doua voturi de incredere in Cluj, in 2004 si 2008", a adaugat Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a precizat ca, in cazul in care castiga alegerile, va avea in vedere prioritatile orasului pe care vrea sa il reprezinte. "Voi tine cont, daca voi fi ales primar, de prioritatile acestui oras: locuri de munca, modernizarea orasului si judetului, cresterea calitatii vietii", a afirmat Emil Boc.

Emil Boc a precizat in cadrul conferintei ca nu i s-a cerut demisia din functia de presedinte al partidului si ca nu intentioneaza sa demisioneze. "Nu ma gandesc la demisia de la sefia PDL".

Emil Boc a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca in 2008, la sase luni de la preluarea celui de al doilea mandat. Primaria a fost preluata de Sorin Apostu. Demisia a fost motivata de faptul ca Emil Boc fusese numit in functia de premier.